Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

26.4.2015

Bordercollie tapaamisessa

Tänään sattui juuri sadekeli jo kuukausia sitten sovittuun pk-seudun bordercollie tapaamiseen. Alunperin fb-tapahtumassa oli osallistujia 27, mutta paikalle tuli noin 10.

Alkuun vähän tehtiin yhdessä tottelevaisuusjuttuja eli rivi ja yksitelleen aina joku seurautti pujotellen rivin koirat. Gavalle oli nakkeja mukana ja palkkailin aina joissakin väleissä, mutta en seurauttanut imuttalla. Hyvin piti kontaktia eikä koirat kiinnostaneet. Muiden kiertäessä katsekontaktia, suht hyvin pysyi. Tai käskin istumaan paikallaan ja otin paikalla oloa pienen matkan päässä. Hyvin pysyi vaikka koira meni ohi.

Toinen juttu oli tehdä kuja, jonka läpi koirat kutsuttiin luokse yksitellen. Kaikki tulivat hyvin omistajilleen. Tehtiin kaksi toistoa. Ekalla jätin Gavan pideltäväksi ja suoraan leluun vapautus. Toisella kerralla laitoin odottamaan paikallaan ja käsiavulla eteenistumaan.

Sitten lähdettiin lenkille ja vaikka oltiin varoiteltu, että on luonnoneläimet liikenteessä niin meidän eteen niitä ei sattunut ja päästettiin lauma vapaaksi. Kaikki moitteetta pysyivät hyvin mukana, ei yhtään rähinää ja ei tullut ketään vastaan. Noin 50min käveltiin metsäpolkuja ja 3,3km Sportstrackerin mukaan matkaa kertyi. Hieman lyhyempi matka kuin tammikuun miitissä, mutta sopiva. Kumpparit oli tarpeelliset.

Kotiin päästyä mulle ei riittänyt ulkoilu vaan jynssäsin terassinlaudat ja väliaidan. Koirille kulkukielto, kunnes terassi öljytty ja kuivunut.

KUVAT

Mun lemppari kuva. Koira tykkäsi kameran äänestä. Kuin Ruuti pallosta. :D












Rasmus oli äitin kanssa tänään muuten Mankkaan Mustin & Mirrin mätsärissä. Oli veteraaneissa SIN1! Ei bis-kehässä sijoittunut.

- - -

Gava 13kk, 12.6kg ja varmaan sen 52cm


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!