Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

9.1.2015

Loskatokoa ja Ruutin kenraalitreenit

Käytiin Heinin ja bc poikien kanssa tokoilemassa, meidän yhteistreenit on tunnetut huonosta kelistään ehkä kerran on ollut poikkeus. Ja yllätys mikä keli taas oli. ;D Ruutille oli samalla kenraalitokot ja sunnuntaina mennään katsomaan miten kokeessa sujuu Riihimäen halliin. Tokoiltiin koulun parkkiksen laidalla, missä vähiten märkää. Vaan vähän tilaa vieviä juttuja.

Gava pääsi toisena tekemään. Olin ajatellut teemaksi häiritsemiset. Neitiä ällötti kävellä märässä tokokohtaan. Leikittiin alkuun, tuntui vähän siltä että olisi ehtinyt ottaa just torkut autossa ja piti herätellä.

Sivulletuloissa kesti aina muutaman sekunnin viive, kun takapuoli hiljaa meni maahan. Onneksi oli apusilmät katsomassa, en olis muuten huomannut. Eka sivulletulo oli hauska, tuli sivulle ja heitti molemmat tassut kerran samaan aikaan ilmaan kuin sätkystä. Otin takin pois, jos sekin saattoi häiritä.

Seurauspätkiä muutamia. Ne kun näytti ihan hyvältä sitten otettiin ekaa kertaa häiriö. Heini tiputti meidän matkan välissä ohjatun maahan, ei siitä kauheasti ääntä kuulunut eikä Gava huomannut ollenkaan. Vähän hetsaten suoraan sivulle ja 5m ja palkka. Alkuun olin kapulan ja koiran välissä ja sitten toiseenkin suuntaan. Kolme toistoa eikä huomannut edes häiriötä. Hienoa! Kaikki nämä seuraukset taistelupalkalla. Yksi seuraus perusasentoon pysähtyen. Vire on näissä hyvä ja keskittyy täysillä niin pitäisi muistaa tehdä niitä eri pituisia pätkiä vaikka askeleita laskien tai katsoen maastosta tavoitteen.

Katsekontaktia häirittynä perusasennossa. Kaikki muut taisi olla ok, paitsi olikohan se taputus tai joku ystävällinen ääni, jolla tuli "oi ihana ihminen" ilme. Kosketin päätä korjasi kontaktin ja palkkasin. Näissä tihäesti palkkaa. Myöhemmin pidentäen palkkausväliä. Sitten niin, että ihminen kävelee ohi Gavan puolelta. Jossakin taisi vilkaista. Näitä myöhemmin myös lisää. Ehkä seuraustreenissä myös, että joku kävelee lähellä mukana ja sanoo vaikka liikkurin käskytyksiä.

Nouto: hieman huonolla otteella toi ohjatun, vauhtina palautus. Sitten tehtiin kapulan eteentuomisia. Näitä niin, että annoin kapulan suuhun käden mitalta. Alkupäässä parhaimmat. Sitten meinasi tulla joku vinokin, jonka korjasin. Pitää näissäkin alkaa pidentää matkaa. Kapulan kanssa yhdistää paremmin eteentulon pienemmällä avullakin tai en ehdi välttämättä näyttää apua edes.

Treenaa G: 
- Seuraus, eripituisia! Ja oma ryhti!
- Katsekontakti häiriötä
- seurauksessa liikkuri mukana kävelemässä
- nouto pidennä eteentuloon matkaa

Hei hei lumi!
Ruuti

merkki: halusin katsoa, että on suorassa takana ja siitä palkka. Pysäytyskäskyllä usein jää vähän vinoon. Tehokas olisi varmasti toinen käsky, joka tulee tarkoittamaan samaa paikkaa. Mutta ihan ok se on noinkin, muutenkin tuomarit ajattelee aina että bortsuna pitäisi vielä sähäkempi merkki osata. Seuraavalla toistolla kuuntelua ja pysäytinkin 2m lähetyksestä. Menin lähelle ja seuraten takaisin. Sitten merkille ja sieltä seuraus lähtökohtaan. Seuraavalla merkillä palkka. Kehuin kyllä. Kerran testattiin hetsattuna, meinas mennä haukkuen ja kutsuin heti takas. Vähän pienempi hetsaus (rinnasta ote) ja nyt meni hiljaa ja palkka. Jossain välissä Ruuti päätti pitää tauon, hyppäsi matalan aidan yli lelun kanssa ja lähti pissalle! Vaikka lenkillä oltiin oltu hetki sitten. Tuollainen se on, jos aikaa jää voi tehdä muutakin tai etsiä vaikka herkkuja. Kyllä mä sanon, kun jatketaan.

kaukot: tehtiin eka nousu 15m päästä istumaan ja palkka. Sitten pari toistoa 10m. Hyvästä seisomaan noususta palkka. Jotkut siirrot oli melkein hyviä ja palkkasin ne hyvät. Alkuun meinas liikkua myös s-i vaihdossa on tehnyt sitä paremminkin. Nyt ei ennakoinut ja muistin pitää vähän pidempiä välejä. Sekä testasin kuuntelua etten tehnyt peräkkäisinä siirtoja kuin yleensä. Ei mokannut "yllättäviä" käskyjäkään.

Häiriökäskyjä paikkamakuuta ajatellen. Ensin maahankäskyjä, ei ongelmaa. Kävin poissa sivulta ja sitten palasin. Matalemmat "sivulle" ja "istu" käskyt ok. Sitten yksi kimeämpi "sivulle" pyynnöstä ja meni lankaan. Seuraavat kuunteli ja katsoi mua. Sitten käskin sivulle ja palkka.

Treenaa R:
- seiso- istu liikkuu
- maasta- seiso etupainoinen
- häiriökäskyjä välillä paikkiksissa

Oltiin tehokkaita ja treenattiin tunnissa 5 koiraa! Ja kivaa oli. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!