Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

25.4.2015

Minnivaljaissa jälkeä, ekat esineet ja agilitya

PERJANTAI ESINEET + JÄLKI

Teki mieli laittaa valjaat Gavalle lenkille ja siitä tulikin mieleen tehdä jälki Gavalle. Muistin, että joskus juttelin että tylsintä on odotta jäljen vanhentumista niin vinkkinä esineruutu, mihin ei ole ollut motivaatiota treenata. Käveltiin jäljen teon jälkeen sitten vielä rinteiseen metsään Gavan ekalle esineruudulle. Ei ollut niin kauheeta kuin muistin. ;) Ruutilla hirveä into. 

Esineruutu 
- esineenä mun musta sormikas. Molemmilla pareilla tehtiin. Alueen pituus 30m ja leveys 10m. Tuuli tuli oikealta. Tallasin alkuun poikittaiset jäljet. Havumetsää ja tehtiin rinteessä. Ruutille ekana hanska puoliväliin. Hyvin sai hajun ja toi. Gavan vuoro. Olin vienyt esineen noin 10m päähän. Juoksi vähän ohi ja sai hajun. Kehuin heti, kun nuuski esinettä ja kannustin tuomaan. Seuraavaksi jätin istumaan ja vein esineen 15m löytyi myös. Seuraava ehkä 20m näytti että olis saanut hajun, kehuin ja juoksi ilman esinettä. Pysyi hyvin alueella, vaikka välillä kävi laidoilla nuuskimassa. Sitten yritti ottaa kahdesti kepin ja käskin tiputtamaan. Gava taolle. Ruutille yksi 30m esine. Käskin takaisin, kun lähti jäljestämään. Sitten paremmin pienillä mutkilla löytyi esine. Gavan loput oli 5-10m niin että tiputin näkyvästi. Kyseli ennen esineen suuhun ottoa. Lopuksi Gava ja Ruuti sai vuorotellen hakea esineen. Extempore keksin tehdä ekaa kertaa esineitä Gavalle. Täytyy vielä useampi kerta ottaa tollainen helppo esine hanska tai sukka. 



Gavan jälki nro 11: 
Jälki 45min vanha, 
80m, 30m lopusta jäi pois Gavalta
Tuntui, että tuuli olisi ehtinyt kääntyä 45min vanhan jäljen aikana tai sitten se pyöri. Tein jäljen nurmelle, jossa menee paljon hiekkateitä ja laitoja pitkin koiran ulkoiluttajia niin ei voi olla ihan varma oliko tullut harhajälkiä. Nameja oli pätkittäin. Noin 45m suoraa. Tässä Gava välillä tarkasteli jäljen kohtaa. Välillä namejen kanssa kääntyi hakemaan takaata namin. Kulmassa oikeaan oli nameja ja tein sen radiotorni hökötyksen eteen eli oli pakko kääntyä. Gava selvitti sen hyvin. Sitten noin 10m jälkeen G pyöri jonkin verran ja hukkasi jäljen. Sitten kun meinasi ruohoa maistaa niin vein suorinta reittiä tolppaan kiinni ja otin Ruutin. En ala pelleilemään. Gavalle oli suoralla häiriötä kun yhdet koirat räyhäsi ja kulman jälkeen kaksi koiraa käveli edellä. Ei se musta koirista ottanut häiriötä. 

Ruuti sai siis ajaa jäljen alusta uusiksi. Löysi muutamia Gavan missaamia nameja. Suoralla meinasi lähteä ilmavainulla kohti kulman jälkeistä jälkeä. Ruutin aikaan ehkä kovempi tuuli. Ruuti myös pyöri samassa kohtaa kuin G. Hyvin selvitti eikä lähtenyt mun tuoreelle jäljelle, joka tuli kun vein Gavan pois. Jälki löytyi ja Ruuti sai lopun jackpotin.

 
Kulmassa

Ihan mukava oli puuhastella tällaisiakin. Seurassa olisi vielä kivempi, mutta pitäis priorisoida muuta pois esim tokotreeneistä. Hakuakin olis kiva päästä aloittamaan. Näissä ehkä hankalinta treenata, kun edistymistä näkee hitaasti ja ei tiedä mitä tehdä jos menee huonosti. Gavalle tekis hyvää kyllä noi itsenäiset hommat. Keppi-ilmaisuakin pitäis harjoitella.


LAUANTAI AGILITY

Toiseksi viimeiset hallitreenit Sporttikoirahallilla. Mietin, myös jaksanko mennä mutta menin ainoana treenaajana, joten 1h käytössä. Päätin vaikka innostusta on opettella kaikkea uuttakin nyt muistaa kerrata irtoamista, jota pitäisi vahvistaa melkein puolet treeneistä. Hyppytekniikkaa myös, joka tärkeätä ja kertailtiin mini rengasta. Pääsisihän sitä kentällekin, mutta tuonne aika sama matka, olen maksanut siitä ja eri paikka on aina hyvä.

Hyppytekniikka korkeuden arviointi: 6-6-6-8 jalkaa. Muut rimat alin 15cm ja vikan korkeutta vaihtelin 15-35cm. Kaikki sujui tosin hyvin, joten täytyy nyt uskaltaa korottaa vikaa rimaa seuraavilla kerroilla. Videolla hidastettuna. Ruuti teki lopussa kolmesti, kaksi niistä videolla. Oli kyllä aika kauhean näköistä Ruutin hyppääminen. Vähän vertailua..

