Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

10.2.2015

Piha aksaa ja tokotreffit

Aamulenkin jälkeen tehtiin vähän pihalla, kun mun lapioima lumialue ei ollut onneksi yhtään liukas.

Tänään sain, myös neuvotella Ruutin kanssa, että vaikka väliaikainen aita on takalaidasta matala siitä ei saa hypätä yli. Ruuti yritti aamulla ekaa kertaa mennä yli tai menikin ja tuli sitten portin kautta takaisin. Ehdin kuitenkin huutamaan torut juuri, kun oli menossa yli. Harjoiteltiin sitten ekana lenkin jälkeen pihalla, että vaikka pallo lensi aidan yli tai mun noukissa olevalle etäisyydelle niin sinne ei saa mennä. Vaan minä saan mennä. Ruuti ja Gava molemmat kerran meni ansaan. Sen jälkeen leikittiin välillä ihan sallitulla alueella ja välillä pallo meni aidan yli, molemmat muisti hyvin silloin säännön. Oonkin vahtinut aina ulkona ollessa sisältä tai varalta on myös terassilaatikossa liinat, millä laittaa kiinni. Tosin pitkiä aikoja yksin eivät tykkää olla pihalla. Gavan mielestä voisi vaan jatkaa unia vs. käydä pissalla pihalla.

Gava aloitti 2on-2off treenillä: 
- laatikolla: sama tuttu laatikko ja siinä parit 2on-2offit. Kaikki sujui hyvin. Laatikko lyhyelläkin vauhdilla tuntui huteralta ja liukkaalta. Ei haitannut Gavaa.

- terassimatosta tehty "alastulolauta": aluksi tehtiin sillä kaksinkertaisena, suurempi ero maasta. Sitten se pidempänä n. 1,5m x 20-30cm. Pinnassa on kuminystyröitä ja pito oli hyvä. Suht matalaksi taittui kuitenkin. Aluksi ne toistot, kun olin seurauspuolella oli vaikeammat.
-> En käytä oikeastaan käskyä lähinnä tarjoamista. Ehkä sitäkin vois kohta ottaa mukaan..
-> katsoo paljon muhun, etupalkka?
-> korjauksella kokonaan uusiksi

- puomimatto kierrolla: Ruuti näytti ensin mallia muutamat 2on-2off treenit. Sitten Gavan vuoro. Päätin testata Gavan kanssa myös kiertoa. Kierrolla sujui, myös hyvin. Tässäkin meinas ottaa kontaktia.
-> eri määrä palkkaa, nyt jämähtänyt 2 kontaktilta + 1 edestä

Videolla kontaktitreenit:


Gava 2by2 kepit:
- tehtiin yhdellä parilla. Ruuti teki ensin pari toistoa. Sitten Gava, tarjosi äkkiä ihan oikein. Naksaus, kun oli menossa läpi ja namin heitto eteen. Osassa nameista huono heittokäsi heitti vinoon. Pystyin tehdä aika monesta eri kulmasta, kuitenkin 180 asteen sisällä. Jatkossa vielä vaikeampia. Panta voisi olla mistä pidän kiinni ja irrotan, jossain vaiheessa käsky.

Video keppitreenistä:


_______________

Päivällä treffattiin Emma ja Lucky bortsu 5,5kk. Tehtiin pienet treenit ja sitten nurtseille pennut leikkimään.

Katsekontakti ja seuraus: näissä toinen aina istui ja piti katsekontaktia, toinen kierti ympäri. Hyvin sujui. Gavan seuraus vaan namipalkallakin oli hyvävireistä. Tuli tehtyä myös ympyrän seurausta. Yksi täyskäännös. Katsekontaktissa tehtiin pieni ehjä katsominen, nami ja vapautus. Sitten taas sivulle. Hyvin toimi ja hyvällä vireellä katsoi.

Luoksetulo ja toinen katsekontaktissa: Gavan luoksetulon matka noin 10m, otin käsiavulla eteen. Gavan katsekontakti kerran katkesi, kun Lucky juoksi luokse.

Paikallaan istuminen: matkaa ehkä 5-10m. Olin aina hetken ja palkka. Istui ihan rauhassa, samoin Lucky. Sanoin virittelynä kuiskaten istu. Jättökäskynä oli, myös istu.

Paikallaan makuu: Maahanmenossa epäröi, kun käskin vain suullisen käskyn, jäi siis vajaaksi. Välipalkattuna pari pätkää. Hyvin pysyi.

Eteentuloja: osa aavistuksen vino, osa suoria. Lenkillä tein niin, että heitin namin vastakkaiselle puolelle mihin oli vino.

Gavalla ja Luckyllä oli hyvät leikit. Onneksi, myöskään meidän aikaan ei yhtään koiraa ollut pellolla. Vähän pelotti, jos joku vapaana oleva uros karkaa sinne. Onneksi tosin Gavan saa napattua hyvin syliin.

- kuvat


____________

Nähtiimpä iltalenkillä koiranulkoiluttaja mummo kahden ison koiran kanssa, joilla kuonopannat

Mummo: Saako niitä tulla moikkaamaan?
Minä: Tällä toisella on juoksut
Mummo: Nämä on leikattuja
Minä: Tämä toinen ei tykkää tervehtiä
Mummo: Jos päästät vain sen toisen? Nämä alkaa räyhätä jos ei saa moikata, muuten en jaksa näitä pidellä ja on liukasta.
Minä: Me mennään varovasti ohi. (imutin namilla molemmat toista tien laitaa ohi. Onneksi koirat pysyivät hallussa, vaikka toinen alkoikin haukkumaan)

Tänään seikkailtiin puoliksi uusia lenkkiteitä (omakotialueiden läpi). Hauska vaikka etäisyyttä vanhaan asuntoon on noin 500m, niin silti niin uusia maastoja voi käydä. On myös pellot vieressä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!