Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

5.5.2015

Ekat kenttäkauden ohjatut agitreenit!

Kenttäkausi alkoi AST:lla. Kouluttajana käydään Gavan kanssa kesä Ville Liukan ja Anu Niemen opissa. Tämä kuukausi on Villen koulutuksia. Kiva saada myös useilta eri kouluttajilta näkemyksiä ja vielä, kun on nuori koira ehtii vaikuttamaan. Gavan kanssa tehtiin mineillä rimat 30-35cm. Oltiin viimeisenä vuorossa ja ehdin katsoa vähän muitakin. Sekä käytiin tutustumisen jälkeen Villen kanssa läpi muutamia kohtia. Hypyllä 13 oli hyvä huomio, että kierittämällä vaikka olisi hitaampi hyötyy seuraavien hyppyjen linjassa ja putki ei ole silloin ansana (tosin valssaajilla koirat kääntyi oikein mukaan). Isommalla tai nopeammalla koiralla taas täytyy ajoissa kertoa hyppy 12, että koira ajaudu väärälle puolelle (öhöm..).

Halusin aloittaa loppupäästä eli ensin 10-14. Olisin pätkinyt tuon vielä lyhyempiin pätkiin, mutta Ville halusi että testaan kokonaisena. Palkan kanssa odotti hypyn 14 takana. Jätin Gavan aina puomin kontaktille. Teki 2on-2offin nopeasti, mutta kahdesti mun kävelystä vapautti itsensä. Ekoilla kerroilla intoa oli niin paljon. Ihan hyvä aloittaa lähdön sijaan, joskus treenit noinkin. Hypyt 10-11 meni hyvin ja pystyin juosta kauempaakin.
Ekalla kertaa saattelin vähän liikaa ja sain G:n ohjattua takaakiertoon hypylle 12. Eli juuri mistä varoitettiin. No seuraavalla aloitin heti hypyn jälkeen tekemään valssia ja vähän käännyin vastaankin. Tuntui, että alkaisin ajoissa kääntymään hypyllä, mutta sillä tavalla sain kerrottua hyvin kääntymisestä ja tuli suoremmin hypylle.

Hypyn 13 ohjauksessa tein ekalla kertaa tutusti valssin. Sitten täytyi harjoitella ohjaus, kuvassa alemman siivekkeen kohdalle vastakäännös. Aika jaakotusmaisesti, mutta rintamasuunta ei ole kokoaikaa koiraan päin. Epäilin vähän onnistuuko, mutta sujui hyvin. Varmaan kotipiha treenitkin auttoi. Hypyn 13 jälkeen irrotus hypylle 14.

Rata: Ville Liukka
Takaaleikkaus: testattiin aluksi 14-15 kohtaa, mutta oli liian vaikea. Sitten tehtiin samat hypyt toiseen suuntaan ja niin päin sujui toistolla oikein. Ekalla Gava ei tajunnut, että lelu oli saatavissa hypyn jälkeen. Sen kun tajusi niin ei ollut mitään ongelmaa takaaleikkauksessa. Muuten taas usko menee helposti ja jää kyselemään multa. Täytyy harjoitella enemmän putkien kanssa tms mihin voin sen irrottaa.

Alku 1-2: Tässä oli haastavaa pidempi esteväli ja viisto 2.hyppy. Yritin laittaa Gavan liian pyöristävään kulmaan, että näki hypyn ohi muhun. Nopeasti kahdesti vilkaisi hyppyä, mutten osannut käskeä juuri silloin. Täytyy tuollaista kutsua hypylle myös treenata! Ekalla kertaa aloin pakkovalssista kääntyä liian aikasin ja meni väärälle puolelle. Testattiin myös miten jos pidän rintamasuunnan 2 hypylle vain työnnöllä. Sen kun opettaa koiralle niin ei ole niin kiinni siinä, jos itse mokaa ajoituksissa. Laitetaan korvan taakse. Näiden harjoittelu hyvä aloittaa myös helpommalla kulmalla. Helpotettiin, että vaihdoin ohjauskäden ja olin kiinni hypyssä, silloin ei voinut juosta siivekkeen ohi. Tästä sitten pikku hiljaa ottaa lisää matkaa. Tämä alku 1-3 olisi ollut mahdollista etäohjata hypyn 3 ja 4 välistä. Täytyy joskus kokeilla. :) 

Kommenttina oli, että kivasti lähdetty opettamaan kaikkea. Kiihtyy liikkeestä. Joku yksittäinen rima tipahti, kun keskittyi mun ohjaukseen esim hypyllä 12 valssissa. Lopussa Gavasta oli kiva, kun toinen ryhmä tuli tutustumaan, häntä heiluen kävi jokaisen luona katsomassa mitä puuhastelevat. Varsinkin jos oli ohjaavaa kättä alempana tai nyrkissä. :D Tuli mukaan treenissä myös tavallista enemmän epäonnistuneita suorituksia, mutta kehuin ne ja samalla innolla Gava teki uuden toiston. Palkkasin yhden lähdön ennen radalle lähtöä. Silittelin lähdöissä. Ja kerran korjasin ryhdikkääseen istumiseen, kun nytkähti. Treenikaveri taas sanoi, että kannattaa olla tarkkana jos tulee lenkittämisiä että vahvistaa sellaisia kohtia että tulee ohjaukseen mukaan. Gavalla saattaa olla paimennus silmää mukana sillä, että seuraa paljon liikettä. 

Treenaa:
- kutsu hyppy, suorin linja hypyn ohi
- vastakäännös rohkeasti
- viisto hyppy, ohjausta kauemmas esteestä

Torstaina on oma ryhmä ja sitä ennen tai jälkeen hyvä aina tehdä Gavan kanssa näitä treenattavaksi jääneitä pikkujuttuja. Tämä onkin kiireinen seuraviikko, kun seuramenoja ti, ke, to ja pe. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!