Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

17.4.2015

Piha-aksaa: hyppytekniikka ja tuplasylkkäri

Porukoiden pihassa treenattiin kahden lenkin jälkeen Gavan kanssa.

Hyppytekniikka: korkeuden arviointi 3 hyppyä 6 jalan välein ja vikaan 8 jalkaa (viimeksi 9 jalkaa tuli helposti kaksi laukkaa) eli 6+6+6+8. Tehtiin korkeudet 20, 30, 20, 40, 20cm. Kaikki oli tosi hyviä! Nyt ei jännittänyt vikaa hyppyä ja teki kaikissa oikein yhden laukan vikaan väliin. Selvästi vaati myös sen 3 hyppyä ennen korkeuden arviointi hyppyä niin tuli parempi vauhti. Tuossa kohtaa ei mitenkään järkevästi saa kapeuden takia videolle ainakaan ilman avustajaa niin videoita ei ole, mutta hyvältä näytti.

Tuplasylkkäri: yhdellä hypyllä. Harjoiteltiin ensin ilman vauhtia. Vastakkainen käsi alemmas, sillä pyöreä liike ja odottaa että koira lähtee ponnistamaan ja liike jatkuu. Kohta toisella videolla. Nyt videolta katsottua huomaan, etten aina noin paljoa käyttänyt vartaloa. Lähinnä yläkroppa ennemmän kääntyi. Lelu oli sylkkärin tekevässä kädessä ja oisin voinut heittää palkan tiukemmassakin kulmassa, nyt se tuli hyppy 3 suunnalta. Hyppy 1 oli meillä taas kierrettävä pensas tai jätin odottamaan kaemmas. Hyppy 2 on siis se tuplasylkkäri (double lapturn) hyppy. Täytyi malttaa odottaa, että Gava ponnistaa, kun helposti hätäilin ja kielsi, jos ei ollut vielä ehtinyt hypätä kun jatkoin matkaa. Näissä välillä tuli murinaa mukaan tuossa käännöksessä.

Veto: En tiedä oikein ohjauksen nimeä, mutta kuviossa jätin taas 1 hypyn "laskeutumiskohtaan" odottamaan tai kierrätin pensaan. Vastakkaisella lelukädellä veto + kroppa vähän kääntyy olin siis numeron 2 puolella ja pikku hiljaa tiukensin kulmaa. Tässä Gava tuli aika hyvin "kiertämään hyppyä" eli mun puolelle hyppyä eikä hypännyt sitä suoraan, mutta saattoi mennä hypyn ohi. Niistä otin vain uusiksi. Parhaiten jos muistin vastakkaisella vetokädellä, joka oli vähän kohti maata ja yläkroppa kääntyneenä niin tein pienen tyrkkäsyn sillä, kun Gava tuli hypyn toiselle puolen. Sitten heitin pallon numeron 3 suuntaan. Ruuti taas ei osaisi noin pienestä avusta tulla tolle puolelle vaan vaatisi ihan pakkovalssin. Esimerkki tuosta ohjauksesta. Periaatteessa vielä tuota 1-2 väliä tiukemmaksi kasvatetaan kulmaa.

Tuplasylkkäriä ja vetoharjoitusta tehtiin päivän aikana kahteen otteeseen. Ruutin kanssa testasin tuplasylkkäriä ja ekat 3 kertaa se hyppäsi hypyn väärinpäin ja piti helpottaa jättämällä lähemmäs kierron sijaan. :D

Yhdellä hypylläkin voi siis harjoitella paljon. Täytyy noista kolmesta videosta mistä piirrustelin paljon treenejä, harjoitella niitä näin pikku hiljaa ja huomenna hallitreeneissä rakennan myös jotain sekä voisin testata nämä videolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!