Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

6.2.2015

Ohjattua agilityaOstin tuurauspaikan seuran oman kouluttajan agilitytreeneihin Niinu Agility Sport hallille. Ekaa kertaa tällä hallilla. 

Otin Gavan radan rakennukseen ja rataantutustumiseen "käy siihen" makaamaan kentän laidalle. Hyvin se pysyi häiriömakuussakin, kun A:ta käytiin myös säätämässä vieressä. Kävin aina välillä palkkaamassa. Muiden suorittaessa oltiin välillä väliaidan takana ja välillä sai nähdä muita koiria suorittamassa. Siinäkin tarjosi hyvin makuuta, ei haitannut myös jos koira/ihminen meni makaessa ohi. 

Käytiin lämppälenkillä terrieri seurassa. Hallilla sitten, kun otti takin pois. Gava tajusi, että kohta pääsee. Silloin vähän inisi, kun kuvasin toista koiraa. Annoin lelun ja myöhemmin ehdittiin vähän leikkiä sillä. Paristi, myös pyörähdys paikallaan ja lelu. Hypyt oli "mini mini" eli 10-15cm. 

Irtoamista: aloitettiin alkuun irtoamisella. Tehtiin tokavikaa hyppyä kohden, kun vika olisi ollut niin lähellä seinää. Alkuun yksi hyppy, sitten 2 ja kolme. Juoksi hyvin ja varmasti. Olin molemmilla puolin, kouluttaja tosin sai huomauttaa että meen myös toista puolta. Täytyy muistaa! Enemmän Gava voisi pitää focuksen esteille, kun jätän sen. Tosin oon odottanut, että katsoo estettä ennen lupaa lähteä. Esteille katsomista tehtiin lelua vinguttamalla, paristi yritti siitä lähteä esteelle ilman lupaa. Täytyy harjoitella tuollaistakin avustajan kanssa, että tietää että vasta luvalla saa mennä. Helpotin sitten ja otin yksi tai kaksi sivuttaista askelta tai heti puolikkaalla askeleella "eteen". 

Valssi: alkuun tehtiin putkeen ja hyppy, ihan suoraan lelu avustajalta. Ilman mitään kääntymistä. Sai olla tarkkana, kun tultiin viistosti hypylle, että katsoin ettei mene selän taakse. Sitten niin, että lelu olikin mun kädessä ja putken kautta hypylle loiva valssi. Koiran puolisesta kädestä lelun heitto eteen. 

Testattiin samaa helpommasta kulmasta hypylle ottaen putki- hyppy- hyppy. Ekalla kertaa otin putki + hyppy, joka oli vaikeammassa kulmassa että vaati saattamisen. Siitä lelu. Sitten putki- hyppy-hyppy ja valssi. Valssi meni hyvin. Tehtiin sitten lelupalkkaus avustajalta heitettynä hypyn taakse (valssin linjaan), kun Gava on aika keskittynyt muhun. Täytyisi tuollaisia tehdä jonkin verran, ettei käy kuin Ruutin kanssa että hätiköi jos jätin sitä suorittamaan yksin. Palkkausta, myös niin että jatkan matkaa ja Gava jää poimimaan palkan. 

Putken kanssa välillä tuli epäselvyyksiä kumpi pää. Itse hätiköin ja kuulemma mun ohjaus sinne oli usein tosi minimalistinen. Harvemmin tuli käsi + jalka apu tai käsimerkkikin oli aika pieni. Otettiin, myös lennosta niin Gava ei ollut aina oikeassa suuntaan kohti putken päätä. 

Loppuun tehtiin putki- hyppy- hyppy niin, että lelu oli taas edessä ja vahvistettiin irtoamista. Jättäydyin myös jälkeen. Ekassa tein vahingossa S-maisen liikkusen ja Gava luki hyvin liikettä ja kääntyi 2 hypyllä oikeaan suuntaan. Seuraavalla tiedostin liikkumiseni ja lähetin irtoamiseen juoksemalla suoraa linjaa. 

Hyvät treenit ja hyvä oli olla valvovan silmän alla välillä. Paikka ei ainakaan ihmetyttänyt Gavaa ollenkaan. Gavalla oli reissun ajan verkko bot + Pomppa, näytti hauskasti kuin sillä olisi hame päällä. :D Kotonakin jätin bot:in muutamaksi tunniksi päälle.

Video treenistä:


Vielä pari kuvaa eiliseltä, 10,5kk. 

Hullu koiraharrastaja lapioi tänään uuden oman asunnon pihalle treenialueen. 
Ruutilta onnistui 2on-2off kompostillekin. ;) On, myös kierrettävä lamppu. Paremmin tilaa Gavan kanssa laatikko tai matto 2on-2offiin.Hame neiti aksassa ;) Vähän huonosti näkyy pimeällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!