Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

10.9.2014

Osteopaattia, tokoa ja danssailuja

TOKO

Aamulla tokoa Shantin ja aussieneitien Dracu ja Wiccan kanssa. Käveltiin Pitskussa yhdelle lähikentälle. Gava vähän juoksenteli tyttöjen kanssa, muttei häntä otettu mukaan leikkeihin.

Ruutin kanssa kahteen osaan
- ruutu: merkki ok. Aluksi yritti lenkittää sivusta sisään. Kutsui pois. Sitten lähempää lähettäen. Ruudussa läpinäkyvä kosketusalusta niin sain juuri oikean paikan palkattua. Lopuksi kisamatkoilta ja ruudusta vapautus.
- kaukot: tehtiin nurtsilla nämä. Palkkasin ekasta noususta, maassa pysymisestä ja kaukojen keskellä. Ei mitään sikailuja.
- seuraus: sivuaskelia ja peruutusta ja käännöksiä.
- metalli voi-malliin eli tasamaalla. Vauhtina palautus.

Gavan kanssa
- sivulle ja seuraa: alkuun koikkaloikka neiti teki hyvin sivulletulot, jotka suuntautuivat myös ylöspäin. Pari asentoa korjasin. Seurauksessa alkuun käsi ja sitten käsi reidessä. Vaikea sanoa onko ryhdikäs vai ei.. Ei nyt ainakaan niin pää mutkalla. En kuitenkaan vaikeuttanut treeniä, pitäis pidentää tai pysähtyä.
- metsku: metsku oli nurtsille ja hiekkaa pitkin haki sen. Vauhtina palautus. Hyvin nappasi ja toi.
Erikseen kapulan tuontia eteen. Neiti oli pähkäillyt ja sujui jo paljon helpommin. Tarjoan siis mun jaloissa kiinni kapulan suuhun, astun peruutusaskeleen ja pyydän Gavan eteen. Ja ehdin sanoa jes, tuoda namin kuonon eteen ja tarttua kapulaankin. Näitä lisää. :)
- ruutu: avustajan kanssa. Shanti tiputti lelun ja mentiin alkuun 10m päähän. Kolme eri toistoa. Vikalla olin jo 15-18m paikkeilla. Pyysin istumaan hetken ja käsimerkistä lähtö. Ekoilla pidin vaan valjaista ja Gava seisoi (en pyytänyt edes istumaan).
- käy siihen: Gava käskyn alle maahan ja seuraatin Ruutia edestä. Sitten kahdesti myös luoksetulo "Ruuti" käskyllä. Palkkasin, kun kesti häiriöt. Vielä esim ruutu on liian vaikea pysyä.

Hyvä, kun tehtiin samaan aikaan (paitsi ruutu) niin sai häiriötä. Gava, kun on vielä aika nopea lähtemään, jos näkee treenikaverin heittämän lelun tai koiran juoksevan täysiä. En oo päässyt sellaisesta kertomaankaan. Jos vaikea häiriö niin metrin hihna kädessä, noissa seuraamisissa esim.

Gavalle illalla häiriötä mun vetämissä pentutokoissa. Muuten bc:t sai odottaa puussa kiinni. Mutta Gava pääsi mukaan riviin tekemään katsekontaktia ja muut pennut pujotteli vuorotellen rivin koirat. Vaikeeta oli, kun olis Gavan pitänyt revetä ohittavan koiran ja istumiseen. Namilla imuttaen koiran ohittaessa.


OSTEOPAATTI x 2

Rasmus oli ensin hoidettavana Caritalla (hehku.fi), nyt toiseen otteeseen. Mäkin huomasin miten niska oli kipeä. Siinä oli omituinen oikea pallomainen kyhmy. Niskakin on voinut aiheuttaa etupään ontumiset. Viime kerralla sitä saatiin avattua sen verran, että ontuminen lähti. Niskajumit vielä jäi, jotka koitetaan nyt tiheillä hoitokerroilla saada pois ettei kroonistu. Myös etuosan lapojen takana oli jumia. Välillä Rasmuksen silmätkin lupsahteli ja antaa hoitaa hyvin.

Gavalla oli viimeksi nopea tsekkaus ilman hoitamista. Tänään sen takaselkä käytiin läpi ja sieltä yksi törröttävä kohta avattiin. Tuollaiset pidemmän päälle voi aiheuttaa, jotain luustoonkin jos pahasti on mennyt. Puuhasteli ja mussutti valjaitaan siinä välin ja vähän aikaa oli itsestään paikallaan. Rasmuksen hoidon ajan riehui ja 45min jälkeen alkoi nukkumaan. Gavalle läksyksi metsässä vapaanaoloa. Täytyykin mennä useammin noihin metsiin! Välttää asfalttiliikuntaa ja sellaista missä koira kulkee ihmisen tahtiin.


KOIRATANSSI

Porukoilla Ras ja Ruu kertaili koiratanssia.

Rasmus: mietin vielä ohjelmaa. Lisäsin laukkaa ja sivuaskeleet. Peruutuksesta mun peruuttaminen pyörien oli välillä vaikea.

Ohjelma HTM:
- sivulla + tassu
- kahdeksikko
- laukkaa ympyrällä
- väliin ja täyskäännös
- koira välistä pois ja pyörähdys edessä
- käännös seuruussa, sivuaskeleet ja peruutukset x 2
- peruuttaen mun ympäripyöriminen
- jos aikaa niin jalkojen välissä pujottelua
- loppuun seiso ja kumarrus + hatun laitto maahan


Ruuti: peruuttaminen + kurre. Testasin, miten ottaa hatun siihen mukaan. Päädyin siihen, että peruuttamisessakin hattu heiluu. Kurressa molemmat kädet nousee ylös. Välillä teki kurren seisaaltaan ja peruuttamisen suunta vähän vaihteli.

Ohjelma FS:
- sivulla + kurre
- kahdesti "saksalainen"
- tassu, peruutus, kurre x 3
- pujottelu
- hatun poiminen käteen ja laukkaa ympyrä (juoksee mukana ei seuraa), tiputan hatun matkan varrella maahan
- lähetys hakemaan hattua (kohti tuomaristoa), käsi jää suoraksi ja toinen koukkuun
- pyörii mun ympäri ja itsekin pyörin (tämä unohtuu helposti!)
- mutkittelua Ruuti edessä (tämä unohtuu helposti!)
- lopussa maahan ja laitan hatunkin maahan

+ mahd. tuossa ei ole perusseurausta (saa olla 25%). Sivulla pyörähdys. Tassut käden päälle tai se lopetukseen?

Tarkoitus oli myös kuunnella ja miettiä onko oikea temppu per tehtävä asia. En mä sellaista pysty "liikkeiden" muistamisen lisäks tekemään. :D Huh, mulle tuli oikeen kuuma kun vedin lopuksi Ruutin kanssa niin vauhdikkaasti. Porukoiden piha oli pienempi mitä se kehä tulee olemaan. Jos huomenna ja pe saisi vielä treenattua. Tänäänkään ei olis ollenkaan huvittanut, mutta pakotin itseni muistelemaan mitenkäs noi menikään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!