Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

9.10.2014

Pätevät tokohaukut

Tokoilemassa Kannelmäen hiekkakentällä. Aluksi oli skeittaajiakin, jotka vähän taas jänskätti Gavaa (sen aikaa oli vaan kytkettynä aidassa).  Mukana treenaamassa oli Sanna & kelpie Hevi, Paula & aussiet Yola & Yenga, Tiina & aussie uros sekä Janelle & bc Bortsi. Kuvissa Bortsi ja Yola.

Paikalla istuminen 1,5min: hyvin.
Paikalla makuu: Maahan kaksoiskäskyllä. Arvioitu aika. Kun palattiin takaisin Ruuti alkoi rapsuttelemaan, komensin takaisin maahan. Sivulle hyvin.

Ruutille yhden koiran jälkeen kuuntelutreeniä
- tunnarit vietiin
- virittelin ruutuun (ja merkille)
- käsky merkille
- merkiltä käsky tunnareille. Alkuun seisoi oman kohdalla ja kävi läpi muut ympyrästä. Vikanan tajusi katsoa, myös sen. Palautti nätisti.
- virittely ruutuun
- merkki ok ja siitä ruutuun. Meni sinne hienosti ja käskin korjaamaan taaksepäin. Siitä vapautus. Meni aika hidasta vauhtia, oli vähän epävarma.

- Ruudun merkeiltä zetaa. Tein istumisia. Yritti sinnikkäästi tehdä aina seisomisen, lopussa teki reippaasti nopean istumisen, siihen jätettiin. Istui myös jos otin apujalan mukaan eli käsken, kun astun vasemmalla jalalla koiran puolelta "perusasento" jalalle.


Gava teki kerran avustajan kanssa. Samaan aikaan oli yksi häiriökoira, ei haitannut (ei tehnyt tosin ruutua).
metsku: avustaja heitti kapulan kerran kauemmas. Meni kovaa ja nyt hiekalla bongasi hyvin kapulan. Tosi nätit nostot! Ekalla kertaa kaarros kohti liikkuria, sanoin uudestaan käskyn lähti tuomaan. Vauhtina palautus. Uudestaan, nyt vähän ajatteli taas avustajaa ja pienempi kaari. Sitten tein loppuun itse heitetyn, josta myös vauhtipalautus.

ruutu: avustaja vei lelun ja käveltiin sitten vähän kauemmas. Sivulle istumaan ja siitä lähetys ruutuun. Hienosti män!

seuraus: namilla paristi palkaten. Siirsin palkan aina vasempaan käteen ja palkkasin vähän ulospäin. Kerran Ruuti nosti äläkän lenkkikoiralle, joka tuli 5m päästä takaata. Sitä hetken ihmetteli niskakarvat ylhäällä, sitten jatkoi hommia.

- tauko

Gava
Stoppia: nurtsilla puun kierto ja läpi juoksu tai stoppia. Nyt ekaa kertaa testasin stoppia näin. Kevyt muovinen pallo palkkana minkä heittää kohden. Odotin, että tulee lähelle ja vartaloapu + käsky ja pallo lentää. Muutamat toistot. Pallon tullessa lähelle pysähtyy ihan hyvin. Näissä ei tajunnut hidastella, kuten kotona.

- tauko

Gava
Pallolla voi taistellakin ja
tässä tyrkyttää sillä leikkimään
metskulla tolpan kierto: Eipä tarvinnut opettaa, kun lykkäsin kapulan suuhun ja käskin kiertämään. Sitä ennen Gava ehti jos tarjota tolpan kierron. Kerran vauhtina palautus. Sitten tein n. 3m matkalta tolpan kierto. Sitten siitä eteentulo, käsiapu ja namipalkka. Välillä sain korjata vähän suoremmaksi.

Pariin otteeseen sai käydä Gavaa komentamassa, kun meinasi haukkua jos toinen koira teki jotain hauskaa liikettä.

Treenaa:
- Ruuti zeta ja keksi lisää kuuntelujuttuja
- Gava kierrosta stopin alkeita, eteentulo yksinään (auttaa noudossa)


Tänään oli itsellä ja Ruutilla kampaaja. Tai Ruutille toimin itse parturina. Ajelin vatsakarvat lyhyeksi. Takapuolesta lähti kaikki huopaantumista alkaneet karvat ja häntä sai "tolleri" trimmin. Hännän pituudesta lähti 5cm pois.

Ruuti vinkaisi tänään kahdesti lonkasta painaessa ja kerran hissistä ulos mennessä. :/ Otankin sille Rasmuksen osteopaatti kerran. Ras on ollut niin hyvässä kunnossa. Onhan sitä aikaa, kun viimeksi käytiin Petralla. Ja ei se normaalisti näytä mitenkään kipua.

vs.

Yola aussie ja Bortsi bortsu:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!