Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

16.12.2014

Mätsäri, aksat, videoita ja lumikuvia!

TO @ SELLO
Torstai aamuna mentiin taas Selloon. Kannoin rullaportaita ja taas alkuun oli pientä tärinää. Sitten hengailtiin vähän markettien puolella hetki. Yksi pappa tuli rollaattorin kanssa jotain selittämään, muta siinä ei ollut mitään järkeä jotain jäniksistä ja osoitteli Gavaa. Gavaa ei onneksi outo tyyppi haitannut. Mentiin toiselle puolelle Selloa. Välillä pysähtelin ja odotin, että ottaisi kontaktia. Muuten käveli vain kiireellä napittaen eteen. Kaikkea mielenkiintoista.

Naksuteltiin kauempaa lapsia leikkipaikalla. Sitten mentiin ripeää kävelyä kohdan ohi toiseen nurkkaan. Sieltä naksuttelin taas lapsiin katsomista. Sitten siellä oli pieni tyttö ja äiti, jotka katselivat Gavaa. Gavakin heilutti häntää ja kehuin paljon. Mentiin sitten Gavan ehdoilla sitä moikkaamaan. Tai alkuun Gava oli äidin luona ja annoin Gavalla nameja lapsen lähellä. Ja sai myös hakea lapsen kädestä varoivaisesti kurkottaen. Hihna oli löysällä niin Gava sai mennä kauemmas paikalta tai mun selän taakse miettimään. Vähän hetsasin ja kannustinkin, siihen pientä örinää vastauksena. Ihan hirveästi teki mieli mennä, mutta joku sanoi takaraivossa ettei kannata. Lopussa Gava keskittyi äitiin sen verran, että lapsi paijasi äitin vieressä vähän selkää. Sitten lapsi meni leikkimään takaisin, eikä Gava reagoinut liikkumiseen. Jatkettiin sitten matkaa.
Gava pysyi kokoajan iloisena ja hyvä taas kun äiti osasi sanoa lapselle, että pysyy paikallaan ja ojentaa käden. Ja äiti selitti lapselle, että muistaako miten sen kaverikin pelkäsi portaita eikä heti voinut pakottaa niitä menemään. Kun lapsi kyseli alkuun miksei voi jo mennä silittämään.

Käytiin sitten Robertilla hakemassa äitiltä ja parilta muulta työntekijältä rapsutuksia. Sitten kotia. Gava olisi kyllä halunnut poiketa Hesen kautta, mä pysyin kovana!


PE @ Match Show Koirakeidas
Gava 8,5kk korkkasi "kisauransa" ja meni Koirakeitaan mätsäriin. Äiti ja Rasmuskin tulivat mukaan. Oli hieman erilaisin säännöin oleva, josta kuuteen eri kategoriaan jaettiin jatkokehä-lippuja. Koirakeitaan halli oli tosi pieni ja vaikka tultiin ajoissa paikalle oli hirveä jono parkkista kaartaen. Sisällä oli kaikki vieri vieressä, jopa Gavaa ahdisti se ja meinasi napsia jos tuli ahdistelevia kuonoja ja kaiken rotuisia. Tästä tietenkin komensin, koska en halua että muut säikähtää että se syö niiden koiran. Ei näkynyt muita bortsuja tai tollereita. Täytyiskin enemmän nähdä tuollaisiakin rotuja..

Gava oli ekassa viiden porukassa. Ensin juostiin kierros ympyrää. Sitten jokainen juoksi yksitellen edestakaisin, me vikana. Siinä välissä seisotin Gavaa rivissä, yllättävän hienosti seisoi! Juoksuissa häntä vähän ylhäällä ja piti kontaktia. Haluisin katsomaan suoraan eteen. Lenkillä juoksemisissa ei ole pitänyt niin kontaktia. Lopussa paristi istui, alkoi herpaantua. Lopussa kävi, myös erikseen 3-4 tuomaria kopeloimassa nätisti antoi käsitellä. lähinnä olis tehnyt mieli antaa pusu aina tuomareille. :D Gava olisi päässyt jatkoon Kaunein koiran ilme ja Paras esittäjä sarjoihin, mutta ei jääty odottamaan niitä.

