Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

5.2.2015

Kisamaista, möllitoko videota ja kuvia!

TI TOKO Martinlaakson lähellä

Tiistaina tokoiltiin Vantaalla Jennin & bretoni Elsan kanssa. Pienehkö autoparkkis, joka oli parhaassa kunnossa. Eikä kauhean liukaskaan. Ruuti aloitti.

Ruutin kisamainentreeni

virittelyt: Leikittiin ja tehtiin pari lyhyttä seuruupätkää. Myös pallon jättö maahan, virittely "mennäänkö", siirtymä "tule" ja sitten vapautuksesta pallolle. Sitten oltiin valmiita.

tunnari: aloitettiin tunnarilla. Se oli oikein nätti. n. 10m siirtymä seuraavaan liikkeeseen, siirtymässä nami (?). Kehut.

kaukot: otin vain seiso- istu siirtoon. Istuminen oli nätti ja vapautin siitä sivulle tullessa. Kehut.

zeta: asenne oli hyvä ja hiljainen. Järkkä taisi olla istu, maahan, seiso. Vapautin lopun seisomisesta ja maahanmenossa testasin pysymistä kutsumalla vasta ohi käveltyä. Tehtiin siirtymää, josta kehut ja juostiin pallolle.

Asenne pysyi hyvänä, pari yksittäistä namia sai. Teki, myös täsmällisesti.


Gavan kisamainentreeni

virittelyt: leikittiin, parit sivulletulot ja lyhyitä seuruu pätkiä (1-3m). Alussa Gavaa ällötti istua kylmään maahan ja sivulletulojen istuminen olikin hidas.

kehääntulo tarkastus: tultiin hihnassa ja otin kevyesti pannasta. Seisoi kuitenkin aika nätisti. Käytin sanaa "tule" + käsiapu taputus reiteen.

seuraus: hetsasin, sitten sivulle. Kesti hyvin odottaa liikkuroinnin eikä herpaantunut siitä. L- muotoinen seuruu, jossa n. 5-10m suoraa, sitten käännös vasempaan. Hieno. n. 10m ja täyskäännös vasempaan. Vapautin liikkeestä sen jälkeen. Asenne oli tosi hyvä ja itselle toi tuntui jo tosi pitkältä. En oo vaan uskaltanut pidentää seuruuta.

Sosiaalinen palkka ja siirryttiin n. 10m seuraavaan liikkeeseen. Nätti siirtymä.

luoksetulo: matkaa n. 15m. Eteentulossa muistin vähän myöhään näyttää apua ja tuli vinoon eteen. Näitä pitää harjoitella pidemmältä matkalta! Jämähtänyt tietylle etäisyydelle. Edessä ollessa rupesi katsomaan liikkurin puhetta ja nousi ylös. Toistolla kesti käskytyksen. Sivulletuloon ehkä toinen käsky?

Sitten kehut ja juostiin treenitaskulle hakemaan lelu. Tosi kivasti teki palkattakin. Hetkeen ei ole kyllä valmista liikkeissä ja tarvii kokemusta eri häiriöpaikoista. Liikkuria pitää ottaa useammin mukaan. Ihmiset on niin ihania, niin jos joku puhuu vieressä se on varmasti Gavalle tarkoitettua lepertelyä ;)


Auto tauon jälkeen Gava teki vielä vähän kapulan pitoa. Parissa liikutti kapulaa, suurimmassa ei. Vaikein oli nosto maasta ja tuonti eteen. Tarjosi myös kapulan päällä seisomista. :D Tehtiin vielä eteentuloja erimatkalta naksutellen. Läheltä ilman käsiapua. Vikassa lelu tuli selän takaa. Yli 8m vaikea.

Gava treenaa:
- kehääntulo tarkki, ilman pannasta pitämistä (samoin Ruuti)
- seuraus: täyskäännös, paikallaan käännökset, perusasennot, juoksu
- eteentulot: pidennä matkaa & liikkuri höpöttää seläntakana
- eteentulo + sivulle, joskus näinkin
- kapulan pitoa edelleen, eteentuonti liikuttamatta kapulaa suussa

________________________________

KE TOKO Pukinmäki

Keskiviikko aamupäivällä tavattiin Taina, bc Mozart ja kelpie Misty tokon + lenkin merkeissä.

Gavan treeni

Eteentulo: tehtiin naksutellen, eka pari helpompaa läheltä. Sitten pidennettiin pikku hiljaa matkaa. Tarvittaessa käsiapu. Ekassa pidemmässä jarrutti selvästi liian myöhään. Seuraavassa jarrutti ajoissa ja tulikin tosi hienosti. Tänään sujui paljon paremmin kuin eilen.

