Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

12.5.2015

Ville Liukan treenit vol 2.

Tänään oli vuorossa Ville Liukan agilitytreenit. Ratapohja näytti tosi kivalta, enkä olis uskonut miten paljon ehdittiin tehdä. Tosin aikaakin oli sen 20min. 

Toisella puolella tehtiin yksi takaakierto pyöritysohjaus, Gavalla oli virtaa ja murisi niissä. Kai olisi pitänyt vielä kovempaa päästä juoksemaan. :D 
Sitten etupalkalle mattopintaista puomia. Sivusta nopea. Sitten alasmenon ylhäältä. Jäin taakse ja meni ravilla. Parin toiston jälkeen tajusin, että jos jään taakse niin menee ravilla, mutta jos liikun juoksee kovaa. Apua, toi pitää saada pois. Täytyy enemmän tehdä niitä, että juoksen edessä tai vierellä. Ekassa missä juoksin vieressä ei pysähtynyt. Testattiin myös kokonaisena. Ei alkuun hahmottanut mistä juostaan ylös. Ja meni ravilla sitten. Lisää treeniä pelkältä alastulolta. Toi mattopintainen puomi oli matalemman oloinen kuin meidän metallinen.. Muutenkin kontakteja on nyt niin vähän vahvistettu ja laatikko on unohtunut laatikon pohjalle. :/ 

Gavan kanssa tehtiin kahdessa osassa. 

Aloitettiin tekniikkatreenin 5 hypyn irtoamisessa. Ville oli lelun kanssa palkkaamassa. Juoksin rinnalla eikä välittänyt musta. Sitten testattiin 4 hyppyä, käännös ja 3 hyppyä takaisin. Ekassa muisti palkan edestä ja kääntyi huonosti. Irtoamiseen jouduin sanomaan kokoajan lisää käskyjä, kun ei tajunnut palkan olevan edessä. Toisto sujui jo hyvin. 

Sitten ratatreeniä. Alkuun otin renkaan, punainen irtoava. Parista eri kulmasta palkaten, hyvin oli muistissa. Nyt mini/medi korkeus, voisi seuraavalla kerralla nostaa. Hieman koiralle haastava linja tuli, kun viettää vähän ohi jos ei putkesta kääntynyt hyvin. 

Sitten otettiin 3-5 eli putkeen, rengas ja hyppy. Niiden jälkeen palkkaus. Hyvin meni joka kerta renkaan ja korjasi omaa linjaakin. Mukaan alku eli 1-5. Alun tein niin, että kutsuin 2 hypyn takaa. Askel kohti putkea lähetyksenä ja jatkoin matkaa. Hyvin sujui noin minimaalisesti. 

5-9 erikseen eli 2 hyppyä, valssi,  putkeen, hyppy, putkeen. Ekassa unohdin, että otin lähempään putken päähän ja valssi myöhästyi. Toinen paremmin. Videolta katsoin kuitenkin etten uskalla niin jyrkästi tehdä valssia kuin Ruutille eli askel kohti ponnistuspaikkaa. Nyt oli askel kohti hyppyä. Uudestaan ja nyt sujui koko pätkä putkeen 9 asti. Johonkin kohtaan taisi murina tulla. 

9-10: putkeen lähetys ja takaakiertoon. Gava lähti helposti takaakiertoon ja putki syöttikin sinnepäin. Siitä pyöritys ja toiselle puolen hyppyä. Testasin aluksi pakkovalssin hypylle 11 ja sitten persjätön. Videolta kun katsoin niin voisin vielä nopeammin lähtee hypyllä 10 liikkeelle. Ja hypylle 11 liian varmisteltu heitto. Noista pitää saada minimaalisempia ja itsenäisempiä. Takaakierron hyppyä voisi myös nostaan, ettei opi huono ponnistuspaikkaa.



Välistävetoa hypyillä 14-15: Jätin 2on-2off asentoon ja kutsuin sieltä. Gava tarjosikin itse sinne jos jäin juttelemaan. Kerran kun odotus venyi niin istahti sinne (vaikka mulla lelu kädessä). :D Ekassa unohdin kertoa välistävedon käännöksen. Koiran pitäisi ekalla hypyllä tietää käännöksestä. Olin jo vakoillut, että itse vedon piti tulla seuraavan siivekkeen lähelle. Tässä tavoitteena oli sitten, että pystyn mennä sivuttaisetäisyydessä 15 hypyn siivekkeen luo ja kertoa käännöksen ennen kuin koira hyppää hypyn 14.

Puhetta oli myös ohjauksessa, jossa ohjaaja tekee vedon, kun koira lähtee mukaan ohjaaja kiepsahtaakin samaan suuntaan ympäri eli koira jää seläntaakse. Nopealla maksilla tämä voi olla helpompaa. Täytyykin opetella myös toi! Ja myös, että vedossa voisi laittaa hyppäämään veto kädellä heilauttamalla. Toinen käsi tulee aina vasta viiveellä perässä ja tulee enemmän kiire. Täytyy myös harjoitella noi vedot, että on kauempana esteestä. Tosi hyvä, kun tuli näistä puhetta. Ville on loistava kouluttamaan välistävetoja! Joskus niitä on Ruutinkin kanssa painittu sen kanssa. Niin hyvä kuulla usealta kouluttajalta vinkkejä, jotka vielä voi opettaa Gavalle. Vanhemmalle koiralle niitä ei aina niin helposti opeteta.

Päällejuoksuista myös puhetta rataantutustumisessa ja niissä moni ottaa vastakkaisen käden. Ville tekee ne koiran puoleiselle kädellä, joka vähän laskee. Jos tiukka käännös niin vielä kämmen kohti koiraa niin samalla kroppakin taipuu oikein. Jos taas tulee persjättöä niin rystyset kohti koiraa. Jos päällejuoksun joutuu tehdä tosi tiukasti, sitten apuna käsi. Vähän samaan tapaan kuin jaakotuksessa.

Vähän pätkäiltiin myös Gavan murinoita paikoitellen. Itselle tulee fiilis, että asia on uusi ja ehkä pitäisi tehdä helpompia ettei murise. Mutta toisella toistolla jo näki, kun asia oli tuttua niin ei tullut murinaa. Ja se oli ehkä vielä hyvän murinan puolella.

Lähdöissä sain olla myös tarkkana. Suurin osa hyvin, mutta parissa esim eteenmenossa kun avustaja odotti suoraan edessä sain korjata kahdesti, kun notkahti ryhdin huonoksi. Korjauksen jälkeen pitää hyvän ryhdin. Koitin muistaa myös kutsua käskyllä ja sitten vasta liike. Täytyy opetella menemään siihen kohtaan, missä on aikaa kutsua ensin käskyllä. Ei siihen missä pitää heti lähteä juoksemaan. Ruutin olen liian monta kertaa vapauttanut liike + ääni.

Pätkiä Gavan treeneistä:

Ruutin kanssa tein estehypyn. Kahteen kertaan. Ekalla oli yhtä korkeampi hyppy kuin yleensä. Kuitenkin hyvin. Nyt vapautin leluun, kun oli laskeutunut muakin kohti hypätyltä hypyltä. Seuraavassa heitin pallon, kun lähestyi kapulaa.

Sitten zetaa ilman merkkejä siis jääviä. Seiso ja istu sekottui. Ainakin sen jälkeen kun oli tullut seisominen ekana. Tehtiin sen verran että muistui. 

Kaukoja muutamat niin että hyppy oli vähän meidän välissä. Eka seiso-istu oli huono. Muut ok. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!