Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

12.2.2015

Rallya, tokoa ja aurinkokuvia!

Tiistaina tavattiin päivällä Inkan, Sätkän ja Saimaan kanssa. Näin ekaa kertaa 10vk ikäisen Saimaa- pennun. Oli söpö! (Ja minä laholanttu muistin ajan väärin ja olin tuntia aiemmin paikalla. :D) Gava pääsi, myös moikkaamaan. Pennun kanssa oli alkuun niskakarvat pystyssä ja piti vähän isotella, nätisti kuitenkin. Sitten, kun näki vanhemman Sätkän niin sitä piti taas mielistellä ja matalana säntäillä maata pitkin nöyristellen. Eka muutamat kuvat auringossa ja sitten treeniä.

Gava edeltä.. (niskakarvat pystyssä)
Rasmus perästä.

Gava: Oli jotenkin jähmeen tuntuinen ja taisteli huonolla otteella. Tehtiin lähinnä leikkiä ja pientä seurauspätkää. Sivulletulotkin oli hitaita ja huonoja. Eteentulot oli aika huonoja osa. Otettiin tässä liikkurin käsky sanaa, kun edessä. Vähän tollaista helppoa ja jätettiin siihen.

Rasmus: Rasmus sai tehdä ilman kylttejä rally-tokoa. Eteentuloa, pyörähdystä, sivulta seisomaan nousua. Sivulta seisomaan nousussa ärsyttää, kun nousee ylös, mutta korjaa paikan niin, että seisoo oikeassa paikassa sivulla eli tulee askeleen taaksepäin. Näissä jos palkkaan äkkiä tai eteen ei liiku. Tai jos heti sanon odota ja lähden kiertämään/kävelen eteenpäin. Pyörähdys ok. Eteentulot taas oli unohtunut, eka tuli tosi epävarmasti. Testattiin liike, missä peruutusta ja eteentuloja 1,2,3 askelta. Se on mulle tosi vaikea. Rasmus ei ollut niin ilopilleri kuin joskus. Rasse sai treenata vähän ennen treenejäkin näitä eli sai 2 treeniä.


Pyörähdys

Ruuti: Ruuti teki pallo palkalla, kun vatsa oli ollut jo maanantaista sekaisin. Ei tietoa, mitä se on taas syönyt. Mutta ennen joulua oli, myös tällaista. Tuli vähän ininää, mihin en jaksanut niin tarkkaan puuttua. Eteentuloissa mulla oli liian pitkä paita ja laittoi kuonon sen alle. :D Kerran peruutusaskelissa pujahti siinä samalla jalkojen välistä! Täytyy seistä niissä jalat aika lähekkäin. Ja Ruutin kanssa peruutusaskeleet on tehtävä niin nopeasti.


Pyörähdys


Peruutuksesta eteentulo
Ruutilta löytyy kyllä taistelutahtoa kiitettävästi, oikein roikkuu lelussa ja saa itsekin täysillä olla mukana. Oli sellainen pikku pennusta asti. Kuvissa näyttää tosi siistiltä, mutta se ääni. Harmi, kun ei kestä vuotamatta virettä. Sitten taas vaikka Ruuti tekee nopeasti hyvällä vireellä sivulletulot, eteentulot ja maahanmenot. Niin taas ollut vaikeampi opettaa napakkaa merkin stoppia tai luoksetulon stoppia, on koiria jotka tekee ne vielä sähäkämmin. :) Vaikein on ollut rakentaa kisamainen tilanne. Ja huonosti alkuun vaadittu seuraus rakoilee vieläkin kisoissa ne hyvin tehdyt pohjat on niin tärkeät.

- kuvat
Vertailuna Rasmus 2008


Keskiviikkona päivällä tokoa ja rallya Pukinmäessä Tainan, Mistyn ja Mozartin kanssa. Isot ralleili ja junnut tokoili. Jätin Ruutin kotiin, kun se oli väsyneen oloinen ja aamulla huonokuntoisempi kuin sitten illalla.

Rasmus: tehtiin avon rally-rata. Rasmus oli nyt enemmän normaalin iloisen ja innokkaan tuntuinen.
1. istu, koira eteen, oikealta sivulle, istu: hyvin. Rataantutustumisessa muistuttelin jättää tilaa, koiran eteentuloon ettei ole silloin yli kyltin.
2. houkutus: katsekontaki katkesi 1-2 kertaa. Ei tosin katsonut houkutuksia.
3. Istu, askel oikealle, istu: tätä kylttiä en mustanutkaan. Mutta olikin sama kuin alossa, mutta pysähdyksin eli sivuaskel oikealle kyltin takana.
4. Istu, täyskäännös oikea ja istu.
5. pyörähdys, ajoitus vähän rajalta. Vois aloittaa 1-2m ennen.
6. istu, seiso, kierrä koiran ympäri: tässä steppaus askeleet seisomissa. Nyt nousee kyllä varmemmin seisomaan. Muistin seisahtaa koiran vieressä. Palkkasin, kun lähdin kiertämään ja namia syödessä sai muistutella, että pitää pysyä paikallaan.
7. pujottelu oli vähän huonossa liukkaassa kohtaa, meinas liukastella. Tässä myös kontakti katkesi paristi.
8. Istu, maahan, istu: yritti ennakoida sivulle nousemista. Näitä pitäis palkata. Voin myös varmistaa sanomalla maahan, paikka, paikka, istu.
9. Istu, täyskäännös vasen. Hyvin kääntyy.
10. Istu, täyskäännös oikea.
maali.

Kivasti Rasse teki. Eteentulot oli nyt hyvin muistissa ei mitään ongelmaa. Näytän kuitenkin käsimerkin, mikä pienenä pitäisi olla sallittu ylemmissäkin liikkeissä. Nyt hyvin fiiliksin lauantai kisoihin. Toivotaan, että Ruutikin paranee niihin! Siellä on taas melkein "liukuhihnalta" koiran vaihto ja uudestaan kehään.

Gava: teki taas vaan yksinkertaisin juttuja. Perusasentoa, jossa ällötteli maata ja teki tosi huonoja. Seurauksessa ekat pätkät hyvät. Sitten ajattelin koittaa perusasentoja parin askeleen seurauksesta. No niissäkin vaan joissakin tajusi laittaa takamuksen maahan. Kunnon fifi. Loppuun ajattelin ottaa läpijuoksu luoksetulon. No siinäkään ei tullut pelkästä käskystä luokse. Nytkähti, muttei liikkunut. "Gava, tänne" tepsi tai sitten piti mun kunnolla nytkähtää tai liikuttaa käsiä. Tuli, myös ihan mummovahtia. Palkkasin lelulla jalkojen välistä. Loppuun pitkältä vauhdilta. Ehkä olis pitänyt tehdä pentuluoksetulona pannasta tai rinnasta avustajan pitäen.

Kaipa noi juoksut vaikuttaa nyt keskivälillä, (lähes viikko takana). Gava on välillä lenkillä murissut/pöhissyt joillekin ihmisille tai koirille iltaisin. Päivällä nähty välillä lapsia, joihin ei nyt kahteen kertaan reagoinut mitenkään. Annoin namia.

Gava pääsi vielä toiselle osiolle. Silloin tehtiin vain ruutua lelun kanssa. Ekalla kertaa vein lelun ruutuun Gavan kanssa. Seuraavat avustaja laittoi lelun sinne ja käveltiin samalla poispäin. Sujui näin lähes 20m kohdilta.

- kuvat 


Oikealta sivulle, istu.

Tämä tuntui eilen ja tänään vähän jäljessä olevalta, mutta juuri oikea paikkahan se on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!