Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

28.2.2015

Luksustreeniä sisällä, Gava 11kk!

Lauantai on aina luksusta, kun pääsee lämpimään treenaamaan (Agimestassa vielä lämpimämpi ja siellä välillä hupparissa kouluttaessakin kuuma!). Tänään ehdittiin treenata Juvanmalmilla Sporttikoirahallilla agipainoitteisesti ja Agimestassa jäi kouluttamisen jälkeen treenata vielä omatkin.

Sporttiksella oli molemmat Ruuti ja Gava sisällä. Ruutilla on pöytä missä odottaa, vähän siellä inisi välillä, muttei onneksi hauku.

Gavan kanssa

Hyppytekniikkaa: Aloitettiin perussarjalla 6 jalkaa. Muutamat toistot. Ekassa lähetin noin 2 jalkaa ekasta hypystä, liian vähän. Seuraavat 4, joka sopiva. Teki kaikki oikein. Sitten etäisyyden arviointia. 3 hyppyä ja vikaan oli 8-10 jalkaa, korkeudet oli alinta 10cm. Hyvin sujui. Luulin kuvaavani kaiken, mutta puhelimen muisti oli loppu, kun vanhoja videoita oli poistamatta. Omaan silmään teki siis oikein.

Pussi: alkuun pelkkä pussi, hyvin muisti. Sitten hypyn kautta vähän kaarevalla linjalla pussiin. Hyvin sekin. Hyvin muisti esteen, vaikka yksi harjoittelukerta pussia takana.

Ruutin kanssa
Tehtiin puomi (nopea), palkka, hyppy takaa, A ja pussiin. Sitten matala maxihyppy, kepit, putkeen, hyppy ja A. Hyvin sujui. Pieni hyppyjen himmaus, muttei niin paha kuin joskus. Oli varmaan kierroksia sitä lieventämässä. Ei häseltänytkään ja teki nollana.

Gavan kanssa
puomia: Alkuun testasin, että lelu jäi 3m alastulosta. Sivusta 2on-2off pari nakkipalkkaa ja vapautus lelulle. Vähän nihkeästi meni lelulle. Leikki kyllä sillä, kun tulin ottamaan lelun. Testattiin namia lelun päällä (että näkyisi hyvin) sillekin vähän nihkeästi irtosi vapautuksesta ja ihan nakin palaa maassa (isompi pala).
Tehtiin kolmesti, myös koko puomi. Ekan tulin jäljessä ja meni ravilla. Muisti 2on-2offin. Sitten kaksi seuraavaa hidasta laukkaa ja juoksin taas jäljessä. Vikassa tulin tosi jäljessä, mutta silti muisti pysähtyä. Enemmän kuitenkin pelkkää alastuloa ja kentällä alastulo pöydältä sitten, että saa vauhdikkaita. Sivusta mennen tekee kyllä nopean 2o2o:n.


Agimestassa Gava aloitti (odotti hallissa häkissä).

Leikittiin. Uudet lelut oli tänään treeneissä. Gava leikki tosi hyvin niillä ja hyvällä otteella. :) Sitten makuutin hetken yksinään ja palkkailin. Pari seurauspätkää helppoja. Kysyin toista treenaajaa paikkikseen.

Paikalla makuu: Tehtiin dogoargentiinon kanssa, välimatka ehkä 4-5m. Liikkuroin. Gava meni viereisen käskystä maahan, juuri ennen mun käskyä. En jaksanut puuttua. Täytyykin tehdä tällaisia yksitellen.. Ihan ilman mitään apuja, myös menee reippaasti! Sanoin jätössä paikka, unohdin sanoa pelkän maahan (pk:ta ajatellen). Palkkailin suht usein. Vähän oli varmaan levoton tai epävarma, joka näkyi vaan että meni lonkalle ja vaihtoi usein lonkkaa. Muissa treeneissä ei ole yleensä mennyt edes lonkalle. Kävin korjaamassa sen aina. Lopussa otin vielä uudestaan niin ettei ehdi vaihtaa lonkalle ja useammin palkkaa. Palkoilla reilu 1min makuuta.

Merkin kiertoa, josta luoksetulon stoppia. Ekan testasin suullisella käskyllä, johon näköjään lisäsin sitten yläkropan apuakin (videolta huomasin). Paras stoppi, tosin vähän lenkityksestä hämäysheitosta. nyt ei tullut heitettyä lelua, täytyi olla kevyt pallo, minkä heittää. Tonne pohjalle ihan siistejä, vaikka treenatessa mietin oliko ne hyviä. Ruuti tosin tekee välillä lukkojarrutuksenakin. Pehmeemmällä alustalla noita lisää.