Video Gava mätsäri

Ihanan rauhalliset odottajat!

Kuvasin Rasmusta kehässä ja toinen napittaa sivulla

Rasmus teki melkein seuraten juoksuosuudet (äiti oli käskyttänytkin seuraa :D) ja seisotti vapaasti, jolloin Ras ei seiso niin hyvin. Rasmus olisi saanut jatkopaikan paras ilme ja paras yhteistyö kehiin.


LA @ Sporttikoirahalli & kuvia

Lauantaina meitä oli kolme jakamassa omatoimitreeneistä 45min. Otin Ruutinkin halliin mukaan ja saihan sekin pientä tehdä mini/pentu aksana. Muistui taas mikä kuumakalle sinko se on. :D Gavaakin selvästi vähän kuumensi se, että se näki Ruutin tekevän. Ja Ruutin tehdessä se haukkuu, muiden tehdessä saattaa vinkua mutta suurimmaksi osaksi hiljaa. :/ Ruuti taas kun odottaa pöydällä ja omalla vastuulla on pysyminen on hiljempaa.

Ekaa kertaa treeneissä oli toinen koira tekemässä samaa aikaa. Enemmän häiriötä siis. Kun aiemmin on vuoroteltu. Ja mukana oli myös uusi koira (tuuraaja).

Pituus: tehtiin ensin eka palikka kaadettuna, toinen ylhäällä. Hyvin meni, lelu edessä avustajalla. Sitten molemmat 2 ylhäällä. Sitten 3 ylhäällä. Lopuksi 2 ylhäällä. Vähän ponnistukset välillä vähän liian kaukaa. Hyppytekniikkaa varmaan pitäisi tehdä. Videolle pari toistoa ilman avustajaa,

Eteenmeno: kahdelle hypyllä, jotka vinosti molemmat eri suuntiin. Eka rimat maassa, sitten toinen 15cm. Helposti meni lelulle, olin molemmin puolin.

2on2off puomilla: Alastulolle mentiin sivusta. Tässä häiritsi juuri ennen suoritusta puomin juossut koira ja jäi treenaamaan sivulle. Gava ei kaikilla toistoilla keskittynyt ja osan teki liian nopeasti ettei osannut pysähtyä. Saatiin myös hyviäkin.

Käy siihen: tehtiin pariin otteeseen maassa makaamista. Kahteen kertaa sitä koeteltiinkin, kun koira meni rataa läheltä. Ja Gava pysyi paikallaan! Toisella kerralla oli nousemassa seisomaan, ekalla tais pysyä ja ehdin palkata heti. Toisella kertaa häiriönä myös, että Ruuti sai tehdä seurausta.

VIDEO aksat

Lopussa oli irtoamista kaartava rata. Selvittiin 2 hyppyä ja putken ohi kurvattiin. Sitten putki putki. Seuraavan hypyn ja putken ohi. Näki, että pitää kyllä ketjuttaa tai sitten selkeämpi ohjaus. Loppu onnistui tekemällä putki, kaarella hyppy, putki. Sai ihan pinkoa. Ruutikin pääsi luukuttamaan sen.

Lenkillä Gava leikki taas tuttujen parsoneiden kanssa ja vähän juoksi Repe bc:n kanssa. Sain estettyä Ruutin tappeluyrityksen Repen kanssa, melkein unohtunut kun ollaan oltu vain "narttuporukoissa" miten Ruutin kanssa saa olla tarkkana. Kotonakin olisi ollut vielä virtaa ja sai patistaa nukkumaan leikkimisten jälkeen.

- KUVIA

 


Lumipesu!

Böö!Kiireitä on pukannut! Kirjaan myöhemmin sunnuntaista ja silloinkin tuli kuvia & videota. Ja Northmate aktivointipelistä..

Paras joululahja itselleni nyt ennakkoon on uusi ompelukone! Vanha oli jo 7v palvellut ja ei ole ollut tarkoitettu kuin perusompeluun. Nyt viime päivinä se temppuili enemmän kuin mitä sain ommeltua. Nyt ihan uudella nautinnolla käsitöiden pariin! Kaikkia ideoita on ja varmasti muillekin tulee tehtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!