Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

2.11.2014

Pentutreffiä, hyppytekniikkaa ja tokoa

La: VALOKUVAUSTA & PENTUSEURAA
Aamusta mentiin metsään kuvaamaan kaverin pentua. Aurinko tuohon aikaa tuli niin viistosti ja yleensäkin tähän aikaan vuodesta. Kesällä se tulee kivemmin kuviin. ;) Kuvauspuuhien jälkeen Gava leikki 13 viikkoisen Mindyn kanssa ja sai ne poseeratakin vähän. Jotenkin, kun viime kerrat on ollut eri objektiivit käytössä niin ton jälki tuntui suttuisemmalta. :/

Ruuti vähän huolestutti tuolla metsässä, kun se venytteli takajalkojaan normaalia enemmän. Sitä harvemmin edes näkee venyttelymässä, Gava ja Ras yleisesti venyttelee enemmän. Venytti ne vuorotellen niin, että taivutti varpaista ja takajalan taakse. Päivällä, enkä illalla nähnyt samaa. Löntysteltiin kotia Rasmuksen ja Ruutin tahtiin, Ruutikin halus madella. Ehdin siinä matkalla poistaa 200 kuvaa.

- kuvat


Jänis

Ruuti, Rasmus, Gava & MindyLa: GAVA, HYPPYTEKNIIKKA
Aamupäivästä sitten Sporttikselle omatoimi agitreeneihin. Oltiin sovittu etukäteen 3/4 treenaajan kanssa tehdä hyppytekniikkaa. Oli palkkausavustajaa ja kuvaajaa. Gavan videoista vain osa onnistui, mutta vähän saa kuvaa.

Perussarja: 6 jalkaa ja eka pumppi 4 jalkaa. Tässä ponnisti vikan hypyn aika läheltä sitä. Sen todettua laitettiin lelu vikaan väliin. Kaksi sellaista toistoa. Sitten vielä yksi kokonainen ja nyt teki hienosti!

Pitenevä sarja: Tässä kai 3 toistoa ja kaikki oli oikein nättejä! Tää oli Gavalle helpompaa. Sivulla ollessa annoin aina namin ja siitä lupa.

Ruutin saamista kevään hyppytekniikka kurssin neuvoista oli hyötyä toisen bortsun kanssa, kun se meinas ajautua aina toiseen laitaan.
La: RUUTI, TOKOA koulutusohjaaja kurssilla
Päivällä sitten Ruuti ja Rasmus autoon. Vaan Ruuti kyllä pääsi sitten hommiin, kun ei ollutkaan mitään välejä tokokoulutuksessa. Mentiin koirakoiksi tokon koulutusohjaaja kurssille, ei ollut mitään hajua mitä siellä tehdään. Lämpimämmät vaatteet olis vaatinut, kun lämpötila laski jo lähemmäs nollaa.

Oli paljon koiria, Ruuti käyttäytyi tosi hienosti. Alkuun kerrattiin naksutin, kivaa paljon nameja :D Sitten kosketusalustaa, jonka Ruuti osasi jo. Sitten hypyn kanssa kosketusalustaa. Ja päätin koittaa myös merkin kanssa (joka ei toiminut). Merkkiin Ruuti oli niin fokusoitunut niin ketä kiinnostais joku maassa oleva alusta, kun on tärkeämpiäkin hommia! Kosketusalustalla näki, että osa koirista vain kävi koskemasta ja Ruutilla on ruudun takia ollut, että se jää sille seisomaan. Vähän on unohtunut se ja jos kehuu ei pysy siellä, mutta jos oon hiljaa pysyy. Yksi evl koira hyvin vuoksi koittti merkin kautta ohjatun suuntaa, aika hyvin koira alustallekin juoksi.

Parasta harjoitusta oli tehdä siirtymiä hallitusti ja sain välillä puuttua, kun Ruuti päätti että lähtee hakemaan jonkun namin, mistä sai hajun. Sitähän se harrasti viime ulkokokeessakin. Melkeimpä ennen hskh:n ulkokentän tokokoetta, mun pitäis edellisenä iltana tuoda Ruuti imuroimaan kenttä ;) Se on huono, että itse tulee treenattua tokoa enemmän 'ei koira kentillä', jolloin harvemmin niitä nameja löytyy maasta. Ruutihan keksi tuon kastraation jälkeen. Tai sitten pitäis niissäkin muistaa tiputella vähän nameja maahan.


