Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

28.11.2014

Kiireitä, tokoa ja Gava 8kk!

Kiirettä on pukannut valokuvien käsittelyä, mainoksen tekoa, käsitöitä, tori.fi myyntiä ja välillä koirien kanssa. Muitakin isoja elämän hankintoja tullut mietittyä. Tokokisan jälkeen on, myös ollut sellainen motivaation haku fiilis. Niin kova panostus oli sitä ennen. Onneksi oli sovitut treenit, joihin keräsin jaksamista lähteä.


Sunnuntaina oli ennen tokokisaa jo ostettu harkkatoko HSKH:n järkkäämä ja Vuokkoset hallissa. Tuli halvempaan hintaan testattua, että Ruutille ei kyllä sovi noin lähekkäiset kokeet, kun aluksi oli niin EVVK asenne. Viritellessä aina tuntuu kivalta. Mulla oli takin taskussa nameja ja olin päättänyt yllätyspalkata jossain välein. Suoritusjärkkä oli, myös mun valitsema. Suoritukseen sai kommentoinnit.

 • Zeta: käskin kerran pois sivulta, kun tuli niin huonolla asenteella. Seurauksessa oli ihan kuutamolla. Sanoin, ettei noin voi tehdä ja otettiin alusta. Vähän parempi, muttei kuitenkaan treeniasenne. Istumisen varmistin vähän katsomalla. Seisominen ok. Maahanmeno hyvä, muttei lähtenyt käskystä seuraamaan. 
 • tunnari: Ekalla kertaa meni keskiväliin nuuskimaan. Toistin käskyn. Pyysin sivulle, sitten meni pienen mutkan kautta tunnareille. Ehkä palkkasin tästä.
 • kaukot: alku kun oli niin toivoton niin sivulla meni maihin. Muttei totellut ollenkaan nousua. Vaan läheltä nousi istumaan. Sitten vähän kauemmas ja palkkaa. Onneks kisoissa ei ollut tuollanen. 
 • ruutu: kommenteista merkki hieman hidas. Ruudun paikkaa ennakoi ja teki 3 pyörähdystä. Onneksi sitä samaa ei ollut kisoissa. 
 • seuraus: kommenteista, että tavallisessa kävelyssä vähän edistäisi, muissa ok. Huomautin parissa kohtaa kontaktista. Yllätyspalkkasin juoksusta loppuvaiheilla. 
 • hyppy (metallilla). Ekassa kova ääni. Kutsuin pois. Toisessa pienempi. Ei olis pitänyt sallia. Kolautti jalkaansa takaisin tullessa. Sivulle hyvin.
 • ohjattu: tässäkin ääni ja kutsuin pois. Toistollakin pieni. 
 • uusinta kaukot: nyt oli parempi asenne, kun vauhtiliikkeitä alla. Totteli kaikki käskyt. Tein kai pari siirtoa ja palkka maahan. 


Tiistaina tokoiltiin Lintuvaarassa. Annen ja Jedin kanssa. 

Ruuti tuli ekaa kertaa sinne mukaan. Sille helppoa hömpöttelyä lelun ja namien kanssa. Seuraus, jäävä istu ja kaukot. 

Gavalle puun kierrosta stoppia. Ihan ok. Itse muistan vaan eri kohdissa stopit ja vapautukset.
Sivulletuloja eri kulmista, alkuun vähän huonompia. Seuraus lyhyttä ja hyvää. Kerran liikkelle lähdössä pomppasi. Toisella setillä luoksetulo, ekalla lähti vähän kaarrattamaan. 


Tiistaina Gava täytti 8kk! 
Korkeus 51cm
Paino 11,7kg nirso neiti saisi syödä enemmänkin ja saada lihaa luittensa päälle. 
Torstaina tokoiltiin Tainan, Mistyn ja Mozartin kanssa Pukinmäessä. Siellä ekaa kertaa valitsin paikan Google mapsin perusteella. Lähelle autoa hiekkaparkkiksella tokot. Otettiin aina yksitellen koira vuoroon. 

