Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

22.11.2014

Tokoviikko ja video

Viime viikolla otin Gavan kanssa tavoitteeksi tehdä jääviä (painoittui seisomiseen) ja eteentuloja. Tälle viikolle ajattelin eteentulot ja luoksetulon stoppi.

MA TOKOTREENIT Malminkartanon nurtsit
Nähtiin Mia, Maico, Kio ja Ready.
- kuvia Mian koirista

Hanska pääsi parempiin "käsiin"
Ruuti teki 

 • liikkuroituna seurausta, namit maahan tavalla. Heti kun tuli yksi vähän pidempi pätkä niin meinas tulla pientä ääntä. 
 • zeta: taisi tehdä ihan hyvin. Ekalle sivulle istui hyvin. Kävelin ohi ja palkkasin, ei ennakoinut seuraamaan tuloa. Seuraavalle sivulle maahan. 
 • kaukojen jättö ja jokunen vaihto, hyvin
Gava teki
 • Gava teki ihan lopuksi. Leikittiin ja tehtiin vähän seurausta. Pätkiä taas.
 • Liikkeestä seiso. Namilla seis. Sitten testasin käsimerkki + lelu, mutta keksi sitten tarjota maahanmenoa, liian aikaista vielä. Harjoiteltiin ekaa kertaa paikallaan pysymistä, aika hyvin ja ei ollut häiriltä. Välillä joku tassu liikahti, välillä täydellisesti. Kävin edessä ja tulin sivulle. Kun tämä varmempaa ja naksutellen paras tehdä niin sitten opettaa ympärikiertämistäkin. 
 • Puun kierrosta stoppi: näitä taas pitkästä aikaa. Läpijuoksuja ja välillä stoppi. Alkuun hämäysheitolla. Sitten myös ihan heittäen heti pallon. Ei ehkä niin hyviä kuin joskus.

Maanantain ruokailut:
 
Ei jaksa enempää. Ruutikin tuijottaa. Gava maanantain aamuruualla. 
Illallakaan ei oikein maistunut, mutta ti aamuna kuppi tyhjeni. 
Ootteko koittanut kaverit, kun pitää päivän lakon niin ruoka maistuu ihan eritavalla? T. Gava

Syönnin jälkeen katseli itseään peilistä :D Pitäiskö jo huolestua?
TI TOKOT lenkillä
Gava 34vk eli 7kk & 3vk

Ruutille seurausta tehtiin hidasta, juoksua ja juoksusta pysähdyksiä. Juoksun pysähdyksissä tuppaa pysähtymään vähän eteen, niin pidin kädessa namin ja pysähdyttyä sain sen kädestä. 
Kaukoissa jättö ja i-s-m. Zeta ilman merkkejä. Piti alussa huomauttaa väljästä seuruusta. Istu ok ja sen jälkeen vielä seisomaan stoppi. 

Gavalle 
Aloitettiin leikillä. 
Sivulletuloja eli kun tuli sivulle hyvin leikittiin. Jos huono niin vaan kehua ja uusiksi. 

Sitten päätin tehdä luoksetulon jättöä eli istuu ja odottaa. Kertailtiin ehkä kuukausi sitten tehtyä lelu häiriötä eli heitän lelua ja myöhemmin aika nenän ohikin. Alkuun meinasi nykiä. Kerran vapautin sivulle tullessa lelulle, meinasi ekasta tosin varastaa. Tehtiin niin, myös että heitän vähän sivulta lähdettyä lelun ja sitten kävelen vähän pois, tuun sivulle, haen lelun ja tuun sivulle ja leikitään. Myös niin, että koemaisesti kävelen suoraan tiputan lelun välissä ja jatkan matkaa. Sitten käännyn ja palaan takaisin napaten lelun matkalla ja sivulle tullessa kii ja leikitään. Keksin sitten laittaa videolle tätä harjoitusta ja ne kaikki sujuikin hienosti. 

Seurausta se oli aika hyvää. Yksi vasempaan käännös ilman käsiapuja. Ihan hyvin meni. Tämä näkyy osittain videolla. Vaihtelin palkkaa etu- tai takakautta. Kerran sivulle tuijotteli lelua mun seläntakaa. 
Videolta katsottuna huomasin, että sivusta kuvatussa seurauksessa kyllä edistää. Täytyy olla tarkkana!

Tolpan kierrosta eteen näitä ekaa kertaa. Vähän liikaa vauhtia osata tulla eteen, kun lenkittää tolpan kierrossa. Vika toisto suht hyvä, ihan namiavulla. Tulee vähän paremmin eteen, mutta usein vino ja vaatii vielä apuja.. Hidas projekti.