Hyppytekniikka video Gava ja Ruuti


Irtoaminen:
Olisin laittanut putket vielä kauemmas toisistaan, mutta tuossa kohdalla ne oli alunperinkin ja helpoin oli niin. Tein ympyrä radan niiden ympärille. Aluksi kahdessa osassa ja lopussa kokonaan. Yksi palkka lähdöstä. Olin tarkkana myös, että katse kohti hyppyä ja siitä lupa suorittamaan.

Rengas:
Tehtiin aluksi tarjottuna. Jes + namin heitto, jos sujui. Vähän liikuin toiselle puolelle. Tarjoili aluksi tassuja renkaan rakenteille ja meni sivuista. Aina kun keksi lähestyä rengasta niin jes ja palkka. Välillä ennen kuin hyppäsikään. Alussa tuli siis usein välistäkin läpi ja olin silti kauempana renkaasta. Sen täytyy olla itsenäinen. Videolle otetussa pätkässä sitten kaikki sujui. Viime treeni taisi olla pari kk sitten. Nyt jos on muistissa mini korkeudella, voisi vähän korottaakin rengasta, mutta vain pari onnistunutta toistoa silloin. Nytkin tuli tehtyä vähän liikaa, kerran sujui jo.

Puomin 2on-2off: 
Eka kerta puomin alastulon päältä, kerran Gava käveli sinne. Seuraavat kaksi sivusta. Eka niistä hidas. Toiselta puolelta. Nostin puomille. Yhdellä otin uusiksi, kun ei odottanut vapautusta. Sitä seuraavassa palkkailin 2on-2offista. Vikassa meni lelun haettaan heti lelun kanssa tekemään 2on-2offin. :D Höpsö.

Video: Gava rengas (treenin loppu), irtoaminen, 2on-2off

Treeneissä tänään Ruuti oli koko ajan vapaana. Joko hengaili mukana käskemättä sivussa. Välillä käskin pöydälle pois tieltä tai käy siihen- makaamaan. Näin oli vähän hiljempaa. Ja Ruuti teki aika väleissä joko tokojuttuja tai jotain muuta. Seurauksen peruutuksessa pistin merkille, että teki paremmin kun astuin ensin vastakkaisen jalan taakse. Tehtiin useat hyvät peruutukset. Ääni tulee myös herkemmin, kun tulee jotain yllättävää, jota Ruutin puoleinen jalka ekana on.
Kepit kerran ja putken. Hypyllä niistomaisesti palkka käännöksestä lähelle siivekettä. Matala rima, joten vähän jumppaa. Kaukot sujui hyvin, tein kohti putkea ja muistin laskea välit.

Tokoa:

Paikalla makuu: tässä muistin Gavan maahan laitettua, että piti katsoa miten istuu sivulla ennen maahanmenoa. Kävin palkkaamassa ja otin uudestaan. Gava nojasi vähän sivulla muhun ja namin perässä pomputin paristi etujalat ylös, että piti laittaa paino takajaloille. Ja katsoin ettei nojaa muhun. Siitä sitten maahan. Tein kyllä lyhyitä pätkiä makuuta, etten tiedä oliko vaikutusta.

Paikalla istuminen: Pitäisi tätäkin tehdä. Gava meinasi sivulla ennakoida kovasti maahanmenoa. Lyhyt istuminen parilla välipalkalla. Istui ryhdikkäästi. Ruuti oli näissä molemmissa siis myös mukana.

Luulin, että Gava olisi poikki niin metsässä kiusasi Ruutia ja yritti saada sitä leikkimäänkin. Eilen Gavalle tuli yksinolo harjoitusta, kun vein Ruutin hoitoon äitille synttäreiden takia ja kävin vielä kaupoissakin. Lenkillä Gava kokoajan vilkuili taakse, jos Ruuti tulee kohta perästä. Fizz kävi kylässä myös synttäreillä, mutta sisällä Gava oli kiireinen kerjäämässä ja niskakarvat pystyssä ärähteli Fisulle. Pihalla sitten vähän leikkivät.


GAVA 13kk tänään, la! Painon punnitsin viime viikolla eläinlääkärivaa'alla ja oli 12,6kg.

Tässä ei ole taas eilinen iltaruoka maistunut Gavalle. Ei maistunut aamuruoka jonka tarjosin päivällä treenien jälkeen. Viikolla sai kerran maksalaatikkoa ruuan sekaan, silloin tietty syö. Ja välillä syö piimän kanssa. Ruuti ehti tänään jo hotkia Gavan ruuan. Sekään ei haittaa Gavaa, jos sille ei maistu, tekeepä Gavalle palveluksen. Tai sitten syödään vain osa ruuasta päältä. Rasvainen lampaan liha sai vatsan vähän löysälle, pari päivää niin uskallan antaa sitä uudestaan.


Käytiin katsomassa kaverin kämppiksen kissanpentuja. Gava rakastui niihin tai ajatteli, että niitä pitää paimentaa. Maata pitkin ryömien piti ensin lähestyä ja koittaa antaa pusua.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!