Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

2.9.2014

Paukkuhaastetta, Gava 23vk ja tokoa

MA Tottiskentällä treenaamassa Viikissä. Treenikavereina oli myös Emmi ja bc tyttötrio sekä Marianne ja lk-collie Gini. Ruutinkin otin mukaan ja suunnitelmissa oli treenata se ekana ja sitten ampua pennuille. Tulin kentälle ajoissa (kerrankin, kun aina muuten mennyt tiukille) ehdittiin sitten kuulemaan yksi laukaus Ruutin ollessa ovet kiinni olevassa autossa. Tuli sitten siedätystä Ruutille. Alkuun ajattelin, ettei se suostuisi olemaan yhtään ulkona. Alkuun pälyili ympäriinsä ja tehtiin pari maalin kiertoa, vähän taukoa ja sitten 3 liikettä. Teki mitä pyysin, mutta vähän levoton piippaili käy siihen- käskyn alla ja tunnarin odottelussa myös.

Ruutille
Kaukot: Palkkasin ekasta nousemisesta. Sitten tuli yksi kaksoiskäsky. Siitä huomautettua oli yksi, missä vilkaisi muualle, mutta totteli. Palkkasin sen. Sitten palkkasin i-m vaihdosta. Ei niin hyvin kuin ilman häiriötä, tällaisia treenejä tarvitaan.

Tunnari: ekalla kertaa melkein nappasi yhtä väärää ja meinasi nuuskia vähän ylikin rivistä. Toistolla parempi. Rivi, missä paljon kapuloita.

Ohjattu: nurtsi oli vaikea ja tuohon suuntaan oli aavistuksen matalammalla kapulat. Vasen ensin. Yhdellä lisäkäskyllä haki. Oikean kanssa lähti ensin oikealla suunnalla, sitten loppui usko ehkä 2-3m ennen. Sama vielä lähempää ohjattuna.


Gavan paukuissa sama etäisyys n. 20m. Viimeksi on vain leikitty ja ammuttu. Nyt pyysin maahan ja annoin syödä namia. Nostin käden, yksi ampuminen makuulla ja siitä vapautin leikkimään. Ei paljon ehtinyt siinä reagoida eikä jälkeenkään päin huomannut mitään.

Luoksetulo Emmi piti. Tällä kertaa ilman namittamista ja Gava kuitenkin istui odottaessa nätisti. Mä taas hätiköin palkan näyttämisen kanssa. Voisin muistaa odottaa pidempään.

Sivu ja seuraa: Sivulletulon kohdat vähän vaihteli. Seurauksessa pitää olla tarkkana pään kanssa. Oon miettinytkin onko se tietyssä asennossa hyvä, mutta näyttää siinä vähän kyylältä. Ryhdikkäämmin pystyssä hyvä. Sain testattua miltä se näyttää mun näkökulmassa ja namikäsireidellä sujui. Tarkkana siis! Tehtiin pikku pätkä, leikkiä ja taas vähän.

Nouto: vauhtinouto puukapulalla. Gavaa hämmästytti nurmikko, mihin kapula helposti katosi. Kerran testasi, että nappasi puun lehden. :D Loppuun lyhyeltä matkalta ja otti suuhun nätisti.

Luoksetulon stopin alkeita voisi opettaa heittämällä nameja kahteen eri suuntaan ja sitten pysäyttää välillä. Sen sujuessa lelulla pysäytys. Ja ehkä puun kierrosta, tosin pitäisi saada kauempaa kiertämään puuta.

Lopuksi Gava ja Kala (Fisu, Fizz) pääsi Viikin nurmikoille rallattelemaan. Gava sai täysiä pinkoa perässä ja välillä pienesti painittiinkin. Hirveän kauas pentuset olis lähtenyt. Gava on vähän kirinyt Fisua koossa, mutta kuitenkin honkelompi.