- kuvat: poseeraus ja Moz treenaa (tulossa huomenna)

Gavalle kaksi settiä
 • Luoksetulo: kiinni pidettynä ja suorana. Juoksi nyt suoraan. 
 • eteentuloja lyhyeltä 2m matkalta. Nämä kaikki suoria ja tuli lähelle hyvin istumaan. Jes! Vähän kasvatin käsien etäisyyttä toisistaan. 
 • puun kierto: tehtiin näitä nurtsilla. Läpijuoksua ja sitten hämäysheitosta stoppi ja heti heittäen. Meinasi tehdä taas niin isoja kaaria ja yhdessä stopissakin osittain jarrutti sivuttain. Oli hyviä ja ei ennakoinut.
 • tauko
 • ruutu: ensin lelulle kisamatkalta. Sitten niin, että Taina heitti namin aina alustalle. Alkuun namit meni vähän liian kauas alustalta ja sai nuuskia ja etsiä. Kun Taina vaihtoi puolen Gava yhdellä kerralla säikähti nopeata palkkausta ja alkoi murista Tainalle. Noh sitä sitten treenattiin, niin että tarjosi ihan alustan vierestä koskea ja Tainalta tuli nami, mutta ilman askelta palkatessa. Lopussa niin, että Tainalta tuli lelu. Alkuun sen ilme oli, että toi mörkö yrittää pomppittaa mua vielä jollain esineellä ja väistä lelun heittoa. Lopussa ei tullut niin säikkymaista väistöä vaan lähinnä ilmeellä odotti lelua. 
 • sivulletuloja, suht hyviä. Sitten seurausta. Tässä meinasi näkyä nyt pomppimista. Piti lähteä rauhassa liikkeelle ja malttaa sanoa "seuraa" ennen lähtöä. Hyvää seuruuta pari metriä ja palkka. Kaikki tällaisia lyhyitä ja heti hyvän liikkeelle lähdön jälkeen palkka. 
Gavasta otettiin posekuvat. Vähän meinas tulla epätoivoakin alkuun, pitäis tehdä paljon vaan eri paikoissa. Paras oli taas namilla saada oikea asento. Tuolla ainakin jos asettelin niin ei pysynyt toiset jalat. Ja välillä vapautin ja innostin. Kun jalat saa oikein niin sitten seisoo ihan hyvin. Mutta kuvistakin huomasi, että namin pitää olla aika alhaalla, jos taas liian ylhäällä niin seisoo huonosti selkä kaarella ja takapuoli pystyssä (nojaa taakse). Ruuti taas seisoo niinkin hyvin. Vois opettaa, myös että siellä pysytään vaikka pieni veto on taluttimessa. 

Lenkillä Ruuti juoksi kuin pentu muiden joukossa. Misty saa sen villiintymään. Sen mielestä Moz ei ole myöskään ärsyttävä. Loppu lenkistä sitten huomasin, kun Ruuti tuli lähelle ja se käveli oudosti takajalalla. Pysähdyttyä nosteli oikeaa takajalkaa. Katsoin niin mitään ei näkynyt. Oiskohan revähtänyt jotenkin täysiä juostessa. Loppulenkki hihnassa. Hitsi! Kotona ei nostellut jalkaa ja pystyi hypätä autoon. Varmaan kohta taas osteopaatin paikka. 
Ruuti eilen, voikin olla tuuria kaatui kyljelleen pientareella, kun puolikiristävän ketju (hihnassa) jäi kiinni pajun juureen. Tänään hätiköi hissiin ja kupsahti kyljelleen rappukäytävässä. Lenkillä talutin pannasta polkua ja liukastui ja kaatui kyljelleen. 


Tänään syötin Gavalle ekstra-annosta treenaamalla sisällä.  Sisätreenaus on jäänyt vähälle, joka myös vaikuttaa Gavan syömiseen. Syö helpommin treenattuna. 
Päivällä tehtiin muuten ekaa kertaa peruutuksen alkeita sivuaskelissa eli yksin askel taakse ja perusasento. Aika hyvin peruutti, välillä kesti perusasennossa. Ajattelin alkuun ajaa sisään yhtä askelta ja alkuun tuntui helpommalta olla käskynä sivulle (Ruutilla "peruuta"). Yhdistää toista käskyä vaikka, kun tietää mitä tehdä jos meen taaksepäin. 
Sivulletuloja illalla. Sitten loput syötiin niin, että olin kyykyssä ja pyysin Gavan aina seisomaan mun eteen. Sai syödä namikädestä kokoajan namia ja koskin vuorotellen tassuihin, nostelin, vatsaan jne. Aina vapautettua näkee vähän, että on vähän ahdistavaa. Sitten uusiksi, sai syödä kokoajan jos koskin. Näitä, kun kuurina tekee niin ehkä helpottaa. Tosin toiskin oli jo edistystä. Noin jalat pysyi siinä mihin asetinkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!