Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

26.1.2015

BC-tapaaminen ja pientä treeniä

Tänään oli järkkäämäni pk-seudun bordercollie tapaaminen Yli-Keravalla Pihkaniityllä. Osallistujia vähän jäi joukosta viime tingassa, mutta silti noin 13 bordercollieta tuli lenkille. Yksi eksyi joukkoon aamulenkillä ja liittyi seuraan. Ruuti jäi kotiin, kun sitä enemmän ahdistaisi tuollainen kasa koiria enkä jaksa kokoajan olla vahtimassa ettei nappase pentua tai muuta.Alkuun vähän treeniä. Gava oli saanut vähän hihnassa riehua Fisun kanssa ja automatkan ne pusuttelivat verkon läpi. Otti jonkin verran häiriötä Emmin kehuista ja Fisusta. Leikittiin alkuun.

Luoksepäästävyys, Gavan molemmin puolin koirat. Ja kaksi ihmistä tuli tekemään luoksepäästävyydet. Eka yllätti ja Gava ei ollut ihan hallussa, rupesi hyppimään. Sain korjattua sivulle. Odotteluissa meinas mennä maahan, pitkäkestoista sivulla istumista pitää harjoitella. Seuraavat 2 kertaa sujuivat paremmin, pidin namilla sivulla ja sanoin katsekontaktisanan. Nämä vaatii vielä hieman treeniä, ihmiset on vaan niin ihania. Niinhän se Ruutinkin treeneissä pysyi, mutta ainoan alo kokeensa yritti antaa pusuakin tuomarille. :D

Paikalla makuu tehtiin muutamien koirien kanssa. Gava reunassa. Sanoin virittelyä ja ennakoi jo siitä maahan. Korjasin takaisin sivulle ja sitten. Nyt sujui ilman käsiapua ja ekalla käskyllä. Ihan reippaastikin. Jäin ensin hihnan mitalle Gavan eteen. Rauhassa oli. Välillä palkkaa. Jätin hihnan viereen ja menin hetkeksi vähän kauemmaksi. Sitten palkkaamaan. Sivulta myös palkkaa. Silitys ja vapautus. Hienosti pysyi, vaikka vierestä koira lähti makuulta.

Sitten tehtiin lyhyitä suoria seuruupätkiä, niissä vire oli hyvä ja kontakti pysyi, jes! Leikittiin palkaksi. Paikkakin pysyi lelupalkalla. Taas sivulla katsekontaktissa sain huomauttaa, jos se tippui. Näin häiriössä oli vaikea pitää siinä kontaktia. Palkkailin, kun kontakti pysyi namilla. Tosin ihan tavallista natural menuta, ei erityisnamia.

Fizz näyttää mallia
Loppuun tehtiin maahanmenoja. Vähän hetsausta, reipas kävely eteenpäin ja maahan. Alkuun vähän ilman käsiapua, sitten haettiin vielä vauhtia käden heilautuksella. Näitä jos pystyisi kohta lelunkin kanssa tehdä..

Yhteiskuva oli oikeastaan "paikallaan istumistreeniä". Oon ylpeä Gavasta miten hienosti se pysyi! Gavan vierestä koira lähti monesti ja sitä korjattiin. Gava katseli vaan kiinnostuneena touhua ja istua nökötti paikallaan. Kehuin kauempaa. Yleensä Gava valokuvaussessioissa tarjoaa myös maahanmenoa tietyn ajan jälkeen. Näin pitkään en ole edes paikka istumista tehnyt. Siinä kun kesti hetki, että saatiin hyvä kuva. :D

Gava ja Fisu erottuivat joukosta ;)
Sitten kamat mukaan ja lenkille. Metsäpolkuja samoiltiin 1,5h. Oli siinä lenkkiä itselle ja koirille juosta! Kelikin juuri sopiva. Hihnassa ollessa Gavaa sai kokoajan muistuttaa, ettei kiskota. Vähän huonommin uskoi, kuin jos mukana on ollut vain yksi koirakaveri. Eipä se kuitenkaan kiskonut, kun huomautin sitä ennen.

Kuvissa uusi allekirjoitus/copyright kokeilu, ehkä pitää sitä vielä vähän suurentaa..

KUVAT
Sisältää tuote (Gava) sijoittelua! Haastetta kuvaamiseen toi, että suurimman osan otin itsekin liikkeessä.
Fanny (Flower of Old Hill Lina)

Mozart 7kk (Redteam's Bean)

Iltapäivällä vielä tasapainotyyny treeniä porukoilla käydessä. Rasmus aloitti ja koki taas parhaaksi laittaa yhtä tassua. Paristi 2 etutassua onnistui.

Ruuti teki takajalkoja, palkan tiputin niin että piti hakea asento uusiksi.

Gava teki pikaisesti takajalkoja. Muisti tarjota niitä heti. Muutamaan kertaan onnistui 2 takajalkaa. Selvä parannus viime kertaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!