Ruutu: nyt oli tumma kaakeli kosketusalustaksikin. Tehtiin eka lelulle. Sitten n. 5m matkalta alustalle juokseminen. Meinasi tulla vastaan. Tehtiin sitten läheltä alustalle koskeminen, nami alustan viereen/alustalle tai jos vieri pois tai namin jälkeen lähti tulemaan luo, olin vain hiljaa ja odotin että tarjoaa kosketa uudestaan. Alkoi hyvin tarjota, että syötyään namin, meni heti koskemaan uudestaan. Tällä sain taas muistuteltua, että kosketusalustalta ei tulla vastaan. Vois myös odottaa, jos palkkaa tuodessa tulee vastaan, että korjaa itsensä alustalle tai sitten oon vienyt vaan namin alustalle. Jätettiin sellaiseen, missä olin lähellä ja pysyi alustalla. Kauempaa lähti hyvin sivulta ruutuun ilman käsimerkkiä, mutta kerran jäi kyselemään ja toiselle käskyllä jatkoi ruutuun. Paremmin kuitenkin kuin viime kerrat, jolloin epäröi ennen käsimerkkiä.

- tauko

Liikkeestä seiso: näitä tehty vähän. Nyt tavoitteena oli tehdä stoppeja eri sijainneissa. Muualla kuin sivulla, meinasi istua tai mennä maahan alussa. Alkuun siis käsimerkki ja heti palkka. Sivulla pienempi käsi apu. Toivottavasti naksuttelin oikein. Ehkäpä takapalkkaa vois myös koittaa. Tai peruuttelua ohessa.. Gava ei edes osaa peruuttaa :0

Sivulletuloja: tehtiin parit sivulletulot leluleikin ohessa. Tyyliin 3s, 1s, 5s jne vaihdellen aikaa. Katsekontakti pysyi katkeamatta. Näissä oli käskynä vain "sivulle". Vieläkin pitää pidentää, 5s tuntuu tuossa pitkältä ajalta muttei se ole. Samaa voisi tehdä, että liikkuri liikkuroi vieressä "ohjaaja valmis tms" eli pienellä häiriöllä ja itsekin voi hyvin katsoa siitä kauan pitäisi pitää kontaktia.

Tunnarin piilotus: vein kolmesti itse tunnarin hankeen. Vikassa, missä tunnarin päällä oli vähän lunta ei löytänyt. Pitäisikin varmaan saada paremmin piilotettua, että varmasti käyttää nenää. Vikat kaivoi tunnaria lumesta ja palautti kuitenkin nätisti. Tehtiin lopuksi pari pitoa ja maasta nostoa. Siinä keksi taas, että tunnaria voi käyttää kosketusalustana, etutassut vaan päälle. Naksautin nostosta.  

Treenaa Gava: 
- eteentulo matkaa
- sivulletulon kontaktissa liikkurointia
- liikkeestä seiso, peruutuksen kautta/takapalkan kokeilu?
- tunnari kunnolla piiloon, käytettävä nenää


Ruuti teki vain seurausta tarjoamisen kautta. Lähdin autosta pois ottaessa naksutin kädessä vain ilman mitään käskyä kävelemään pois. Kun tarjosi seuraamaan, naksaus ja heitin palkan maahan. Samaa useampi toisto. Myös käännöksellä tai pidemmällä pätkällä.

Lelun heittoa hangessa. Liikkeestä istu ja takapalkkana pallo, naksaus ja vapautus aika nopeasti. Avustaja naksauttamassa olis helpottanut.

KUVIA

Ruutikin innostui lenkillä leikkimään, halusi Mozin leikkimään! Mistyn kanssa ne alkuun hakkuivat kilpaa. Komensin Ruutia olemaan hiljaa, kun alkoi ärsyttää räksytys.
KE MÖLLITOKO EVL HAUSJÄRVI

Ajeltiin Emmin ja bc-tyttöjen kanssa tokoepiksiin Hausjärvelle tunnin matkan päähän. Jutellessa aika meni äkkiä, yksinkin tuollaisessa ajomatkassa jo helposti alkaa väsyttää. Ruuti osallistui evl:n ja Fizz aloon. Hyvää teki treenit! Paikka oli meille ihan uusi tekonurmipohjainen kylmä halli. Ruudun häiriönä oli mattoon painettuja "parkkisruutuja". Saatiin numero 3/4.

virittely paikkiksiin: heitettiin ulkona palloa. Sisällä vähän namilla seuruuta/siirtymää. Kehään siirtyessä vika nami, juuri ennen tarkkiin menoa.

