Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

18.2.2015

Treeniä maalla, videota ja kuvia

Su vähän tokoa Gavan kanssa. Häiriönä oli Leppävirralla ulkohäkissä haukkuva koira. Syötin juusto- ja tonnikalanamijämät.

- Sivulletulot nyt parempia. Lumeen ei ällöttänyt istua. 
- Seurauksessa meinas taas seurata näin namilla liian takana. Täytyi hetsata mini pätkä ja palkka. Lelulla oli heti parempi paikka. Palkkasin vaan seurauskohdasta.
- eteentuloja n.5m matkalta käsiavulla ja sitten noin metrin matkalta monta peräkkäistä eteentuloa. Tais olla vähän suorempia. 
- koiratanssimaisesti jalan ali, sivuaskelia, ulomman jalan ali. Näytin namikäden alta, sai mennä ali, vaihdoin liikkeen suuntaa ja saavuttaa namin.
- jalan ali, kiinni jahtaus ja siitä maahan. Näissä kun vauhtia niin maahanmenot oli vauhdikkaita ja liukui vähän maahan syöksyessä. Ihan namikäsimaassa. Vielä haetaan pysyvää asennetta maahanmenon tekoon. 
- liikkeestä seiso: tehtiin uudella vinkillä lelun kanssa ja Gava mun edessä. Luoksetulon stopin tavoin olin heittäväni pallon ja käsky top. Heitin äkkiä pallon ja sai sen seisomisesta. Myös niin, että pysähtyi seisomaan ja pallo. Aiemmin on ehtinyt ton tyylisissä istua tai mennä maahan. Yllättävän hyvin siis. 
- peruutus: peruutusta oon tehnyt hävettävän vähän. Nyt testasin niin, että G seisoi edessä ja kävelin hitaasti kohdin namit vatsan päällä. Kun lähti peruuttamaan, jes (ei ollut naksutinta) ja palkan heitin tassujen väliin. 
- luoksetulon stoppi, video: näitä testasin 2kpl, joissa hyvä lukkojarrutus. Hämäysheitto ja sitten lelu.  Olis pitänyt jättää siihen. Otin videolle pari toistoa lisää. Jätin Gavan seisomaan ja odottamaan eli ei tällä kertaa kierrosta, kun ei ollut mitään kierrettävää. Videolla eka hyvä. Sitten tuli pari missä vähän tassutellen jarrutti. Yksi läpijuoksu. Yksi heti lelun heitto. Sitten hämäysheitosta, joka olis saanut olla parempi. Katsoin videolta, että enemmän läpijuoksua ja heti pallon heittoa. Oli taas taukoa ja muutenkin murto-osa toistoista ollut hämäysheittoja. Ja pitäisi pitää kriteeriä, että hyvästä vauhdista vaan stoppi! Ja eri kohdissa.

Nyt Gava sentään tokoili ihan kivasti vaikka juoksut olikin. 
- - - - 

Ma iltana juuri hämärtyessä käytiin lyhyt hiihtolenkki Gavan ja Ruutin sekä Henkan kanssa. Gava oli alkuun hihnassa + Ruuti valjailla. Suksia laittaessa Gava yritti tulla niitä näykkimään. Komensin pois. Sitten mentiin lyhyt pätkä missä kehuin, kun olivat nätisti. Huono, kun toinen remmi ei ollut joustava ja pitäis olla vähän pidemmät. Gava sai juosta loppulenkin vapaana ja Ruuti veti sivussa tai viistosti edessä. Gava ehti juosta edestakaisin edellä. Ei ketään tullut vastaan. 

- - - - 

Ti extempore tokon iltatreenit remmipalkalla Gavan kanssa. Treenattiin lammen päällä pitävä lumikerros ja häiriönä lapsia, jotka laski vieressä mäkeä. Kunnon terrieri neiti oli hihnan päässä! 

Sivulletulot nopeita ja seurauksessa ihana asenne, ei siltikään pomppinut. Pari 2-3 m seurauspätkää. 

Eteentuloja hihnan mitalta. Ekoissa käsiapu, muissa ei. Olipa nopeita ja suoria! Remmipalkka heti, kun edessä. 

Piti lopettaa, kun hoputettiin jo jatkamaan matkaa. Gavaa ei häirinnyt lapset, ei edes ne juoksemassa. Lähinnä, kun istui ja odotti (eteentulo) katsoi välillä Ruutia, joka huuti ja otti koppia lumesta. Ruuti ei kestäisi kateuttaan tollaista häiriötä. Oman perheen koira tekemässä on pahinta. 

