Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

4.1.2015

Vuosi korkattu rallykisoilla!

Launtaina oli tiedossa Lempäälässä rally-tokokisat Rasmuksella ja Ruutilla avoimessa. Ruutin toinen ja Rasmuksen eka. Tuomarina Anna Pekkala.

Ei olisi huvittanut lähteä, mutta pakkohan sitä oli kun kisoihin vaikea päästä. Kolmikkokoiria autoon Gava takapenkille häkkiin ja menoksi. Keli hieman huononi puoli välissä ja takaisin päin ajaessa se oli huono ja kesti pidempään ajaa. Matkalla aloin myös hätäillä, että olihan kisakirjakansio mukana. Pakko oli nousta rampista bussipysäkille tarkistamaan, kun autosta oli otettu mun treenikamoja pois kun Rukalle mentiin toisella autolla. Kirjat löytyi onneksi!

Kisapaikalle tultiin ohjeistettua tuntia ennen, lunta pyrytti siellä ja parkkipaikan löysin kauempaa. Rasmuksen kanssa sisälle ja odotettiin jonkin aikaa tuomaria että varmentaisi kisakirjan ja mittaisi Rampen. Korkeutta n. 49cm niin meni 40-50cm (keskikokoisten) luokkaan, vaikuttaa hypyn korkeuteen. Mikrosiru löytyi vasemman olkapään puolelta, olen niin huono muistamaan missä ne koirilla on.

Vähän ehdin lenkittää koiria. Sitten raahasin kevytmetallihäkin autolta. Huomasin onneksi sitten, että läheltä oli vapautunut autopaikka! Helpompi kolmen koiran kanssa. Äkkiä olikin rataantutustuminen ja ehdin katsoa pari VOI-koiraa, joilla pari samaa kylttiä. Odotellessa treenattiin ulkona ja sisällä sivulta seisomaan nousua, jossa oli molemmilla ongelmiakin ja pyörähdystä. Ruuti meinasi istua heti kerran ylös noustua käsimerkin mukana. Rasmus meinasi taas liikkua, kun kiersin ympäri. Sitten sivulle askeleessa piti Rasmukselle selvä paikka käsky tai muuten lähti mukaan. Hyödynnettiin, myös palkintojen jako numerot ja tehtiin niiden lähelle kääntyvät kyltit.


Sain pestattua yhden kisaajan kuvaamaan meidän radat, joka sijoittuikin kolmen parhaaseen joukkoon, kiitos! Jännittikin jonkin verran. Rasmuksen kanssa sitten ekana kehään. Kehän laidassa oli myös reunassa käytävä jossa sai palkata, hyödynnettiin se ottamalla sinne seurauspätkä, josta palkka. Jankkasin mieleen myös alussa remmi pois ja lopussa päälle. Katsoin voi -kisaajaa, myös joka taputti maalissa koiraa, yhdessä kisassa aiemmin tuomari sanoi (epäviralliseen aikaan) ettei koiraan saisi koskea kehän sisällä.. Mutta toki pakko remmiä laittaessa yms on pakko, varmaan tarkoitti radan aikana.

Rasmuksen rally-kisavideo:


Virheiksi tuli 2. kyltin peruutteluissa vikassa mun askel oli liian lyhyt. Huomasin itsekin, että menin sekaisin vikassa kolmessa askeleessa. Ei sitten tullut uusittua, kun en ollut täysin varma miten monta otinkaan. tvä (väärin suoritettu tehtävä), -10p

5. perusasento, seiso, kierrä koira - kyltillä koiraan koskeminen käsimerkissä. En olisi huomannut tätä. Tästä -1p.

6. Spiraalissa vasemmalle kontrollin puute -1p. Näyttiköhän jossakin kohtaa, että Rasmus haittasi mun liikkumista? Ehkä tein jonkun käännöksen liian tiukkaan. 

7. Hyppy onnistui hyvin, vaikka pelottaa siinä se, ettei koira saa kääntyä vastaan 90 astetta. Siksi pitää kikkailla lähetyskohdalla ja käsimerkin suuruudella (ainakin Ruutin kanssa). 

Vika kyltti 14. Pyörähdyksessä Rasmus ei lukenut mun ekaa pienempää merkkiä. Sitten toistin sen vaikka huomasin, että menee rajalta että onko oikeassa kohtaa. Luulin, että olisi ollut -10p. Saatiin kuitenkin vain -3p ohjaajavirhe ja -3p tvä puutteellisesti suoritettu tehtävä. 

Tuntui siltä, että oltiin aika ruosteessa, enkä luottanut ihan eteentuloissa ja saksalaisessa käännöksessä miten tottelee niitä. Olisi auttanut tehdä edes yksi treenirata, joskus kesällä Rasmus varmaan viimeksi tehnyt kylttien kanssa.. :0

Yhteensä 84/100p ja ihan hyväksytty eka avo:n tulos. Hyvä Rampe! Rasmuksen epävirallinen RTK1 kirjattiin kisakirjaan. Ekalta sivulta oli unohtunut tuomarin varmennus, jota en tajunnut tarkistaa, selvitellään tuomarin kanssa. 


Sitten nopea Rampen palkkaus. 

3 koiraa oli välissä ennen Ruutin vuoroa! Ajattelin, että mitä siitäkin tulee ottaa Ruuti niin lennosta häkistä. Piti hengähtää syvään ja kasata ajatukset ja rauhoittua. Sitten treenattiin vähän pientä, huomautin äänestä kerran ja paristi yritti haukkuen komentaa. Niistä myös puhuttelut. Tehtiin myös seurausharjoitus kehän laitaa pitkin kentän puolelle ja palkka. 

