Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

7.12.2014

Varokaa mörköjä!

LA & SU MÖRKÖJÄ

Eilen illalla kaverien kanssa katsomassa linnanjuhlia. Nämä oli Gavan toiset illanvietot. Innossaan oli kylässä ja kerjäsi rapsutukset. Lisää tuli ja pipopäinen kaveri oli sitten tosi pelottava ja sille muristiin ja haukuttiin. No sitten huomattiin, että se onkin ihminen, huh! Sen jälkeen sekin oli kiva.
Sitten yksi lautapeli kiinnosti ja Gava kurkotteli sohvalta pelaajia kohti kiinnostuneena. Yhtäkkiä kaveri tuuletti kädet ilman ja kiljuntaakin ilmassa niin sitähän Gava hätkähti ja teki väistöliikkeen. Luikki häntä koipien välissä pöydän alle. Onneksi toisella oli koira niin parhaansa mukaan leikittiin ja sai palkkaa. Mutta vähän jäi epäileväksi. Alkuksi halusi kiertää toista kautta ohi, kun ei uskaltanut metrin päästä mennä. Lopussa uskalti antaa pusun. Näköjään samalla tavalla voi säikähtää, kuten lasta.

Hetken aikaa kylässä ollutta chihua, Gava jaksoi ihmetellä.
Ei sitä millään asennolla saanut leikkimään.

Tänään tultiin kotiin treeneistä kaksi miestä ja lapsirattaissa. Sille murinat pystyyn. Otin Ruutin seuraamaan ja sitten Gavakin välillä pääsi tekemään jotain namien eteen. Onneksi pysyttelivät jonkin aikaa lähellä seisoen. Sain aika hyvän fiiliksen.

Lenkin lopussa vähän hämärryttyä lähestyttiin pientä tuijaa, sitä piti murista. Menin taputtamaan sitä ja mörköily jäi siihen. Oltiin ohitettu se jo lenkille lähtiessä.

Treeneissä Gava myös yhtä pallon heittoa väisti kuin säikähdettyä ja pakeni sitä vähän matkaa, kunnes tajusi palloksi. Tätä samaa näkynyt välillä tai ruudussa lelun heitossa.

Täytyy alkaa tehdä uusintakierros sosialistamista..


SU PENTUTREFFAILUA

Nähtiin tänään aamusta Mia & Maico 12vk, Amy & Ohmi 11vk sekä Kira & Mindy 4kk. Kuvailin alkuun ja Gava pääsi autosta myöhemmin treenaamaan. - KUVIA

Luoksetulon stoppi: testattiin ekaa kertaa niin, että avustaja piti pannasta. Ekassa valui sivuttain hämäysheitosta. Samaa on tehnyt joku toinenkin kerta. Toisto vähän parempi. Sitten läpijuoksu. Seuraavaa hämäysheittoa väisti heittoa melkein säikähtäen. Sitten läpijuoksua. Tehtiin tolpankierrosta, mutta samalla tavoin ongelmia. Ei saatu hyviä stoppeja. Ja herkästi meinasi tiputtaa pallon ja lähteä nuuskimaan. Gava tykkää paljon enemmän taistella kuin leikkiä palloilla (Ruuti taas pallohullu). Yleensä sen verta keskittyy. Nyt Gavaa häiritsi myös kauheasti 3 pentua taustalla, ei tosin yrittänyt karata sinne.

Kapulan eteentuonti: Gava halusi tuoda sen vain istuen eteen. Toki jos eteentuloissa on ollut nyt ongelmia niin miksi kapulan tuonti sujuisi. Loppujen lopuksi se meni siihen, että olisi tarvinnut käskyn + puri kapulaa+ ei laittanut ihan takapuolta maahan. Tehtiin pari pitoa pelkästään istuen ja jätettiin siihen. Kotitreeniin taas muistuttelua metallikapulalla, mitä ei voi pureskella. Otin metskun jo kotiin muistuttamaan.

Pari maahanmenoa ja leikki heti perään. Taisi tulla käsimerkkiä ja siitä kohdasta maahan, missä sattui olemaan.

Koitin näihin suunnitella treenejä, mutta suunnittelut meni pieleen noin häiriöpaikkaan. Tällaisiakin treenejä välillä.Ohmi
Ruuti teki tuolin kierrosta luoksetulon stoppia, vähän vertailuaineistoa. Ne lyhyeltä matkaa oli aika lukkojarrutuksia eli kyllä Ruutikin siltä matkalta osaa.. Seurausta lelu palkalla. Myös kentälle tultiin "tule" siirtymäkäskyllä ja sain palauttaa paristi alkuun ja huomauttaa. Enemmän hömppätokoiluna.

Ruuti innostui tänään lenkillä vähän juoksemaan Gavan kanssa. On myös ollut vähän suotuisampi sille niiden leikkiessä tai ruuan kanssa.

Maico pieni paimen
_______________

Maanantaina satoi vettä ja aamu aktivointina:

Ruutille kaukoja sisällä, hienosti meni läheltä. Tein ilman käsimerkkiä seisomasta istumaan menot. Näissä siirtää molempia yhtä hyvin kotona.

Gavalle sohvalla istuen naksuttelin metskun pitoa edessä. Sitten myös siihen luovutusasentoon tuloa, että ojensin kapulan. Sitten seisoen ja sujui hienosti. Piti hetken aikaa edessä. Ei ihan yhtä pitkää viivettä kuin aiemmin, mutta kertaillaan. Ja pienen metallin sijaan oli keskikoko.

Gavalle 2on-2off treeniä. Eka sivulla kulkien ja vähän jättäytyen taakse. Sitten testattiin etupalkkaa ekaa kertaa. Ensin pari toistoa ja jollakin niistä kutsuin pois, kun meinasi mennä palkalle. Kontaktikäsky ei ole ihan varma niin hieman epävarmuutta luvalla paikaltaan lähdössä. Välillä huomasin myös, että sanoin istumisesta lähtöön "tule" joka on ollut myös namille vapautussana 2on-2offista. Hyvin malttoi jäädä 2on-2offiin etupalkasta huolimatta.
Otin videollekin pari toistoa, kamera kädessä ilmeisesti ohjasin vähän eritavalla, kun teki vähän epävarmemmin. En saanut sijoitettua kameraa niin, että kaiken näkisi.


Tänään ulkoilut sujuneet normaalisti. Käytiin Sellossa kirjastossa pyörähtämässä, kuljettiin pyöröovesta, jotka meni ympyrää (kuten Ikeassa). Sisällä oli kauempana pari lastakin ja aikuisia. Syötiin parit namit sisällä. Alkuun tutisi vähän Gavan takajalat, kun pöllähdettiin uuteen paikkaan. Ruuti ei ollut moksiskaan ja äkkiä Gava ei enään jännittänyt. Syötin parit namit kontaktista. Namiseurauksessa pyöröovista. Kumpikaan ei vilkuillut vastaantulijoita. Sitten lähdettiin pois, kun meinasin läkähtyä reippaan 2km kävelyn jälkeen. Kotiin päästyä oltiin kuin uitettua koiraa. :D

Lenkillä ollaan harjoiteltu välillä kävelyä, että Ruuti seuraa vasemmalla ja Gava namia oikealla. Koirien ohituksessa molemmat on kyllä aina vastakkaisella puolella vierekkäin. Usein Ruuti valtaa seurauspaikan, kun tietää saavansa namia seuraamalla ohituksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!