Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

20.3.2015

Tokoa ja pari videota

Pe: tokoa Olarissa Heinin ja bc poikien kanssa.

Ruuti aloitti

 • seuraus: annoin namipalkkaa väleissä. Yhdessä kohtaa yritti edistää ja vaikeutti liikkumista. Mulla oli jotenkin sellainen olo, että sivuaskelia oli hankala laskea enkä ollut niistä ihan varma. Vähän oli flunssaa pukkaava olo tai allergiasta johtuva. 
 • luoksetulo: Ekassa seisomisessa meni tosi vinoon vaikka oli nopea ja kuikuili liikkuria. Palkkasin edestä päin. Vähän rajalta palkatako vai ei vinouden takia. Seuraavassa parissa huomautin, että kääntyy. Yhdessä nousi istumaan, kun kävelin pois sivulta. Vika oli ihan ok, eikä liikkunut stopin jälkeen vaikka pysähtyi vähän vinoon. 
Gavan kanssa
 • liikkeestä seiso: taas oli vähän taukoa ja vaati hämäysheittoa lelun kanssa tehdessä ja alkuun tein, että peruutin ja Gava kulki edessä. Sivulta tehtynä teki viiveellä ja ei toiminut. Jos lelu oli pään takana ja sanoin seis, silloin nopeammin. Takapalkkaa testattiin, mutta ei apua. Ehkä ruoka näissä paras, niin on tehnyt hyviä. Mun pitäisi petrata myös siinä mitä herkkuja on. Voisi olla nakki, lihapulla, juusto, kana yms herkkuakin välillä. Silläkin saisi Gavaan eri tavalla vauhtia.. 
 • Luoksetulon stoppi: kierrätin puun ja siitä sitten isoon hiekkalaatikkoon, mihin oli matala kynnys, että pääsi laukalla. Kiersi vauhdikkaasti, lopussa alkoi helposti ennakoida laatikossa pysähdystä vaikka tehtiinkin useampi läpi. En jotenkin muistanut stoppi hetkellä tehdä niitä, missä lelu heti lentää. Leluna oli karvalelu, kun se parempi kuin pallo (Gavan mielestä) vaikka lentää huonommin. Pari stoppia teki etujaloilla pompun ja pysähtyi ihan napakasti. Vikassa tehtiin lukkojarrutus, peruuttelin lähempään pois että vauhti pysyi. sitten hämäysheitto/käsimerkki + käsky. Nyt tajusin, että tein merkin kohti jalkoja ja maata. Kun muuten teen helposti kopitettavampaan suuntaan heittö hämäyksen. Tuota oon aiemminkin miettinyt, miksi stoppaa niin. No koska luulee, että lelu lentää.. Nyt siis kuin vierivän lelun heitto tai tassuihin.. 
 • Gavalle tällaiset hauskat treenit vain leikkimistä. Välillä murisi puun kiertäessä. Pidin rinnasta tai pannasta kiinni ennen puun kiertoon lähetystä ja vähän hetsasin. Ja taistellessa parantaa leikkiä, kun vähän työntää pois päin lelusta.
Treenaa:
- Gava: vaihtelua treeniin luoksetulon stoppi ja liikkeestä seiso


Tänään treenattiin myös lenkillä. 
- Ruuti kaukoja ja heitin lelun palkaksi. Nyt katsoin tarkkaan läheltä seiso-istu takajalkoja. Myös jalkojen välistä pujottelua ja kurrea. 
- Gava vähän seurausta usein leikkien. Yritettiin maahanmenoja vauhdista lelupalkalla, mutta eivät toimineet. Ei osannut totella myöskään ilman apuja, ärsyttävää. Namit oli loppu. 
- Fisu teki parit puun kierrot

Kotona Gava teki kaukoja. Testasin, että olin maassa istumassa ja laitoin jalat G:n etutassujen päälle. Yllättävän hyvin antoi niiden olla. Alkuun aika täydellisiä siirtoja namilla vieden ja myös niin, että vien käden tiettyyn kohtaan ja tekee itsenäisesti siirron. Käskyt pitäisi vaan keksiä.. 
Jäävissä on nyt maahan, (s)top ja istu(?). Maahan käskyn pitäisi olla varmaan eri ja seisominenkin. Ehkä down, ylös, sit. Toi ylös tulee jotenkin luonnostaan seisomisesta. Back on ehkä myös joillakin maahanmenossa, jossa menee taaksepäin. Täytyy olla kuitenkin helpot kisoissa, jos on ne tekstit seiso-istu-maahan.. Otin videolle vähän, mutta siinä ei sujunut enään niin täydellisesti, liikutti toista tassua. 
Sitten parit 1m matkalta eteentulot. Siinä palkkaa ja sitten käskyllä sivulle ja alussa apuna käsimerkki. Hyvin alkoi sujua. Sitten Gavalla olikin kupissa enään määrä, minkä se jaksaa syödä. 

Gavan kaukoista video, työtä riittää! Hieman huono kuvakulma :D


Aiempaan postaukseen liittyen skeittariGavasta video:

Skeittaus kehittää hyvin tasapainoa myös. Ollaan lenkeillä tasapainoiltu myös kivillä. Nyt tajusin lähikaupan edessä, että siinä on keksi astetta haastavampia kuviä kuin toisessa paikkaa, koska ovat vähän pienempiä. Gavan piti alkuun pohdiskella pitkään ja sai jalat sumpussa tasapainoilla kivellä. Ruutillekin oli vähän haastavaa. Fisu kävi äkkiä vaan päältä ponnistamassa ja muuten piti vaan etu tai takajalkoja kivellä. 

2 kommenttia:

 1. Mä olen kanssa miettinyt että jos etupää paikallaan tälle kertaa etenisi kaukoihin. ;) Hyviä vaihtoja siellä oli. :) Ihana toi skeittivideo ja taas mä perässä komppaan että aattelin kanssa jos löytyisi kirpparilta tms. lautaa niin voisi kokeilla temppuilla skeittilaudan kanssa myös. Kiva päivitys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pähkäilin paljon kummin opettaisi. Kahdelle opetettu jo takapääpaikallaan Rasmukselle toimi ja Ruutillekin nyt jo paremmin toistojen kautta (alkuun tuntui ettei). Mutta kiva opettaa uutta ja kerran oli pieni hinku ekaa kertaa opettaa noin. Gavalle selvästi piti opettaa, että ikää kertyy, kun junnumpana tuntui ettei noista tule mitään.

   Voin tuoda skeitin myös johonkin treeneihin. :D Ostin omani kierrätyskeskuksesta, tuntui tosi kalliilta olikohan hintaa 7e tms ja oli jotain 12e lautoja myös. Se tuntui jotenkin tosi kalliilta. Päädyin niistä vähän kalliimpaan, koska väri oli hienompi.Täytyy laittaa poikaystävä myös skeitillä rullailemaan ja siinä harjoitella jotain helppoa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!