Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

27.1.2015

Gava 10kk koulussa vol 2.

Gava täytti sunnuntaina 10kk!
- Korkeus 52cm (sama kuin viimeksi)
- Painoa 13kg (viimeksi ell punnitus 12,8)

Täytyy vielä ihan seisotus kuva nappasta
Gavan aamupalalla 2on-2offin (video) harjoittelua kapealle kulholle (vs laatikko). Ennen videota, yritti osua yksittäisellä tassulla. Sitten keksi tavan laittaa ensin etujalat ja sitten takajalat. Gava oikealla puolella oli vaikeampi mennä asentoon. Kun tulee varmemmaksi, haluisin että osaa peruutuksesta suoraan mennä asentoon.Päästiin tänään taas Gavan kanssa paikkailemaan Tiltun koirakoulun alkeet- ryhmää. Otin yhtiä uusia nameja, Gava mussutti alkuun niitä pieneksikin pilkottuna kuin purukumia :D Oli onneksi vähän natural menuakin, joka syötiin nopeammin. Kaikki koirat oli uusia verrattuna viime kertaan.

Tunti alkoi vaihtamalla etukautta koiran remmissä kävelypuolta. Mulla namikättä tai käsi vaan koholla oikean puolen ajan. Nyt pysyi siellä jo hyvin, viimeksi kun yritti juosta edelle tai vaihtaa puolta. Tavoitteena oli tehdä tätä ilman namia, mutta oikean puolen kävelystä palkkailin.

Maahanmenoa ja koiran kiertoa x 3: maahanmenoon otin käsimerkin ja meni ne nopeasti. Alkuun kiersin kerran, sitten uskalsin kiertää 2-3 kertaa. Hyvin pysyi. Viimeksi nämäkin oli hankalempia ja palkkasin ihan puoli ympyrästäkin. Gava meinas vaatia aina pysymiskäskyn tai maahan - käskyn toistettuna, muuten maahanmenon jälkeen meinas lähteä perään. Liikkeestä maahanmenoa ajatellen pitää jäädä sillä yhdellä käskyllä maahan.

Paikallaan istumista: olis pitänyt olla 3 kertaa 10s jakso, itse seisoo edessä ja sitten siirtyä muualle. Gavan kanssa jatkoi kehumista tai vaihdoin välillä paikkaa. Se meinaa tarjota helposti käy siihen - maahanmenoa, että jos oon pitkään hiljaa luulee, että sen pitää tehdä jotain. Niin sivulla kuin edessä pitäisi saada istumaan pidempään.

Gavan selfie ;)

Paikallaan maassa tai seisomassa: sitten samaa paikallaan pysymistä, mutta toiset asennot. Seisominen sujui suht hyvin. Häiriökoira oli lähellä. Kerran laitoin namin maahan ja otin pois + palkkasin. Maassa ollessa kahdesti liikutti tassuja, kun laitoin namit maahan. Vikassa ei.
Luoksetuloja:
käskien sivulle tai eteen. Otin viistosti olevat sivulle ja suht suorasta linjasta eteen käsiavulla. Eka mietin onko ristiriitaista, mutta tuleehan se suoraan sivulle, kun tehdään seurausta yms. Vaikea oli karkottaa Gavaa kauemmas, että saisin luoksetulomatkaa hihnan mitalla. :D 

Koirat istuivat ja yksitellen luokse: takapuolet kohti keskikohtaa ja suht lähekkäin. Olin metrin päässä ja palkkailin pysymisestä. Luoksetulo käsky piti toistaa, kun ei ollut varma saako tulla. Jännitti meinaako nousta toisten luoksetulokäskyistä, mutta ei. :) 

Yksi istuu ja muut liikkuu: tässäkin määrättiin aina joku istumaan paikalleen ja muut pyörivät ympyrää. Gava meinas vähän kuikuilla muihin ja kerran teki pienen väistöliikkeen, kun lappalainen tuli kovaa vauhtia kohden. Pysyi kuitenkin istumassa, mutta meni huonolle ryhdille. Makuulla oliskin varmaan helpompi. 

Leikkiä ja välillä maahan: nämä oli nopeampia, jos lelu oli seläntakana. Myöskin Gava meinaa vapauttaa itsensä aika äkkiä lelun kanssa, hetki kun on osunut maahan. Vähän vaihtelin minkälainen apu ja koitin saada Gavaa eri positioon muhun nähden. Joku pallo yms voisi olla helpompi nakata jalkoihin.. 

Seurausta ja leikkiä: ympyrällä tai sikinsokin. Tein pientä hetsausta, sivulle ja seuraa. Tai pieni virittävä äänensävy+oma kroppa jännittynyt ja suoraan seuraamaan. Teki hyvällä vireellä eikä pomppinut pahasti. Mutta nyt seurauspaikka tuntuu taas olevan vähän jäljessä. Samaa vähän jäljessä oloa teki tänään super herkun kanssa sisällä. Äh hankalaa! Näköjään Gavalle selkein olla vähän liian jäljessä tai edessä. Täytyy nyt palkkailla sitä vähän edempänä. Ton verran takana taas tuntuu, että se tulis lahnana perässä, vaikka vire ja asenne onkin hyvä. Jos toi jatkuu, pitää kuvata sitä taas niin nään miltä näyttää.. 

