Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

15.11.2014

Gavan puomi ja keinu sulkeiset

Tänään taas Sporttikoirahallin omatoimivuorolla agilityssa Gavan kanssa. Treenattiin tänään kimpassa ASTlaisen Annukan kanssa. Hyvä niin sai avustajan.

Puomi: ekaa kertaa. Laitettiin namikippo päätyyn ja remmissä avustaja toisella puolella varmistukseksi. Hyväkin, kun ekat kerrat korkea kohta oli aika jännä ja mielessä Gavalla kävi pääsiskö täältä hyppäämällä alas. Namikipolle piti tehdä iso loikka "kontaktin" yli. Sen verran ällöttävä pinta kuitenkin oli, että kivempi syödä maalla. Ei haitannut, kun ei tiedä vielä kontakteista puomilla. Tehtiin ehkä 5 toistoa, vikoissa alastulolla muisti namikipon. Koitin myös hidastaa ennen alastulon kontaktia ja viedä hiljaa namikipolle ettei hyppää.

Keinu: tehtiin tätä ekaa kertaa niin, että avustaja astui keinun päälle niin, että se ei keikkaa. Vein remmissä Gavan päätyyn ja siellä nami ja nostin pois. Näitä ehkä 3-4 kpl.

- tauko, Gava odotteli ihan nätisti joku yksittäinen haukahdus tai pientä vinkumista.

Puomi: tehtiin nyt erisuuntaan puomia. Vietiin namikippo. Ylösmenolle mennessä sai katsoa, ettei yritä hypätä ohi. Mutta pikku hiljaa aiemmin muistui kippo mieleen ja ylhäällä Gavalla oli jo ajatus siinä. Alastulon ravasi nopeammin kuin ekalla kerroksella. Nyt pysähtyi myös hyvin 2on-2off asentoon kun jarrutti kipolle. Seuraavilla toistoilla varasin käteen nameja, niin kun kippo oli tyhjä sai 2-3 namia ja sitten tule sanalla pois. Vikalla toistolla meni varmasti koko puomin remmissä ja ei tullut kertaakaan ajatusta hypätä pois ja näki, että keskittyi odottavaan nami kippoon.

Keinu: Taas niin, ettei keinu laskeudu ja muutamat kerrat palkkaa päässä. Annoin namin keinun tasolta eli joutui kurottelemaan alas. Nostin pois ja uudestaan.
Sitten siiveke alle ja pamauttelua. Aika äkkiä vähän odottamalla haki 2on-2off asentoon! Muisti siis viime kerrasta. Tässä muutama palkka ja tule-käsky + namin heitto kauemmas. Tehtiin useampi 2on-2off palkaten. Testasin miten jos menee alastulon sivusta niin taas ponnisti kerran alastulolta, meni yli ja sitten tuli takaisin 2on-2off asentoon. Gavan ekat 2on-2offit se siis menee kuin ylösmenona keinulle, kääntyy ympäri ja tekee 2on-2offin. Pitää siitä pikku hiljaa saada, että tulisi jo nenä kohti alastuloa eikä täyskäännöksellä siihen. Varmasti se varmuuden myötä löytyy, kun toinen kerta vasta että tajuaa tehdä 2on-2offin.

Treenaa:
- puomi: namikipolla ensin kytkettynä, löysemmällä hihnalla ja sitten vapaana (kun ei yritä hypätä pois). Kun sujuu 2on-2offin tarjoamista alastulolle, kuten keinulla.
- keinu: avustajan kanssa päähän juoksemisia. Alkuun vaan remmissä. Pamauttelun tiputukseen ei reagoi. Ehkä maxi-pöytä + (minipöytä) ja niin koko keinua.

Videoita ei näistä treeneistä tullut, ehkä sitten kun ei tarvitse avustajaa.

Loppu jäähdettelyiksi parsonseurassa rallia Gavalle. :D Ruuti pysytteli 20-30m edellä ja sai huudella aina odottamaan meitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!