Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

1.2.2015

Vähän hallitreeniä

Löysin Ruutista vanhoja HSKH:n kisojen tokokuvia viime syksyltä. Laitan niitä tähän oheen. Copyrightilliset kuvat Tuuli Koivumäki ja ilman merkintää  Isabella Fagerström. Toinen näistä kokeista oli evl0 ja toinenkaan ei tainnut sitä huimempi.

Omien koulutusten (olin myynyt omat treenit, sillä aikaa ehti kuurata vanhan kämpän) jälkeen ehdin treenaamaan Agimestalle tekonurmihalliin vielä Ruutin ja Gavan kanssa. Hain tokohypyn 2 lautaa rekvisiitaksi. Molemmat koirat saivat treenata vuorotellen. Molemmat tuli kaahottaen sisälle, siitä käskin käy siihen- makaamaan. Toisella puolella oli koiria ja lähellä häkissäkin. Siitä hetkeksi piiloonkin hakemaan hyppyä ja hienosti pysyivät. Samoin pois viedessä. Treenatessa toinen aina makasi "käy siihen" - makuussa. Ruuti pysyi hyvin (ei ollut ruutua tai muuta super hauskaa, jonka aikaan tekee tiukkaa). Gavalle yksi tai kaksi muistutusta, kun nousi Ruutin hypätessä 2-5m päässä.Ruuti on näköjään innovoinut paikkamakuuta (ei ole opetettu päätä maahan)

Gavalle: 
- tokohyppyä: tällä kertaa ei ollut mitään ihmeellistä. Sama hyppy tais olla kuin ekalla kertaa (jolloin yritti mielummin kiertää sen). Tehtiin ensin kutsuna eli Gava istui ja menin toiselle puolelle vastaan. Siitä heitin namin. Kerran uuden alon malliin eteentulolla. Kerran sain muistuttaa pysymisestä, kun kävelen toiselle puolen. Oli, myös opettelemista että virittely kuiskaten ei tarkoita että saa hypätä. Vasta kunnon käskyllä. Otin tähän avuksi, että pidin kättä kaulalla. Virittelyitä pitäisi muistaa tehdä! Sitten tehtiin, että Gava sivulla. Kun katsoi hyppyä käskin hyppäämään. Ja heitin namin pomppimaan.

Myös seisomaan pysähdystä, meinasi mennä maahan, mutta ehdin pysäyttää melkein kumarrusasentoon. Muutamaan kertaan pikku liikkeestä otettuna aika hyvin seisoi. Tuota eri positiota pitää harjoitella, että voisi etänä pysäyttää seisomaan. Naksutin voisi olla, myös hyvä apu. Lopuksi hyppy, josta lensi lelu.

Blääh! Tuonko yli pitäis päästä!

- tauko

- seurausta: pidettiin lelu alkuun taskussa. Niin meinasi taas olla vähän liian takana. Kannustin vähän ja kun tuli hyvään kohtaan "jes" ja palkan kaivaminen taskusta. Tein myös pientä hetsausta kuiskimalla ja vähän "tönimällä". Sitten seuraan seuruu tai perusasennosta. Jokunen sivulletulo myös palkattuna. Huomasin, että mun käden asentokin vaikuttaa jonkun verran miten tulee sivulle.

- luoksetulo: tehtiin pisin matka minkä pystyi. Ehkä 15-20m. Hienosti istui ja odotti. Vauhtina jalkojen välistä palkka. Näytti tulevan suoraan.

Ruutin kanssa:

Hyppy, rallyn malliin: Ekalla kertaa tein väärin eli kävelin vain vieressä. Ruuti ehti kääntyä 90astetta vastaan eli -10p, tvä. Sitten kun vapautin noin 1-2m ennen hyppyä. Pari juoksuaskelta ja sivulle, näin tulee hallitusti. Ruutin, kun pitää hirveellä vauhdilla ponkaista hypylle!

Seuraus: alussa tehtiin nami maahan ja luvalla otto. Näin lähtee hiljaa, mutta meinaa etsiä lisää nameja. Ehkä pitäis olla remmissä. Välillä katsekontakti karkasi ja huomautin. Liikkeelle lähdöt on Ruutilla huonompi, useammin karkaa kontakti, jonka kyllä korjaa. Sitä kun niin usein saanut tehdä ilman, että oon tajunnut.

- tauko

- kaukoja: n. 10m matkalta. Palkkasin ekan, kun olin kävellyt 2m luota. Sitten keksi, että virittelystä "kauko" saa mennä maahan, kun oikea käsky on "maahan". Useamman toiston jälkeen kuunteli. Eka seiso- istu. Takajalat vähän liikkui. Hyvästä seiso-maahan palkkasin.Ruuti oli enemmän ihmeissään asunnon vaihdoksesta, yksi yö oltu uudessa asunnossa. Muuton koirat oli porukoilla. Ehkä auttoi, kun tänään käytiin siivoomassa vanha asunto (kiitos Gava, kun kävit luututulta lattialta käymässä partsilla ja takaisin likaisten tassun jälkien kanssa lattian poikki ;). Ruuti näki sen ihan tyhjällään. Gava on auttanut pahvien silppuamisessa. Osasivat jo kääntyä tieltä oikealle uuden kodin ovelle. Takaapihaa eivät ole vielä korkanneet, kun ei ole aitoja. Eilen illalla väsytin ne muuttopäivän jälkeen poikkeuksellisesti narupalloa heittelemällä nurtsilla + vapaana juostessa. Tästä läheltä pääsee hiljaiseen aikaan pitkänkin matkaa kytkemättä. Ruuti välillä vähän pyrähtää Gavaa jahtaamaan, ehkä ne joskus voi jopa leikkiä.

Namihajut tsekattua ehtii ruutuunkin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!