Maatessa katsekontaktia: mentiin koiran eteen. Tällaista ei olla tehty, vain istumassa. Sanoin katso, sitten "jes" ja tosi äkkiä palkkasanan jälkeen katse menee heti namiin. Tosin ok, kun kerrottu että palkka tulee. Kestoa sain sitten vähän lisättyä vaan katso ja äp- jos katsoi muualle. Palkkasin paristi sivulla myös katsekontaktista, se on enemmän hyödyllisempää..

Käsittelyä: tässä eka käytiin itse koira läpi päästä varpaisiin ja liikuttelemalla selästä ihoa. Sitten jokainen kävi jonkun asian tarkistamassa muilta koirilta, mä sain hampaat. Gava odotti nätisti makuulla Tiltun kanssa sillä aikaa. Vinkkinä oli opettaa käsikosketus noihin toimenpiteisiin. Gava, kun haluisi pusutella eikä pysy niin hyvin paikallaan. Pitäis treenata noita juoksutarkki juttuja sen jälkeen. Vaikein on vaan keksiä käsky, onko se perus koske, hit, käsi tms.. Sitten mietin, myös jos tokossa sanotaan yleensä "narttu/uros" ja sitten siinä yhteydessä pyydän käteen koskemaan. Toki Ruutikin joskus yrittänyt hypätä tai antaa pusun.. Nyt oltiin makuulla vieraan tullessa käsittelemään (korvat, tassut). Ei reagoinut vaikka aika nuori poika tuli katsomaan korvat.

Ohjaajan kiertämistä tai pujottelua: tehtiin mun kiertoa vain myötäpäivään ja käytin "kierrä" käskyä. Alkoi hokata, että kun näytin tyhjällä kädellä heilautus liikkeen mun taakse, niin lähti mun taakse, siinä vähän käännyin tai nätin namikättä vasemmassa kädessä. Jes sanalla merkkasin ja suht hyvin alkoi tajuamaan. Rally-tokoa varten tarvii tuon suunnan. Pujottelua alkuun namikäden avulla. Vinkkinä oli pienentää apua niin, että koukistan jalkaa ja laitan käden reidelle. Yllättävän hyvin tajusi niinkin. Koitin tällä tapaa sanoa "jes" ja merkata hyvän kohdan. Taisi olla kolmas pujottelutreeni.

Ryömimistä ja peruuttamista: molemmat uusia juttuja. Tai peruuttamista on kerran tehty ja ihan vaan perusasennosta 1-2 askelta. Peruuttamisessa laitoin naminyrkin rinnan kohdalle ja lähti suoraan peruuttamaan, sitten palkka. Naksutin tms olis parempi. Testasin namikädestä luopumisen kautta, mutta alkuun ei meinaa uskoa ettei kädestä saa ottaa ja sitten menee maahan, kun luopuu. Testattiin, myös välissä peruuttamista, siinä piti ensin namilla ohjata seisomaan niin sitten pääsi peruuttamaan. Ryömimiseen namikäsi vähän pään eteen ja ei käytetty maahan- käskyä, ettei yhdistä siihen. 


Tällä kertaa ei pelätty muita koiria (tai minä siis helpottamalla). Vaan menin tahalleen läheltä ottaen häiriötä ja ne kohdat onnistuikin hyvin. Seurauspätkissä pysyi kontakti kokoajan. Nyt vähän harvemmin oli leikkitaukoa, mutta kehuin hyvin ja silloin meinasi intoutua leikkimään. Myös välillä laitoin makuulle, jos oli pientä odottelua.

Treenaa:
- istuminen, pidempi aika! 
- seuraus, vähän liian takana tällä kertaa
- maahanmeno, että pysyy siellä/ luvalla vapautus
- yksitellen luokse ja istuminen muiden tehdessä
- käsikosketus juoksutarkissa?


Gavan uudet Sexy Panthsit. :D Omenan eläinkaupassa -50% loppuunmyynnin takia.
Housujen koko taulukossa luki cockeri. Meillä on yhdet hurtan pöksyt, jotka tuntui huonosti istuvilta (kirppisostos). Näissäkin olis voinut kokeilla yhtä isompaa (ei ollut). Mutta mukavan tuntuista pikkuhousukangasta, kaikkialtaan joustavaa ja ohutta. Rusetin kohdalla tarra niin saa hännän helposti. Molemmat housut silti, tuntuu jäävän tosi matalaksi selänpäältä, mutta noi ei lähtenyt valumaan.

Löysin Gavalle, myös täydellisen kokoisen puukapulan (sorvattu) 400g. Sekin -50% (hintaa jäi 7e). Vanhassa on purujälkiä, liian matala suuhun ottamiskohta ja ei ole sorvattu (liimatut päät). Nyt pääsee treenaamaan, myös "oikealla" kapulalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!