Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

10.5.2015

Mätsäri riennoissa ja kuvia!

Äitienpäivänä lähdettiin äitin kanssa Viikin mätsäriin eli epäviralliseen näyttelyyn. Äiti esitti Rasmuksen vetskuissa ja minä Gavan aikuisissa isoissa koirissa (joita 28). Tultiin harjoittelemaan Gavan kahden seuraavan viikon mätsäreihin. Laiskoja on oltu ja viime mätsärin jälkeen, joka oli lumen aikaan ei olla treenattu. Tosin tokon liikkeestä seisomista.



KUVIA mätsäristä mun ja äitin ottamia. 

Ehdin treenata ennen kehien alkua Gavan kanssa. Seisotukset oli ihan hyviä. Juoksussa meinasi ottaa kontaktia tai meinasi törmätä välillä ympyrällä. Juostiin sen verran, että tuli lämmin ja vähän parani. Treenattavaa kyllä olisi. 

Ruuti oli aluksi mukana häkissä, mutta haukahti paristi, kun treenasin Gavan kanssa ja Gava siitä alkoi murisemaan, mille nyt haukutaan. Se on niin blondi, jos joku haukkuu sille niin luulee että jollekin muulle pitää murista. 

Ruuti teki tokoa kehänauhojen vieressä. Seurausta alkuun. Siitä suoraan zetan asentoja. Nyt seisomiset sujui (kuten kokeessakin). Ekan istumisen yritti seistä ja maahanmenon taas istua. Kerrattiin vähän ja sitten asennot sujui. Tehtiin myös kaukoista 15m matkalta yksi istumaan nousu. Jätin sitten seisomaan, menin kauemmas ja huusin maahan. Kävelin kiireisesti kohti ja palkkasin. 
Mätsärin lopussa otin Ruutille vähän häirittyä kontaktia ja seurausta mennen läheltä kaikkia erirotuja. Hyvin piti kontaktin.

Gava oli heti toisessa parissa kultasennoutajan kanssa. Olisin ehkä juoksuttanut vähän kovempaa kuin mitä meidän pari juoksi. Juostiin ekaksi yhdessä kaksi kierrosta. Gava yhdessä kohtaa laukkasi, välillä hyvin ja nuuskia yritti lyhyellä pätkällä. Kultsu arvosteltiin ja sitten G:n vuoro. Seisotusalussa hyvin. Gava yritti kiivetä syliin. Kannattaisi pitää namissa ja pantaosasta tai kaulan alta kiinni. Tuomari mies kysyi ikää ja onko öljyä niskassa, sanoin että eilen laitettu punkkiaine. :D Juostiin edestakaisin ja triangeli eli kolmio, molemmat juoksi hyvin. Yhdessä vielä kierros ja se ei sujunut yhtä hyvin kuin yksin. Gavalle sininen nauha.

Sinisten kehässä Gavan kanssa oltiin toisena jonossa. Seisotukset meni hyvin ja tuomari juoksutti alkuun ekat 6. Katseli vain kaukaa ja kaikkien juostua valitsi 6 jatkoon. Siihen loppui meidän juoksemiset. Gavan takimmainen kerran nuuski takamuksesta ja vähän Gavaa ahdisti, että se seisoi alle metrin päässä takana, ohjaaja kannusti ja kehui myös seisoen. Gava välillä vilkuili sitä ohjaajaa. Harjoiteltavaa olisi, että saisi kaiken parhaimmalla tavalla tuotua esille. Mutta myös työlinjaisuus voi olla jo esteenä, jollekin tuomarille.






Kaunis Dracun pentu Tinki

Sinisten kehä, Gavaa vähän ahdisti yhdessä vaiheessa kun takimmainen oli melkein kiinni

Rasmus oli veteraaneissa. Äiti vähän kehittynyt juoksutuksessa ja esittämisessä. Missasin ihan niiden kehään menon, kun juttelin tutun kanssa. Rasmus sai sinisen nauhan. Sinisissä Rasmus tuli kolmanneksi. Sekin jäi näkemättä! Ei osannut kertoa milloin niiden vuoro lähestyy. Rasmus sai kehuja hampaista, miten hyvässä kunnossa 11v:llä.




Yritän nyt viikolla saada joka päivä lenkillä otettua nurtsilla näyttelytreeniä, nyt tajusin että näyttely on nurtsilla (Vinttikoirakeskuksessa molemmat). 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!