Ruutin video


Tule-sanalla siirtyminen lähtöön. Nyt onneksi aika äkkiä saatiin lähtölupa, sanoin katso- käskyn ja nyökkäsin tuomarin kysymykseen "onko valmista". "Ole hyvä" jälkeen radalle. 

1. Ruutilla liikkeelle lähdössä karkasi kontakti ja ajattelin jo hetken voi ei. Sitten petrasi ekalle kyltille. Tuosta tuli -1p kontrollin puute. Itse kyltti hyvin. -1p.

2. Peruutteluissa 1,2,3 askelta ja eteen, joka välissä on vaikein kun Ruuti tulee niin takapuoli maassa. Koitin harppoa isoja askelia. Täytyisi vielä kikkailla pienellä viiveellä sanoa eteen, mutta tärkein kisoissa se askeleiden määrä. 

6. Spiraalissa vasemmalle myös kontrollivirhe, oisko Ruuti edistänyt vähän? -1p Tosi pienestä virhe.

7. Hyppy onnistui nyt hyvin! Tuli sulavasti seuraamaan. Vaikka jännitti, kun viime treeneistä aikaa. Onneksi kerran agikentällä pohdiskelin tätä. 

13. 270 astetta vasempaan Ruutin kontakti karkasi juuri, kun piti tehdä käännöstä. Siitä tuli vähän kökkö. -1p kontrollivirhettä ja -1p vinoudesta. 

Kaiken kaikkiaan olin tyytyväinen Ruutin täydelliseen vireeseen. Ei ääntänyt ja teki innokkaasti! Totteli hyvin. Täytyy sanoa, että tällä kertaa Ruuti vei pisteet ja tehtiin enemmän flow- fiiliksellä. Yleensä Rasmuksen kanssa helpompaa. Vaikkakin huomasi, että pari virhettä oli Ruutin herpaantumisesta. Unohdan tuolla käyttää kehumistakin, kun silläkin voisin estää tuollaiset.. 

Yhteensä 95p ja toinen avon hyväksytty. Vielä yksi niin koulari. 

Tulokset:

Rajattuna
Kisoissa tuli 100p, 99p ja 99/98p palkintosijoilla olleille, niihin pisteisiin ehkä pitäisi treenatakin lajia? Harmittaa, kun hienot alon numerot ei näy kisakirjassa. :D Ens viikolla tokokisoihin! Pitäisi tulla joku treenaus paniikki. Muistutella ees lenkillä kaukoja.. Lähikenttä näytti ihan hyvältä, pitäis muistaa tokokassia ottaa lenkille.

Gava pääsi lopussa kahdesti halliin mukaan. Ekalla kertaa, kun en käskenyt eka muuta häärätessä oli menossa joka suuntaan ja ihmisiä moikkaamaan. Sitten tehtiin pikku treenit ja vaikka koiria oli lähellä monella suuntaa ja joku haukkui. Keskittyi iloisesti hommiin. Sivulletuloa ja parin askeleen seurausta ja palkka. Ennen palkkaa vapautus hyppimään kehut ja kaivelin namia. Gavan kanssa huomaamatta tulee käytettyä myös kehua ennen kuin nami löytyy ja se vastaa siihen niin hyvin. Pari hyvää treenipätkää sitten hetkeksi autoon.

Toisella kertaa hain matkaevästä kanttiinista. Tehtiin sitten vähän käy siihen - treeniä. Gava makoili rauhassa ja tarjosikin sitä heti, jos palkka lenti liian kauas. Ei ottanut häiriötä muista. Tein myös kauempana kävelyä jättäen hihnan maahan. Hyvä tyttö! Tehtiin myös muutamat maahanmenot liikkeestä maahanmenona Gava eri kohdissa mua nähden. Vieressä yksi tyttö yritti leikittää koiraansa myös. Tuota käytin myös tavaroita laitellessa niin silloin ei hötkyile vaan odottaa rauhassa.


Lenkillä tänään su Gava halusi leikkiä hihnalla. Leikittiinkin vähän. Sitten irti, sivulle ja seuraa. Tosi kivassa kohtaa ja hyvällä asenteella seuraus. Ei myöskään hyppinyt ja pysyi kokoajan samassa kohtaa. Vau tuollaisia lisää! Pari pätkää jotka hyviä, Ruuti käveli fleksissä lähellä. Vika tehtiin vähän pidempänä kuin muut.

Iltalenkillä ammuttiin raketteja hiekkakentän toisella puolella ja Ruutin kanssa loppu lenkki meni paniikissa. Gava ei onneksi tajunnut mikä oli syy eikä ottanut paineita. Myös toisellakin puolella kuului pauketta. :/


Videoista huomasinpa sellaisen vasta nyt, että kännykällä katsoessa tuon video ruudun kohdalla on vain tyhjä aukko tekstissä. Eli mobiiliselaajille tarvitsee erillisen linkin videoon.

2 kommenttia:

  1. Oikea monitoimitiimi! Hienot kisaradat Rampen ja Ruutin kanssa, tässähän ihan itsekin innostuu rally-tokosta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lajia vaan opettelemaan ja niitä kylttejä. Pari kylttiä sai opettaa, muuten pystyi mennä tokon jäljiltä kun osasi sääntöjä. Maurikin varmasti tykkää. :) Laji on vaan aika kovassa suosiossa niin ainakin noita alempien luokkien koepaikkoja oli vaikea saada. Esim noihin kisoihin ei riittänyt ulkopuolisille aloon paikkoja.

      Poista

Kiitos kommentistasi!