Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

10.1.2015

Liukas silakka agilityssa ja käsitöitä

Tänään oli pitkästä aikaa agilitya, olin myynyt parit treenit. Seuraavat 2vk päästään taas, sitä seuraavat myin muuton takia. Gavastakin huomasi tauon ja se oli niin vikkelää. Heti ekana vapaaksi päästyä Gava otti maasta lelupalkan ja juoksi suoraan putkeen kauemmas, Annukan moikkaus (ihminen) ja samaa putkea takaisin siitä u-putkeen ja siitä lelu mulle. :D
Tehtiin puolet hyppytekniikasta samaan aikaan toisen koiran kanssa. Gavalle ei ongelmaa, mutta parsoni oli kateellinen Gavan hienosta lelusta.

Perussarja hyppytekniikkaa, 6 jalkaa välit. Ekaa kertaa rimoilla pumppien sijaan. Ekalla toistolla unohdin pumpin ja toisella laitoin sen 4 jalan päähän. Ekalla toistolla meni suht lähelle vikaa rimaa. Sitten seuraavalla hyppäsikin loikalla 2 vikaa hyppyä. Laitoin vikan riman päälle lelun ja meni aika lujaa lelulle asti. Seuraavalla toistolla taas normaalisti ja nyt tuli paras sarja!

Etäisyyden arviointia, 5+5+5 ja 8-10 jalkaa. Ekaa kertaa tällaista. Näissä kaikki onnistui, mutta vikat teki parhaiten. Ruutin kanssa nämä oli vaikeita silloin vuosi sitten.

Gavalla oli niin intoa mennä, että sain aina lähdössä kutsua takaisin sivulle, kun välillä oli jo menossa kun käännyin. Palkkailin namilla sivulta usein 2 namia. Vikassa päästin vähän huonossa ryhdissä.

Videolla Gavan hyppytekniikat

Pikku tauko.

Takaaleikkaus harjoitus:
Kaksi viistoa hyppyä ja lähes suoraputki. Koira on tuo pallero. Alkuun Gava istui ja menin metrin edelle ja ohjasin kuten Ruutiakin kohti seuraavaa hyppyä "takaaleikkaus mielessä". Avustaja palkkasi kuitenkin ekalla x:llä 2 hypyn edessä.

Parin toiston jälkeen avustaja meni hypyn taakse. Ekalla kertaa kiersi vasemman kautta, avustaja vähän helpompaan kohtaan ja nyt onnistui. Lähti vähän paremmin hypylle, mutta usein vilkaisi varmistuksen multa ennen hypylle menoa.

Sitten testattiin 2-3 esteet. Eli takaaleikkaus 2 hypylle ja lähetysputkeen. Juoksi putken ohi. Avustaja lähemmäs putkea ja seuraava onnistui. Sitten kahdesti taisi tulla putken ohi, kun katsoi muhun ja juoksi suun ohi. Lopuksi onnistunut. Yksi auto tuli pihaan ja muristen meni ovelle. Paikallaan pysymistä häiritse se, kun oli kokoajan "varpaillaan" että pitääkö mennä ääniä vahtimaan. Jätettiin hyvään suoritukseen. Tällaisia kyllä lisää. Putkea sijoittaessa mietin kyllä pitäiskö sen olla vähän enemmän suunnassa mistä Gava meni putken ohi (putki taisi olla kyllä alempana kuin piirroksessa). 3-luokan koiralle toikin treeni oli helppo.

Paikallaan pysyminen oli nyt ekaa kertaa vaikeampaa. Olin kyllä tiukkana, että jos nousi niin palautin ja vaan nätisti odottaen pääsi. Ja palkkasin myös pysymisestä. Tätä treeniä en saanut videolle.

Jäähkälenkillä Gava sai pinkoa terrieriseurassa, se on kuin kala vedessä niiden mukana. Lopussa toki ottivat rauhallisemmin.Tulipa katsottua yläasteella tehtyä kuvistyötä. Siinähän on selvästi Ruuti ja Gava! Taisi olla joku enne. ;) Silloin mulla oli vasta Rasmus. Tämä on porukoilla alakerrassa, mutta pitäiskin ottaa seinälle uuteen kämppään.KÄSITYÖT

Tein tilauksesta Mindy pennulle takin. Nyt vähän Gavaa isompi (5kk) ja varmaan kasvaa vielä niin jätettiin väljyyttä. Gava sai toimia mannekiininä. Oranssi (aika huomio oranssi) on ulkoilukangas vedenpitävä ja takki toimii myös kääntötakkina pinkillä villakankaalla.

Harmaa on aiemmin Mozartille tehty takki fleecevuorella ja enstex päällä, en muista oonko aiemmin laittanut kuvaa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!