Su: GAVA, PENTUTOKOTREENIT
Meidän hyvällä tuurilla sade juuri rakoili pieneen tihutukseen ja lakkasi hetkeksi kokonaankin. Mukana oli siis "vanha" Gava 7kk verrattuna toisiin sekä Anne & Jedi aussie 20vk ja Kira & Mindy 13vk. Vähän kouluttelinkin ja Gava sai näyttää jotain juttuja. Olin onneksi suunnitellut etukäteen mitä halusin tehdä. Varauduin myös isommilla ilmaisnäyte nameilla pysähdystreeniä varten.

Luoksetulon stoppi namiheitoin: Namit oli pyöreitä ja vieri jonkin verran niin oli helpompi nähdä vaikka olivatkin ruskeita. Noin 2-3 heittoa ja sitten stoppi lähempänä mua. Namit pitää heittää "janalle" eli suunnilleen samalle linjalle niin koiran saa juoksemaan suoraan itsensä ohi.

Stoppi kierron kautta: Tolpan kierto ja läpijuoksussa "kii kii". Ja stopissa musta n. 2m päässä "stop" ja heitin lelun jalkoihin. En muistanut nyt tehdä valeheittoja.

Luoksetulon maahan namiheitoista: Näitä kaksi toistoa. Eka vähän parempi.

Tunnari: Testasin, että matkalla oli rasia ja sitten pari väärää kasassa. Reilun metrin päässä pusikon laidalla lehtien alla (kevyesti) oli tunnari. No Gavalle oli liian hankala nappasi ensin yhden maasta. Sitten meni hakemaan pusikosta tunnarin. Sitten matkan varrella halusi kuitenkin vaihtaa toiseen tunnariin. No tietääpä, ettei olla hetkeen valmiita tuomaan vääriä lähelle. Aiemmin ne on ollut rasiassa ja niitä on nuuskaissut, mutta etsinyt oman.

Viimeksi en jaksanut valittaa, kun Gava nousi odottaessa (kun vien tunnarin) niin nyt se sama oli näkyvissä. Kävin korjaamassa istumaan, jos ei pysynyt ja korjauksen jälkeen pysyi. Hyvin pysytystä palkka.
Vikalla toistolla väärät 4kpl tunnaria toisissaan kiinni+ rasia oli 2m päässä sivussa. Ja vein tunnarin pusikkoon. Vilkaisi niitä vääriä ja haki pusikosta oman.


Gava kulki nyt vapaana treenin ajan. En yleensä luota siihen, jos se säntää kavereita moikkaamaan tai ihmisiä. Oikeastaan ihan sama juttu Ruutin kanssa pitkään kesti saada sellainen luottamus. Tuli kyllä todettua, että kun käsken takaisin tai ettei sinne suuntaan mennä tottelee heti ja tulee takaisin. Pitäisi muistaa noissakin palkata kontaktista. Mun pitäisi olla ehkä tiukempikin, jos yrittää mennä muiden luo, enkä käytä vain luoksetuloa siihen. Gava ja Ruuti molemmat tuossa iässä tykkäsivät niin treenikavereista (Ruutikin nuorempana koiristakin). Reagoi myös niin nopeasti johonkin muuhun ärsykkeeseen esim jos joku muu aloittaa äänekkään leikkimisen. Vikkelä ehtimään paikasta toiseen ;)

Gava oli myös käy siihen- käskyn alla, kun Jedi treenasi tolpan kiertoja. Hienosti kesti sen ja pysyi. Siitäkin palkkailin. Muuten tuota paikallaan pysymistä tulee niin vähän vahvistettua..

Mindy kurapeto, Jedi & Gava
Katsottiin myös kuinka Mindylle opettaa: kosketusalustaa, eteenmeno, luoksetulo kiinni pidettynä ja seurauksen vaikeuttamista.Mindy ja Jedi sai alkuun leikkiä hetken yksin. Sitten Gava mukaan. Gava tykkäsi juosta hippaa Jedin kanssa ne molemmat hyvää riehumiskokoa. Välillä Gava kävi juoksukierroksella hyppäämässä puuaidan yli (matala), joka esti istutuksille menon ja sen takaisin. Kuvat oli kännykän videosta kuvakaappauksia.

Gava, Lotte (löydä kuvasta), Mindy ja Jedi
Tänään Ruuti on käyttäytynyt muuten ihan normaalisti (ei ole venytellyt takajalkojeen kuten eilen aamulla), mutta taitaa olla vähän ummetusta. Täytyy seurailla asiaa tai sitten parafiiniöljyä käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!