Liikkeestä seiso: eka parit namilla pysäyttäen. Sitten perään vähän paikallaan pysymistä, on sujunut paremminkin mutta kelpuutin kaikki. Sitten käsimerkistä stoppi ja heti palkka. Gava keskivälillä huomasi naisen, joka seisoi ja tuijotti hiekkatiellä Ruutin takana. Se oli epäilyttävä, sitä vähän pöhisi ja vähän häiritsi paikallaan seisomista. Leikittyä unohti sen ja nainenkin taisi olla lähtenyt. Ei ole hetkeen pöhissyt millekään, mutta toi näköjään epäilytti.

Luoksetulon maahan: nämä ei ollut hiekalla niin hyviä, tekniikka ok, muttei niin nopeita. Namit vähän liian isoja niin Gava söi niitä vielä mua ohittaessa ja meinas tulla väljästi ohi jolloin vaikea laittaa maahan. Vikalle toistolle löysin vähän pienemmän namin heittää ennen stoppia ja se parempi. 


Löydä Ruuti videosta ;)


KE TOKOTREENIT Kannelmäki
Nähtiin Emmi, Fizz, Step ja Sara sekä Lea & Zero 
Rasmuskin tuli mukaan.

Rasmus sai tehdä alussa ja lopussa koiratanssiin liittyviä juttuja. Oikean puolen seuruuta ennätyspitkään, käsi vielä vähän epäluonnollisesti. 

Ruuti teki kaksi settiä
 • seuraus: tiputin aina yhden namin maahan. Voisi näkyä paremmin ja jotkut namit kimposi kauemmas. Paristi piti toistaa käsky. Olipa hiljainen seuruu! 
 • zeta: ekalla sivulla käskytin maahan vasta lopussa, että tuli selvä viive liikkurin käskystä. Hyvin totteli. Seuraamaan pyysin myös selvästi ohi mentyä. Istuminen oli vähän hidas. Seisominen ok, palkkasin sen kierrettyä Ruutin. 
 • luoksetulo: jätin takapalkan ja huusin top niin Ruuti kurvasi siitä suoraan taakse palkalle. Vaihdettiin pallo niin, että helposti tajusi. Sitten läpijuoksu, takapalkka jäi taas apparin käteen. Sanoin matkalla kii, Ruu jalkojen välistä ja vapautin apparin lelulle (luoksetulon alussa). 
 • TAUKO
 • tunnari: oli kierroksia kun otin laidalta. Seassa oli ohjatun kapulat. Oma tuli kuitenkin hyvin ympyrästä. Kerran korjasi otetta kapulaa tuodessaan. 
 • kaukot: tehtiin pitkältä matkaa. Nousi istumaan, kun lähdin sivulta, murr! Toistoilla pysyi. Tässä oli liikkurointi ettei siitäkään että säntäisin liian äkkiä pois. Hitsi toi pitäis saada kokonaan pois. Sitten halusin tehdä useamman kaukaa istu-maahan-istu jne vaihtoa. Alussa meinasi vaihtaa asentoa Emmin käsien huitomisesta, kädet vaakatasoon tai toisella, oli vähän Ruutin edessä. Tätä on joskus aiemminkin koittanut. Sitten yksi istumasta maahan, jossa liikkui eteen (ajatteli hetken seisomista). Sitten alkoi vastustella maahankäskyjä eikä totellut aina ekalla. Tätähän teki jossakin kokeessa ettei totellu mitä huusin. Näitä pitäis jotenkin saada treenattua. Vaikka avustajalta yllätyspalkka vaikka on tylsää ja oon kaukana. Eka kerta kun treeneissä tulee ilmi. Tein pari toistoa ja siitä reipasta kävelyä sivulle. Vähän näytti ottavan painetta ja katseli vähän muualle ja makasi lysyssä kun tulin sivulle. Heti pallo palkka, kun seisahdin sivulle. Yksi ongelma kisoissa on, että voi nousta kun kävelen kohti. Lopuksi vielä jätin pallon taakse, tein kaukaa pari kaukoa ja maahanmenosta vapautus. 
Gava teki kahdesti myös
 • luoksetulon stoppi kierrosta: Näissä huomattiin, että vähän ennakoi stoppia eli pitäis olla läpijuoksuja enemmän. Pysäytän yleensä samassa kohtaa eli niissäkin eri kohdissa! Gava lenkitti yleensä nurtsilla olevalta tolpalta hiekalle. Eka läpi juoksu. Toisessa heitin pallon ja näin stoppi, jäi jäljet hiekkaan. Läpi juoksu. Taas stoppi pallon heittämällä. Sitten stoppi hämäysheitolla pysähtyi hyvin. Taisin jättää siihen. Vieressä oli skeittirampilla skeittaaja ja Gava vasta puoli välissä tajusi että siellä on sellainen, muttei antanut häirinä treeniä. Jee. 
 • eteentulo: tehtiin pari lyhyeltä 2m matkalta. Vähän oli aavistuksen vino oikealle (5cm). Edistystä kuitenkin. 
 • TAUKO
 • tehtiin Fisun kanssa samaan aikaan hetken aikaa. Vähän seurausta namipalkalla vaihteeksi. Nyt oli taas vähän jäljessä. Keskittyi hyvin vaikka oli häiriötä ja Fisu leikkikin välillä.
 • nouto: testattiin normaalia puukapulaa. Siinä vähän pieni maavara ja välillä kuulemma otti huonosti. En tajunnut kiinnittää huomiota. Kapula ei kauheasti erottunut. Alkuun tehtiin, että appari heitti lisää. Mutta sitten todettiin, että kapula lenti aika tarpeeksi pitkälle. Keskimmäisillä toistoilla Gava keksi lenkittää taas avustajan läheltä. Vika oli hyvä. Eri kapulalla siis tai jatketaan ohjatun kapulalla. Vauhtina kaikkien palautus, ihan hyvä vauhti myös. Odotti että pääsi lähemmäs lelua, kunnes tiputti kapulan. 
 • luoksetulo: pidettynä ja pitkä matka. Näitä on viimeksi tehty yli kuukausi sitten! En edes huomannut, mutta Gava lenkitti vähän vasemman suuntaan. Tehtiin uusiksi, nyt palkka vasemmalla kädellä eli vastakkainen suunta. Meni ehkä kokonaisuudessaan metrin ennen keskikohtaa vähän vinoon. Näitä lelu palkkaan. Pohdittiin, että kierrostakin lähestyy tuohon suuntaan lenkittäen.. 
Gava kulki treenatessa vapaana ja pysyi hyvin hallussa. Luoksetulon välillä piti hylätä hetkeksi pallo ja käydä pusuttelemassa Emmi. Leaa ei yltänyt pusuttelemaan ja pallo taas kelpasi. :D Kerran sain kunnolla komentaa, kun Fizz pääsi treenaamaan ja Gava yritti mennä sen luokse. Parit käskyt ja vastahakoisesti tuli tolppaan kiinni. Ei kuitenkaan mennyt moikkaamaan.

