Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

11.4.2015

Persjättöä, palkkovalssia ja rallyrataa

Sporttikoirahallilla treenaamassa Gavan ja Ruutin kanssa agilitya. Meillä oli 30min treeniaikaa, kun pari oli poissa. Vaihtelin aina Ruutia ja Gavaa. Tällä kertaa vain ratapätkiä ja 2on-2offeja vähän lopuksi.

Tein huomisista Lotta Vuorelan radasta kaksi pätkää. Vähän treenattiin jo ennakkoon niin ehditään ehkä enemmän. ;) Otin videolle kaikkine toistoineen. Aika hyvin, että alle 2min meni Gavan treenit ilman muutamia 2on-2off toistoja ja sisältäen Ruutin kepit. Ja treeniaikaa oli kuitenkin se 30min. No lopussa tein ehkä 5min ajan. Ja toki leikkiessä ja siirtymisiin menee aikaa. 

Video treeneistä, alla sepustukset


Gava, hypyt 1-3 (videolla alussa): Ekasta lähdössä odottamisesta palkka Gavalle. Toisessa nytkähti huonoon ryhtiin ja korjasin. Aluksi palkkasin hypyn 2 taakse heittäen lelun. Sijoituin alussa lähemmäs 2 hyppyä ja seuraaville toistoilla vähän lisäsin etäisyyttä. Katselin videolta niin vaatisi yhden lisäaskeleen kohti hyppyä, nyt helposti näytin vain käden tai kurottelin (joka ajaa sen askeleen asian).  Kerran otin ohjaten kokoajan vasemmalla puolella, kun olin myöhässä. Kun otin vähän liikettä mukaan kohti 2 hyppyä ja sitten jatkoin ohjausta pääsin aika hyvin liikkeelle. 

Tavoitteena oli tehdä hypyn 3 jälkeen persjättö ja oikeassa radassa kuvan yläreunassa suunnillaan keskikohdilta lähtisi suoraputki. Vaikka persjättöjä en ole Ruutin kanssa paljon käyttänyt, mutta hyvä harjoitella niitä tässä vaiheessa ja tulee samalla opetettua Gavalle sitä, että juoksen edellä ja jätän sitä tekemään. Ruutilla taas hypyn 2 rima olisi vaarassa, kun jätän sen sinne "yksin". 


Ruuti vähäksi aikaa hommiin. Gava oli hihnassa hallin päädyssä. Sain komentaa useaan otteeseen takaisin maahan. Ruuti teki ihan yksittäisiä hyppyjä ja kepit. Kepeille alkuun yritti hakea väärin, sitten meni oikein. 

Gavan pätkä 5-7 (yllä olevassa videossa): Tein putkeen lähetyksen vedolla, niin saatiin treenattua sitäkin. Yllättävän hyvin sujui. Testasin eka kokonana, sujui muttei nyt niin varmasti. Treenattiin hypylle 6 irtoamista erikseen, että alkuun lelu hypyn taakse (juoksulinjalle) ja tein pakkovalssin vähän kauempana. Sitten niin, että heitin lelun kädestä. Sujui aika hyvin, kun vertaa miten AST:n kentällä. :D

Seuraava Gavalle vaikein kohta oli hyppy 7. Joillakin kerroilla ohjasin kuin Ruutin, jota ei kauheasti tarvitse saatella. Gavan pitäisi siis tietää ohjauksesta että irtoaa musta poispäin. Tähän laitettiin myös lelu taakse ja niin lähetys kauempaa hypylle onnistui. Samalla lailla viimeksi oli hankala välistävedossa juuri toi toinen hyppy. Täytyy noita viistoja hyppyjä tehdä. 