Paikalla istuminen 10: oli tosi nätti
Paikalla makuu 6/0: Ruuti noin minuutin päästä kääntyi kohti takapäätä ehkä kutitusaikeissa tai joku siellä häiritsi. Oli nostanut kyynerpäät ylös ja sitten mennyt takaisin makuulle. Oli vähän lunta vielä vatsakarvoissa, ehkä sieltä nipisti tai kylmäsi. Yritin putsata niitä vähän ennen paikkista, mutten saanut kaikkea pois.

virittely kehään 1: Ekan koiran aikana leikittiin ulkona. Tehtiin, myös että pallo jäi maahan, virittely ja siirtymästä palkka. Sitten Ruuti käy siihen -makasi hallin laidalla. Laskin väärin koiria ja tajusin liikettä ennen Emmin muistutuksesta, että oltiinkin seuraavia. Tuli taas liian hätäinen kehäänmeno. Tulipa todistettua, että ihan eri koira senkin takia.

Kehä 1
Luoksetulo 6-7: Tuli vähän hitaampaa vauhtia. Seisomaan stoppi voisi olla näpäkämpi. Maahan ok. Kutsuin sivulle- käskyllä vikan osan ja tuli siitä lopun ravissa. Meinasi myös nuuskasta maata. Uusi juttu. Hetsasin heti välissä.

Seuraus 6-7: alkuun lähti väljästi seuraamaan. Huomautin ja kehuin, kun korjasi. Tuli pientä ääntä sivuaskelissa, jossa tuli kaikki kerralla. Peruutukset oli huonot. Palkkasin kesken hitaan liikkeessä. Pitkän tuntuinen seuruu.

Ruutu 7-9: muuten ok. Mutta virheinä ääni kohti ruutua. Siitä huomautin, mutta käskin jatkamaan ruutuun. Ruudussa nuuski ja siitä huomautus.

Tunnari 7: Lähti hidasta laukkaa päämaassa. Tarkisti rivin ja oli merkkaavinaan yhden. Sitten meinas lähteä pyörimään ja tarkastamaan tiukka "oma" uusi käsky. Nyt toi oman. Sivulle tuodessa liikutti tunnaria. Tunnari on kyllä kisaoloissa aina huonompi ja silloin keksii tällaisia. :/ Täytyy tehdä ainakin tunnarin pitoa sivulla. Ja tunnaria rivissä.

Video: luoksetulo, seuraus, ruutu, tunnari + hyppy

Kehä 2
virittely kehään 2: edellisen mennessä kehään. Heitettiin vähän palloa ulkona. Sitten sisällä taistelua, seurausta ja taistelua. Juustonameilla vähän kaukoja. Huomautin, kun liikkui ekassa seiso- istu, seuraava oli nätti. Ennen kehäänmenoa sai juuri yhden namin. Lähdettiin peruasennosta. Kehääntulosta namipalkka (?)

hyppynouto 9: pieni inahdus, kun lähti hyppäämään. Hyvää vauhtia metallille. Pientä epävarmuutta mistä kohtaa ponnistaa hypyn takaisin.

ohjattu 9: merkki ok, ehkä vois enemmän vauhtia olla. Mutta näin vauhti on aika tasainen. Lähti vähän epävarmasti merkiltä, mutta bongasi kapulan.

kaukot 9,5: oli oikein nätit ja seiso-istukin näytti hyvältä. videossa näkee, että toinen jalka taitaa liikahtaa. Niin usein tekee. Mukavasti kuunteli. Olis voinut tehdä lyhyempänäkin. Kehuin hyvän istumisen.

Zeta 9,5: zetassa kaikki asennot oikein. Istumisessa painotin issstu, tuntui kävellessä että tulis pientä apua (hidastus), muttei näy videolla.

Video: ohjattu, kaukot ja zeta

Treenaa Ruuti:
- seuraus: peruutus, hidas selkeämpi
- tunnarin pito sivulla
- kaukot välissä palkka/ekasta
- merkin taakse välillä yllätyspallo
- ruudun loppuosa
- hyppynouto, matalalla hypyllä ja vaan yhteen suuntaan hypätessä lelu, vastaantulo myös vaikea, siitä vauhtia palkka?
- luoksetulo, takapalkka ja vikaaosaa nopeammaksi

Gava pääsi, myös käymään sisällä. Olis pitänyt vähän pidempään antaa tutustua. Mutta oli hyvä rauhallinen aika. Vähän sai pistää kunnolla leikkimään. Sivulla meinas helposti taas katsoa häiriötä. Vähän aikaa hengattua uusinta ja sain namipalkkaa sivulla katsekontaktissa ja pari lyhyttä seuruupätkää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!