Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

26.2.2015

Jälkikausi korkattu ja käsitöitä

Korkattiin tänään "jälkikausi" (jälki nro. 9) Gavan kanssa tekemällä peltojälki. Aika lyhyt ja kaareva. Nameja oli pätkittäin (niitä vähän taskussa). En ollut suunnitellut tällaista. Taisi vanheta vähän liikaakin useamman tunnin, kun tein sen matkalla porukoille ompelemaan. Ruutilla syttyi lamppu heti ja olis ollut hirveä hinku päästä jäljelle, Gava ei niin tajunnut, kyllä se vielä joskus.

Ruuti odottamaan ja Gava jäljelle. Valjaatkin oli mukana, ei kyllä tätä varten. Muistin ensin jäljen alun väärän kasvin luota ja sitten löysinkin oikean kohdan. Alussa oli nameja. Gava pyöri tosi paljon alussa. Ja muutenkin jäljellä paljon tarkasteli remmin mitalla. Yhdessä vaiheessa kai liian vaikea kohta ajatuskatkesi ja söi pupun kakkaa. Kaikki löydetyt namit maistuivat, kun syksyllä skippasi monet.

Käsitöitä
- kuvat

Hööksin (4e ale) valjaat ennen
Valjaisiin Minni-nauha, vatsaan D-lenkki ja rintaan sekä heijastimet x 4. Ainut valjaissa mikä häiritsee on pitkä selkäpala. Liikkumaan sentään G pystyy hyvin eikä ota kiinni lapoihin.


Uusi lammaspanta. En yleensä tee fleecevuorella, kun en tykkää sen ulkonäöstä niin. Nyt tein, koska muuten olis ollut vaan poikavärinen panta. Tein huonosti kaksinkertaisen fleecen + pehmuste vuoreksi niin siitä tuli liian paksu ja vähän epäsiisti omaan makuun. Ekaa kertaa laitoin strassit.


Nauhavalikoima kasvoi jonkin verran Kiina tilauksella :D Nyt tartteis vaan aikaa ommella. Tarkoituksena joskus tilauksestakin tehdä (saa kysyä tiia.hamalainen(at)iki.fi). 

Nää on sitten meidän Gehut. ;) Yhdistelin ennestään olleet lelut ja karvoihin sisään vinkutyynyt (joskus talteen ottanut pehmolelusta). Gava haaveili jo ennen ompelua karvasta. Parempaa/paksumpaa kuminauhaa, kun olisi saisi joustoa varteen paremmin.

Sisätokoa ja aktivointia on tehty ruuan parissa

Rasmuksen kanssa (porukoilla käydessä)
- oikean puolen sivulletulot "viereen" ja seuruu. Näissä edelleen käsi tekee pyörähdyn liikkeen ranteella. Palkkasin niistä. Sitten seuruuta oikealla puolella. Pysyi hyvin kohdillaan (ei koittanut korjata vasemmalle puolelle) ja oli aika suora. Testattiin siitä perusasentoa, ok.
Sitten oikeaan käännöstä, jota opeteltiin tekemällä käännös ja siitä sivulle. Myös paikallaan oikea käännös.
Sitten keksin testata oikean puolen seuruu ja saksalainen täyskäännös (koira kiertää mut ja mä käännyn vasten). Tämä vähän hankalampi ja piti ehtiä namikäsi tuoda tyrkylle.
Gavakin halusi tehdä ja tuli Rassen seuratessa oikealla seuraamaan mua vasemmalle. Tehtiin sitten senkin kanssa privaattina vähän perusasentoja seurauksesta, pyörimistä ja oikeaan täykkäriä.

Ruutin kanssa
- kaukoja: näissä ruoka niin kiihdyttävä että meinas alkuun tehdä venytettyjä seisomisia, en kelpuuttanut. Testasin useamman seisomisen jälkeen kuuntelua ja käskin ilman käsimerkkiä istumaan. Eipä kuunnellut. Paristi toisti seisomista, kunnes totteli ja kuunteli. Sitten niin, että m-s ja käskin peruuttamaan ja siitä heitin namin. Että palkka tulisi kuitenkin vasta, kun menee taaksepäin.
- vähän seurausta ja pyörimisiä täyskäännöstä ja 360 astetta
- peruutusta seurauksessa, lopussa pieni ääni liikkeelle lähtöön

Gavan kanssa
- eteentulo/luoksetulo: alkuun lyhyempi matka. Sitten pidennettiin. Kahteen tai kolmeen kertaan teki vinon eteentulon, jonka korjasin itse askeleella. Paristi tökkäsi tuntuvasti kuonon. Sitten tarjosi myös vähän väljempiä, suoria ja missä ei tökännyt. Varmaan sekin olis riittävän tiivis, vaikkei ole ihan kiinni mussa. Palkkasin, myös jonkun jätön.

- peruuttaminen: kohti kävellen ja lopussa käsimerkillä. Hyvin sujui. Alkaa hokata.

- tasapainotyynyllä pyöriminen elefanttina. Molempiin suuntiin. Yritin minimoida apuja. Kun en auttanut yhtään niin meni maahan tyynylle. Yritti välillä, myös laittaa kaikkia jalkoja siihen. Paristi namilla ohjaten seisomaan oikealle sivulle pyörimisestä. Sitten, myös takajalkoja tyynylle niin, että olin noin metrin kahden päässä tyynystä. Ne hakeutui tosi pätevästi.

Gavaa on haastettu kotona aktivointileluilla. Laitettu ruoka kahteen erilaiseen leluun, mitä pitäisi heiluttaa tai pyöritellä. Se on kyllä niin avuton ratkaisemaan tuollaisia asioita. Ja vaikka kerran saisi tietyllä tapaa nameja niin ei tajua toistaa asiaa. Odottaa niin, että multa tulee kehotus tai muuten vaan makaa lelun vieressä. Tänään tajusin laittaa super super helppoon palloon ihan kuivat raksut. Siitä Gava vahingossa sai aika helposti nameja. Hetken jaksoi työnnellä ja syödä nameja, mutta sitten kyllästyi ja vaan kehuilla jaksoi hankkia nameja. Paljon tuo liittyy varmaan nirsouteen, miksi pyöritellä jotain tyhmää palloa saadakseen ruokaa :D Tosin laatikkojutun tarjoaminenkin pentuna oli alkuun noin passiivista.

Ulkona Gava teki uudistetulla lelulla puun kierrosta stoppia. Pehmeellä nurtsi/lehtimaalla metsän rajassa. Läpijuoksua ja hämäysheitolla stoppi. Ihan nopsaan pysähtyi. En nyt uskaltanut sanoa pelkkää käskyä. :D täytyy muistaa niitäkin testata!

Pientä remonttia tehtiin kotona eilen. Ruuti välttelee sellaisia tilanteita ja pysyi visusti sohvalla nukkumassa. Ei tykkää remontoinnin äänistä. Gava taas tuli ihmettelemään ja seisoi katselemassa kuin, joku työnjohtaja. Metallipora ja muut ei hätkäyttäneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!