Tehtiin vielä liikkeestä seisomisia, myös lelupalkalla. Tehtiin yksi päivä noita kotipihallakin ruuan kanssa. Nyt alkaa toimia missä kohtaa tahansa liikkuessa ja pelkästä käskystä. :)

Seurausta: Vähän leikkiä ja hetsausta. Yksi palkka katsekontaktista. Seurauspätkä yksi perusasento, täyskäännös oikeaan, juoksua ja juoksusta palkka. Leikkiä ja lennosta seuraamaan. Vasenkäännös ja sen jälkeen hetken päästä palkka. Hyvällä vireellä teki. :) Eikä enään pompikaan, kuin jonkin aikaa sitten. Nyt just hyvä paikkakin.

Luoksetulo: tai eteentuloina tehtiin. Alkuun 10m matkalta, vähän pyysin lähemmäs eteen. Lelu palkka. Sitten kaksi muuta, joista vika oli jo kisamatkaa. Suoraan eteen. Mutta edelleen kaipaisin vähän lähemmäs, vaikka oli sallitulla etäisyydellä.

Ruutin kanssa:

Luoksetulo: jätettiin pallo maahan. Kun kutsuin, Ruuti meinas napata lelun ja tuoda sen. :D Käskin irroittaa ja tuli sitten ilman. Vähän meinas ennakoida pysähdystä. Tehtiin maahanmeno, myös. Kutsuin luokse, jalkojen välistä vapautus pallolle. Toisessa tein stopin vasta 5m musta ja suoraan vapautus lelulle, hieno lukkojarrutus! Vauhtikin oli kova, ei himmaillut juoksiessaan.

Zetan seisomista: ei meinaa ongelma ratketa. Taas useammat toistot istui. Sitten tuli mieleen, että kun tekee huonommin niin katson enemmän mihin asentoon jää. Ja useimmiten, kun luotan ollaan tehty, että istumisessa katson ja seisomisessa en katso ollenkaan. Kun testasin näin niin parempi onnistumisprosentti. Kerran jäi, myös kyykkimään eli tajusi kun oli laittamassa jo takamusta maahan. Pitäisköhän tehdä ihan vaan namilla pysäytyksiä seisomaan, jotenkin jäänyt jumiin tähän ongelmaan..

Seurausta: lelu jätettiin maahan. Suht hiljaa meni ja kivasti teki. Seuruutin kohti lelua ja ohikin. Ohitettua vapautus juoksusta takana olevalle lelulle. Unohdin sivuaskeleet ja hitaankävelyn.

Kotona yhdellä ruualla tasapainotyynyä viikon toinen kerta. Nyt Gava teki paremmin elefanttia oikeaan. Naksuttelin liikettä. Paristi siitä oikealle sivulle seisomaan.
- - -

Gava täytti, myös 3 päivää sitten 11 kuukautta. Täytyy painoa käydä jossain vaiheessa vaikka eläinlääkärillä punnitsemassa tai omalla vaakalla. Paremmin se saisi syödä ainakin, mutta kun jättää itse aina jonkin rajan jälkeen syömättä "nyt oon täynnä", vaikka pohja jo pilkistäisi.
- painoksi punnittu 13,3kg

Video, muutamia kohtia Gavan treenistä hyppytekniikka, kierrosta stoppi ja seuraus):


Treenaa:
- Ruuti luoksetulo, välillä läpi. Stopin kohdan vaihtelu.
- Ruuti liikkeestä seiso, vaikka namilla pysäytys

- Gava seuraus, vaihtelevilta etäisyyksiltä palkka, hidaskävely, eri alustat (märällä ei pystyis)
- Gava stoppia on treenattu nyt paljon, ehkä välillä pehmeässä metsässä. Mutta käytetään suurin energia siitä nyt johonkin muuhun ettei samaa puurreta vaan. 
- Gava maahanmenot unohtuu, suht kuivissa paikoissa. 
- Gava paikkamakuuta, tarkkana lonkkien kanssa
- Gava kapulan eteentuonti, ettei liikuta
- Gava luoksetuloa läpijuoksuna myös! Pitkä matka. Ja häirittynä istumassa odottamista. 
- Gava häiritty katsekontakti
- Gava tunnarin piilotus, ehkä omat rasiassa tai kasassa kaukana? 
- Gava on tehnyt vähän kaukojakin kotitreeninä. Lähinnä i-s-i vaihtoa ja m-s-m. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!