Gavan laitoin vähän lähemmäksi käy siihen- makaamaan niin pystyin palkkaillakin. Alkuun Ruuti teki yhden hypyn ja jonka jälkeen kehuin tai palkkasin. Gava lähti paikoiltaa, kun lähetin Ruutin 2 hyppyä ja putkeen sekä kerran 2 hyppyä ja puomille. Niistä palautin. Seuraavat samat häiriöt kesti. Ruutista on yhtä hauska tehdä vaikka noin osissa ja hyvä treenata Gavan odottamista, Ruuti on sille vaikein odotettava. Ja ehkä yleensäkin koira, joka haukkuu ja on tosi innoissaan = Ruuti.

Lopuksi vähän puomin 2on-2offia Gavalle, laitoin sivulta kontaktille. Myös niin, että pidin ennen lähetystä kiinni. Odotin hetken ennen kuin lähdin niin jäin vähän jälkeen. 2-3 palkkaa kontaktille ja namin heitto + "tule". Gava ei ottanut häiriötä halliin tulevasta ei niin tutusta ihmisestä.

Ihanan lämmin keli oli kävellä metsässä kallioilla ja piti takkikin ottaa pois, kun meinasi läkähtyä!

Gavalla hehkeä ilme :D Kännykkäräpsyjä


Ruuti, ralleili: Rally-tokon kouluttamisen jälkeen tein Ruutin kanssa alo painotteisen radan (sis. houkutus) tuomari Minna Hillebrandin tekemä. Koirat odotteli tunnin puussa kiinni ja katselivat, mun kouluttamista. Numeron 3. tilalla houkutus.

Ruuti teknisesti suoritti ihan oikein, mutta paristi karkasi kontakti, josta huomautin. Alussa meinas tulla vähän ääntä, kun aika lennosta radalle. Spiraali juosten sujui yllättävän hyvin. Kyltitkin onneksi pysyi vaikka vähän tuuli tuolla Kilon nurmikolla.

Vähän huono juttu oli kun koulutin niin pyörillä ja potkulaudalla nurtsille pöllähti kolme lasta ja niistä pienin lähti juoksemaan kohti Gavaa ja Ruutia. Huomasin onneks ennen kuin ehti koirien luokse, mutta Gava silti pakeni kauemmas kyyryyn hihnan mitalla. Jatkoin kouluttamista ja lopussa leikittiin etten reagoi mitenkään tuohon. 



Gava, seuraus ja sivulletulot: Gava pääsi hommiin. Pidin lelun kainalossa ja innostin. Tehtiin mini seuruu pätkä ja kun oli hyvä niin palkka. Leikittiin välissä ja sitten uusi pätkä, odotin että tarjosi seuraamaan ja seurasi siinä hetken. Vire oli tosi hyvä ja täpäkkä.

Sitten leikittiin ja kertailtiin irti-käskyä. Käskin irti, hetken odotin ja lupa ottaa lelu "kii"- käskyllä. Tässä huomasi, miten keskittynyt ilme tulee, kun irrotuksen jälkeen odottaa lupaa eli patoaa. Välillä tällaisia ja sitten niin, että irrotuksen jälkeen sivulle ja vasta lelu. Sivulletulot on aika hitaita, vaikka tehtiin ehkä 5 ja heti lelu niin ei ne hirveästi parantuneet. Ehkä pitäis tehdä super herkulle tai noita vain enemmän. Lopussa vielä leikkiä. Kerää jo eri vireen siitä, että on nähnyt Ruutin hommissa. Talvella ollut vähän eri, kun autossa ei samalla tavalla katso.


Ilmoitin eilen Gavan kahteen näyttelyyn! Helsingissä molemmat ja Tuomarin vinttikoirakeskuksessa to 14.5 ja la 23.5. Ja junnuluokassa (ekassa on 13kk). Täytyy yrittää saada aikatauluihin mahtumaan jotkut mätsärit, toistaiseksi huonolla menestyksellä. Tai perustaa jotkut näyttelytreenit. Näyttelyihin liittyvät jutut olleet jäissä viime mätsäristä lähtien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!