Saatiin treenit, kunnon terrieriasenteella!

- - - - 

Ke Gavan aamutokot hihnapalkalla  
- seurauspätkää: tehtiin pari vasempaan käännöstä. Niistäkin vois palkata vasemmalle. Paikka säilyi hyvänä. Myös perusasentoon pysähdyksiä palkaten, olivat nopeita. Täyskäännös ja oikeaan käännökset sekä juoksu on treenaamatta. Paikallaan käännöksiäkin voisi kertailla. 

- eteentuloja: hihnapalkalla hyvä asenne. Yhdellä kertaa tuli liian kovaakin ja meinas liukua jalkojen väliin. Vähän meinaa tökätä eteentullessaan. Tosin parempi eka päästä eroon avuista ja saada tulemaan suoraan. Alussa, kun ongelmana oli että jäi kauas. Sain paristi muistuttaa, ettei luoksetulla ennen lupaa. 

- luoksetulon stoppia: pallopalkalla. Ensin stoppi lelua heittäessä, sitten hämäysheitto ja stoppi. Sitten läpijuoksu. Sitten lelun heitto ja samalla stoppi. 

Video (vähän tehtiin videolle) 

Rasmuskin ralleili. Sitä ei kyllä hätkäytä, jos sen pitää tehdä töitä ja 2 kaveria riehuu ihmisen kanssa. Rautahermo. <3 Ruuti taas kateellisena vaikeasti pystyy tekemään.
- - - - 

Iltapäivän treeniä pitsan reunapalkalla. Rasmukselle, Ruutille ja Gavalle. 

2 odotti paikallaan istuen ja ikäjärjestyksessä yksi pääsi aina treenaamaan. Hyvin kaikki malttoi odottaa. Myös pysyivät paikoillaan tutun auton tullessa pihaan. 

Rasmuksen ja Ruutin treenissä rallytokoon liittyvää. Seurausta ja pyörimisiä. Rasmus aika hyvin käyttää takapäätä vasempaan käännöksissä. Ruutikin teki molempiin suuntiin 360 asteen käännöksiä. 

Gava teki niin täpinöissään seurausta ja eteentuloja. Palkkasin jonkun vasempaan käännöksen. 

Lopussa kaikki tekivät triplaseuruuta. Rasmus, kun tarjosi palkan toivossa myös seuraamista. 
- - - - 

To aamutreeniä

Gavan kanssa:
- luoksetulon stoppia. Läpijuoksu. Lelun heitto (suht kaukana). Läpijuoksu. Hämäysheitolla stoppi, tosi kiva! Jätettiin siihen. Pallon heitoilla siis. 
- tauko
- paikallaan käännökset 90, 180 ja täyskäännös 360 paikallaan. Hyvin kaikissa! Sitten niin, että lelu suoraan täyskäännöksestä ilman istumista. Jokaisessa oikea kohta sivulla, ne parantuneet. 
- seuraus: oikeaan käännös hyvä. Täyskäännös ekaa kertaa oikealle, hyvä ja tiivis. Palkka lelun heitto eteen. Tehnyt aiemmin täykkärin vasempaan. Juoksua parin metrin pätkä x 2. Molemmat tosi hyvin! Hyvä into ja asenne koko treenin. 
- liikkeestä seis: lelun kanssa niin, että peruutin ja tein hämäysheiton pallo kädellä ja heti palkka. Sitten myös niin, että kävelin kohti Gavaa, joka peruutti. Käsky ja pysähdyin myös + lelu sen jälkeen. Ei osaa vielä peruuttaa ilman apua. Koitan saada itsenäisyyttä, myöhemmin pelkkä käsky ja että pysähdys toimii, missä kohtaa vain (ei vaan sivulla). 

Rasmus teki rally eteentuloja ja 360 asteen käännöksiä, hyvin. 
Ruuti yksi takapalkalla luoksarin stoppi, vähän vinoon, mutta nopea stoppi. Seisomisen ja istumisen erottelua zetan malliin. Seisomisen sijaan istui monesti! Taas unohduksissa. 

To päivällä Ruuti mukaan hiihtolenkille. Noin 11km lenkki luisteluhiihtoa, noin 2h. Käväistiin kahvilalla. Ruuti kulki nätisti, välillä vaan hihna löystyi ja hiihdin sen päälle ja piti selvittää hihna. Ruutillekin kunnon kuntoilua ja itsekin sai sinnitellä!

KUVIA Leppävirralta, kuvissa myös Urkki

 

 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!