Treenaa Ruuti:
- kaukot jättö ja pitkiä sarjoja yllätyspalkalla, liikkurin häiriö. 
- seuraus nami lähtöön, häiriöseuraus voisi olla hyvästä mutta ehkä tuo myös ääntä?
- luoksetulo läpijuoksujakin, palkka maahanmenosta apparilta

Treenaa Gava:
- luoksetulon stoppia appari pitää kiinni (namien heittely ei niin toimi) ja myös kierroilla. Alkuun hämäysheitto ja sitten sen vaihto apparilta tulevaan leluun. sitten häivyttää pelkkään suulliseen ja käsiapua pois. 
- luoksetuloa apparin pitämänä vain läpi pitkältä matkalta (ettei lenkitä)
- nouto 650g kapulalla tai joltain lainata normikapulaaTO TOKOTREENIT Malmi
Suvin ja Zoomin kanssa yhden koulun kentällä.

Ruutin kanssa
Paikka istu: olin ehkä minuutin piilossa.
Paikka makuu: tultiin peräkkäin kehään. Hyvin teki.

Luoksetulo, palkkaa maahanmenosta. Ekalla kertaa pallo tuli ennen kuin ehti maahan. Toisella avustajan ajoitus hyvä. Stoppia takapalkalla. Pari läpijuoksua. Näköjään vähän enemmän meinaisi himmailla, mitä joskus on. 
Kaukot: avustaja laittoi namin aina tassujen väliin. Johonkin lisäkäsky. Tein pidemmältä matkalta. Oli m-s-m jumitusta, sitä mieltä että siitä kuuluu istua. 
Seuraus: namin laitto aina maahan ja sitten liikkeelle. Ihan hyvää. 

Gavan kanssa 
katsekontaktia häirittynä. Suht hyvin. Pikkusen seurausta. Luoksetulo avustajan pitämänä, meinas lähteä taas lenkittämään. Vapautin puolesta välistä leluun, toisella kerralla vähän aiemmin ettei lähde kaarrattamaan. Muutamat eteentulot ja koitin saada suoria. 


PE TOKOTREENIT Olari
Josefina ja tolleri Mauri sekä Kati ja labbis. 

Ruutille seurausta nameja maahan laittaen. Päivällä satanut lumi toi vähän haastetta siihen. 
Kaukoja apparin palkkaamana ja olin kaukana. Nyt parit tuplakäskyt, kun Ruuti katsoi avustajaa. Lopussa niin, että toin itse namin. 
Zetamaisesti liikkeestä istu. Sain huomauttaa seurauksen edistämisestä. 

Gavalle vähän seuraustreeniä ja leikkimistä. Lumella maahanmeno ei ollut kivaa :D 


Alkuviikosta viikko näytti aika tyhjältä, mutta ei sittenkään. :D Mistäköhän tätä innostusta kumpuaa.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!