Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

7.3.2015

Hallipäivä - persjättöä ja hieno puomi!

Sporttikoirahallilla oli taas treenit. Treenattiin kimppaan Annukan kanssa ja sai vähän enemmän aikaa. Ruutikin oli mukana ja sai tehdä vähän mineillä rataa.

Gavan kanssa paikallamakuuta: 
Parson treeniseurassa. Virittelystä meinas ennakoida maahanmenoa. Palkkailin, kun pysyi istumassa. Sitten käskyllä maahan. Pysyin 10m päästä. Ei kestänyt kauaa, kun meni jo lonkalle. Menin korjaamaan. Välillä viereinen koira nousi istumaan tai tuli ohjaajaa vastaan. Jotenkin ainakin kaveriseurassa vetää tosi äkkiä lonkalle.. Kävin aina korjaamassa ja välillä ehdin palkkaamaan ennen lonkalle menoa. Testasin, myös laittaa namin Gavan eteen, mutta ei ollut niin kiinnostava. :D

Toisessa kohtaa vielä uusiksi. Tässä ei mennyt lonkalle ja koirahäiriökin oli vieressä. Gavaa ei kiinnostanut viereisen koiran liikkumiset. Ruutihan menee heti alussa lonkalle, mutta haluaisin että Gava ei menisi.

Myöhemmin Agimestassa laitoin Gavan yksin makuuseen, kun korjasin väliaitoja pois. Näin, kun liikuin ja palkkasin aina aidan vietyä, näin pysyi ryhdikkäänä. Voi olla, että kun on tehnyt niin paljon käy siihen- makuuta mihin sekottaa tuon odottelun. Ja, kun teen jotain niin mielenkiinto pysyy paremmin Ehkä lelu edessä voisi myös olla, jos ei häiritse muita..

Sporttiksella, myös Gavan kanssa:

Seuruuta minipätkä: intoa riitti ja oli aika rönsyilevää :D

2on-2off puomilla: tehtiin maasta 2on-2offiin menoa ja myöhemmin nostin alasmenolle ja siitä sitten. Omaa liikettä, myös mukaan. Tehtiin tällä kertaa vaan tätä puolta. Putki edessä mutkalla, osan vapautin suoraan putkeen ja osassa oli lelu etupalkkana. Paristi palkka suoraan kontaktille, muissa sen sai edestä/putken jälkeen. Hieman erilainen treeni siis, kun aiemmin suurin osa palkasta kontaktille. Oli edistystä viime kertaan, että tuosta vauhdista osasi pysähtyä oikein noin 80% kerroista.

- Ruuti välissä

Irtoaminen viistoilla hypyillä: matkin Lotan treenien kohtaa. Mutta tuli tehtyä se jonkin verran helpompana. Parit toistot, että avustaja seisoi lelun kanssa palkkaamassa. Ja vika saatiin videolle ja lelu maassa. Hyvin meni. :) Kaksi vikaa hyppyä, hyppää yhdellä laukalla vaan välissä.

Persjättöä olin päättänyt harjoitella, niin että otan putken mukaan niin saan aikaa. Tulipa silti kiire. Alkuun en osannut arvioida oikeaa kohtaa kääntyä. Täytyy vaihtaa ohjauskäsi ennen kuin ponnistaa edelliselle esteelle. 3. ja 4. toistot sujui hyvin.

Videolla Gavan agilitya:


Otin vähän kuvia ja Gava ehti kerran ottaa rengasta. Kaksi onnistunutta toistoa. Gavasta en saanut tarkkoja kuvia, niissä pelastelun makua :D

Nyrkki
Diiva
Seuran yksi bc
Ruutiakin taustalla. Ainut tarkka! ;)


Agimestassa rallyn koulutuksen jälkeen tehtiin Gavan kanssa pari namitokojuttua. Gava oli sisällä häkissä odottamassa, tosi nätisti ja hiljaa oli (Ruuti odotti autossa). Mua ei nähnyt väliseinän takaa, mutta tokopuolelle näki. Koulutustreenitaskussa ei ollut kuin parit namit. 

Tehtiin välillä jalkojen välistä läpimeno, pyörähdys, juoksu pyrähdys, putki yms. niin saatiin vauhtia ja siitä sitten maahan tai sivulle ja seuraamaan mini pätkä. Seurauksessa tosi helposti jäi alun jälkeen vähän taaemmas seuraamaan, mitä nykyään tekee namin kanssa. Koitin palkata sitä ennen tai hoputtaa takaisin oikealle paikalle. Palkkaus on ollut tylsästi suuhun. Ehkä jos lähtisin juoksemaan "jes" jälkeen ja juoksee namin kiinni. Tai jahtaa kättä. Tai nami lentää eteen (jos helposti löydettävissä). Kissan pateenkin hyödyntäminen tokossa on kokeilematta. :D Tarjoaminen, naksaus ja nami eteen tms. 

Muutamat toistot ja sitten maahanmenoja. Alkuun nämä vaati, myös käsiavun, että olivat nopeita. Sitten tehtiin niin, että kun tuli vauhdilla mua kohti, vähän jäi jälkeen niin että peruutin tai menin etuperin ja siitä käskin. Nämä oli vauhdikkaita. :) Kerran yritti jopa ennakoida. Ei haittaa, joku yksittäinen. Näihin löytyi kiva asenne eikä ollut mitään apua. 

Seisomaan pysähdyksiä sitten heti maahanmenojen perään. Tajusi heti eron. Näissäkin haettiin vähän vauhtia, josta käsky. Tuolla pystyi heittää namin Gavan taakse ja löysi sen helposti. Nämäkin hienoja. :)

Välillä menin kyykkyyn kehumaan tai vähän hetsaamaan käsillä. Siihen tuli murinaa, kun ei ollut lelua millä leikkiä. Ja joidenkin "liikkeiden" jälkeen kehuin ja pyysin hyppimään mua kohti. 

Pelkkä namitoko ainakin ilman super nameja on aika nostattamista tarvitsevaa. Kun haluan, että tekee samalla draivilla kuin lelunkin kanssa. Toki, jos Gava on nukkunut tai maannut autossa niin sittenkin saa vähän herätellä ja alkuun venyttelee. 

Treenaa Gava:
- paikalla makuu: tarkkana lonkkien kanssa. Tarpeeks usein palkkaa/lelu edessä..
- maahanmenoja vauhdista
- liikkeestä seisominen, myös viivettä seistä paikallaan. Alkuun niitä erikseen.
- agissa viistohyppy
- hypylle "tyrkkäys/työntö"
- puomilla seuraavalla kerralla enemmän palkkaa itse kontaktille. Itse jään kauemmas, jos voin vapauttaa suoraan etupalkalle tai putkeen. Nyt olin näissä edellä/rinnalla. 

Tehtiin triplanamihaaste. En jaksanut paremmin ympyröidä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!