- Kuvat Viikistä
Fizz bc pentu
Gini lk-collie
Jee toinenkin kulmahammas lähti (niitä oli uusi ja vanha peräkkäin)! Nyt varmaan kaikki hampaat vaihtunut.
Rasmus on ollut niin pirteä osteopaatin jälkeen. Raukka vanhus oli niin jumissa sitä ennen. Jalkakin ollut paljon parempi.
_____________________

Gava 23vk
Korkeus 47,5cm (viime viikosta 1,5cm, tai olikohan vaan ryhdikkäämmin?)
Paino 10,2kg (viime viikosta 400g)TI Tokoa Malminkartanon nurtseilla Shantin ja aussietyttöjen kanssa

Gava sai olla kassiin käytettynä. Kerran karkasi se perässään, kun toinen koira meni ruutuun. Muuten hyvin ja kerran pidettynä. Palkkailin makaamisesta. - kuvat (Suurinosa meidän kuvista Shantin ottamia, kiitos!)

Ruuti sai tehdä peruuttamista, sivuaskelia ja seurauspätkää. Kivasti teki. Seuraamisen perusasennosta lennosta lähetys ruutuun 10m päähän. Sitten sivulle ja kaukot kohti ruutua, hyvin teki silti! Tauon jälkeen vähän lisää. Ruutu: merkki meinasi hukkua nurmeen, mutta hyvin jatkoi suoraan. Ruudussa ok paikka, testasin tällä kertaa käskeä maihin. Sitten luoksetulo takapalkalla seisomaan stoppi, suht nopea, mutta vähän vino. Sitten kaukot pitkältä matkalta s-m ekalla kertaa liikkui vähän.
Sitten zetan jäävät, hyvin muistissa.

Gava teki kahteen otteeseen.
Luoksetulo pidettynä, hyvin pysyi silti istumassa. Odotin pidempään ennen jalkojen välistä vapauttamista. Luoksetulon loppuasentoa (eteen) myös välillä. Tai edes yksittäisenä.


Seuraa: naksuttelin lyhyitä pätkiä. Kuvista katsoi, että välillä pää kurottelee vähän kyttä-asentoa. Vaikea huomata sitä tehdessä.Ylemmät ryhdikkäämpää kuin tämä?
Maahanmenoja: kädellä merkki ja toisesta kädestä lelu. Pitäisi alkaa häivyttämään vähän.
Metallinouto: alkuun ei meinannut löytää nurtsista. Tehtiin sitten polulla. Viimeinen nosto oli niin hieno ja siisti! Seisoskellessa Gava ehti tarjota myös kapulan pitoa. Vauhtinouto ja yksittäinen pito sujuu suhteellisen hyvin, sitten vaan palautustakin treenaamaan.Ruutua tehtiin tauon jälkeen. Vietiin yhdessä lelu ja lähetys. Sitten harjoiteltiin paikalla pysymistä ja vein lelun parin metrin matkan. Vaikeeta alkuun, joko olisi lähtenyt mukaan tai valui makaamaan. Lopussa tuokin sujui. Pitää muistaa treenata odottamistakin! Sen jälkeen odotti hetken, että vilkaisee lelua ja lähetys. 

Uskalsin pitää Gavaa irti treenatessa (ilman treenitalutinta). Hyvin pysyi hommissa. Vaikka lopussa Wiccakin teki samaan aikaan. 
Lopussa piti vielä kytätä mun "uusia" kavereita! 
Ja isoveikka pakotti, mut poseeraamaan sen kanssa paimentamisen sijaan!

Gava treenaa:
- puun kierto kauempaa
- herkkunamit kipossa luopuminen (oma ruoka ei niin paha)
- paikallaan olo esim lelun viedessä
- eteentulo luoksetulossa
- kapulan tuominen
- seuraus päänasento
-maahanmeno vähennä apuja
- luoksetulon stopin alkeita

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Tykkään omaankin silmään, kaikki työlinjaiset ei ole niin kaunottaria. Vaikka noi korvat ja ilmeet on välillä huvittavia.

      Poista

Kiitos kommentistasi!