Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

1.6.2015

Pikkutreeniä ja super hakukuvia

Maanantai aamuna

Gavalle nopeasti parit 2x2 kepit vanhoilla kaltevuuksilla. 5 toistoa ja 100% oikein! Kun menin lähetyskohtaan Gava teki kepit oikein toiseen suuntaan. Sitten kaikki edelliskertoinakin 90 asteen kulmasta hakemiset sujui oikein. Nyt vielä sitten siitä teräviin kulmiin. Mietin myös olisko tässä vaiheessa esim hypyn kautta pujotteluun tuloja ja että liikun enemmän. Ehkä vois tehdä tolla helpommallakin kulmalla. Sen jälkeen parien väliä pienemmäksi. Voisi myös pistokepeillä testata, jossakin muualla.

Iltapäivällä tuli sadetreenit

Gavalle ensin. Vähän hetsausta ja sitten testattiin yhtä rallykylttiä (koira eteen, peruuttaen 1 askel, eteen, 2, ja 3 askelta). Eteentulo nyt oli tuttu juttu ja helpotin käsimerkillä, jonka saa näyttääkin. Vähän märän nurtsin takia, tuntui että takapuoli laski hitaasti. En ollut ihan varma aina oliko maassa ja kerran piti mennä sivuun kurkkaamaan. :D Muuten sujui hyvin. Palkkasin eteenistumiset. Sitten seuruutin juoksu- kyltin luokse. Juosten vasempaan käännös aika nätti. Ja sitten normaalia kävelyä. Gava seurasi ihan kivasti ja juoksussa ei väljentynyt.

Ruutin kanssa tehtiin vähän kaikkea tokoon liittyvää, mitä voin tehdä ilman tokokamppeita pelkän pallon kanssa. Ensin Ruutin juostessa oikealla puolella testasin istumisen, hyvin! Vähän muitakin, välillä heittäytyi vain maahan eikä kuunnellut. Sitten otettiin seurausta palkkasin pysähdyksestä (nopeita), vasempaan käännöksestä, heitin takavasemmalle lelun. Peruutuksesta (tässä ekalla kertaa hidas istu, täydellisiä peruuttamisia muuten), sivuaskelista heti istuttua. Käskin kiertämään tolpan ja otin seisomisen ja maahanmenon. Yhdessä seisomisessa juoksin vähän pois ja käännyin huutamaan stopin. Ruutin vauhdilla vähän märkä pitkä nurtsi ei haitannut. Kaukoja pari asentoa. Luoksetulon jättö ja heitin 10m päästä pallon taakse vapauttaen. Kahdesti tuli pieni ääni muuten ei, oli niin vauhdikasta ja nopea tempoista treeniä. Yksin treenatessa tosin ei niin paljoa kiihdy.

Tiistai aamuna taas Gavan kanssa keppitreeniä. Nyt testasin vauhtia kulmiin ja vähän vaikeempaakin. Alussa piti muistuttaa suorasta kulmasta sekä puun kiertoa ennen täytyi hakea kulma ilman vauhtia. Sen jälkeen sujui vauhdillakin. Näytti tulevan lisä haastetta tietenkin vauhdista ja koitin myös itse liikkua. Näitä vähän lisää ja sitten kulmaa pienemmäksi. Nyt Gava tykännyt useimmiten rytmittää kepit ravilla.

Sain Annen ottamia hienoja kuvia eilisestä hakutreeneistä!

Varusteiden pukemista ja maalimies lähti piilolle.
Tosta pannasta meille hyvä hakupanta.
Ollut jo pidempään kaapissa ja värit mätsää. ;)
Keskilinjan ylitys

Lihapullat maistui, sormet oli kuulemma kovilla, kun Gava söi lihapullia. :D Itse palkkasin nahkahanskat käsissä muut niin ei vaaraa.
Lelukin kelpasi mainiosti, kun 6kk iässä ei meinannut huvittaa leikkiä

Ja itse otetut kuvat: 


Autolle Gavaa viedessä näin hieno sateenkaari! (kännykällä)
Aurinko paistoi ja vettä satoi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!