Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

23.4.2015

Tuuli tokoa

Tokotreenit Pukinmäessä Suvin & bc Zoomin sekä pitkästä aikaa Sirkun & aussie Susun kanssa. Oli hirveä tuuli ja päätettiin tokoilla hiekkaparkkiksella, tosin ei sekään ollut niin tuulen suojassa.


Ruutin kanssa:
- paikalla istuminen 1,5min: hyvin
- paikalla makuu 3,5min: sivulla ei ollut kuulolla ja toinen käsky maahan. Muuten ok. Ei ennakoinyt ylösnousua.

Autoon kahden koiran ajaksi. Sitten otin pois ja vähän heitettiin palloa ja pientä keskittymistä, käskin irrottamaan pallon ja jättämään maahan ja siitä sivulle. Myös namit maahan ja sivuaskelia.

- ohjattu: merkki oli viistosti kohti ruutua ja haettiin ruudun puoleinen. Teki vähän isomman lenkin oikealle ja siitä hyvin tuli oikea kapula. Palkkasin merkin kertaalleen.
- ruutu: merkki ok. Ruudussa ihan hyvä paikka. Vapautin sieltä.
- tunnari: tuulessa rivi, jossa kapulat oli noin 10cm etäisyydellä toisistaan. Eka hyvä, mutta meni hidasta ravia edestakaisin. Ei tarkistellut. Toisella jätin istumaan ja puolesta välin käskin kapuloille. Nyt nappasi VÄÄRÄN suuhun. Käskin irrottamaan ja etsimään, nyt tuli oikea. Uudestaan ja taas menin lähemmäs kapuloita kutsumaan, tulee silloin laukalla kapuloille. Kahdesti palautin paikoilleen, kun ennakoi lupaa. Kapuloille päästyä painui heti maahan, eli jälkikeppi ilmaisuna. :D Sen jälkeen nuuski ja toi oman. En muista otettiinko yksi vai jätettiinkö tuohon. Ekan kapulan jälkeen vaihdoin kapulan uuteen.
- seuraus: tässä halusin useamman peruutuskohdan. Kahdessa kohtaa sain puuttua, kun väljeni ja herpaantui. Kerran peruutuksen ääntelystä. Peruutukset oli tekniikaltaan parempia kuin eilen, nyt peruutti eikä kävellyt sivuttain. Taas käskytin vain tarpeelliset kohdat, muissa en sanonut käskyjä. Sai namia joissakin kohdin palkaksi.


Gava pääsi vikana: 
- ruutu: saatiin korjata tuulen ripottelema ruutu. Tehtiin pääasiassa, joka toinen alustalla ja ilman. Paristi heitin itse palkan. Sitten otettiin avustajalta heitto. Alustan kanssa palkka lensi, kun huulin jes. Ja ilman alustaa, kun koira tuli oikeaan kohtaan (missä alustakin), ettei ehdi juosta sen kohdan yli. Huusin samaan aikaan myös jes. Nyt ei ollut niin hämmentynyt ettei alusta löytynyt. Lopuksi otettiin pari alustan kanssa pidemmältä matkaa. Nyt Gava alkoi taas epäröidä saiko käskystä lähteä ruutuun. Saattoi juosta 1-2m ja stoppasi ja palasi sivulle. Jos nätin kädellä tai sanoin menevaan niin sitten lähti.

- luoksetulot eteentulolla: eka 10m vähän enemmän mun oikean puolen jalan puolella. Sitten pidempi noin 15-20m. Tässä kova vauhti ja selkeästi vino, ohjasin korjaamaan ja kehuin. Uusiksi, nyt parempi, tosin taas vähän oikean jalan puolella. Seuraavasta kahdesta lelu näkyvissä ja palkka vasemmalla kädellä, jos ennakoi oikealta tulevaa palkkaa..  Näissä oli myös tosi kiva vauhti ja asenne. Hyvää tekee välillä taukokin. Tehtiin näitä myös mummolla HK:n sinisellä! Ehkäpä siitä asenteen muutos ;)

Gavalla oli kiva asenne koko treenin ja leikki innoissaan treenin lopuksikin. Ensi ma on kisamaiset treenit. Ainakin Ruuti sinne, mutta Gavakin voisi tehdä joitakin liikkeitä helpotettuna, kisamaisuus pääasiana.

Treenaa:
- Ruuti: tunnaria kutsuttuna nopeampi vauhti.
- Gava: eteentulot vasemmalla kädellä palkka. Katsekontaktiharkkaa. Maahanmenot?


Hain tänään Kannelmäen Minieläin- lemmikkitarvikekaupasta meidän 3kg Racinel palkinto ruokapussin. Otin sillä Gavalle Agility&Sport ruokaa sekoitettavaksi nykyiseen. Ostin samalla myös lampaan rasvaa, missä vähän lihaa mukana ja lohta kaksi pikku pötköä. Selitäpä Ruutille, ettei sille noi rasvaiset herkut ole niin hyvästä.

Puuhastelin tänään myös pihalla ja laitoin nurmikonsiemeniä huonoihin kohtiin nurtsista + multaa + haravoin, nurmikko laatua, joka kestää lapsosten pelailua eli Ruutin ja Gavan. Punkkiaineetkin on hommattu, mutta empä taida Ruutille vielä uskaltaa laittaa tuota uutta merkkiä, kun tokokisoihin enään 2vk aikaa. Viime kevään kisat meni pilalle kutinoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!