Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

17.6.2015

Tekniikkaohjauksia ja rokotuksilla

Ke työpäivän aamuna aloitettiin taas 2 by 2 keppitreeneillä Gavan kanssa. Sama etäisyys/kuja kuin aiemmin kepeillä noin 5-10cm ja neljä keppiä. Viime treeni sujui tosi huonosti, tämä paremmin. Mistä tahansa kulmasta oikealta puolelta lähettäen jopa vaikein mahdollinen kulma sujui. Mutta vasemmalta puolelta meinasi hakea vain toista keppiparia. Tehtiin sitten ihan suoraa linjaa ja sitten kulmaa vaikeuttaen. Vika sujui noin klo 15 lähetyksestä. Ja näissä saattoi olla joku väärä mukana. Tuota puolta siis vielä! Kertasin 2x2 ohjetta ja kun neljä on suorana tulee vielä kolmas pari eli 6 keppiä. Vasta pitkillä kepeillä tuli eniten niitä vauhdista sisääntuloja, mitä on vähän tehty jo. Hitaasti edistytään, mutta oikeilla poluilla liikutaan. :)


AST:n agilitykentälle hurautettiin käymään töiden jälkeen. Jäi taas "läksyjä" opeteltavaksi. Ei niitä kerrassa opita, mutta tuleepahan edistystä.

Mentiin lämppälenkki skeittiramppien lähellä. Käytiin leikkimässä lähellä. Gava tarjosi siinä seurausta sen sijaan, että olisi pitänyt niin tarkkailla skeittareita. Sitten lopussa tehtiin myös maahanmenon tarjoamista. Ekalla kertaa ei tajunnut heti ja oli vähän hätäilemässä, jos lähdettäisiin pois. Sitten keskittyi hyvin tekemään maahanmenoja (kyykyssä odotin). Kun makasi hyvin pääsi leikkimään. Välillä odotin, että ehtii vilkaista myös skeittaajia.

Muuri: kerrattiin paristi maxina oleva. Muisti heti ekalla miten hypätään. Ei tullut mieleen tehdä käännöksiä tai takaakiertoja, josko niitä seuraavalla kerralla. Nyt kun oli eka kerta, kun hyppää maximuurin oikein heti ekalla kerralla (viime kerralle sen oikea hyppäämistapa opeteltiin).

Videolle kuvasin seuraavat treenit, alla pienet selostukset. Olipa hyvä taas itse katsoa mitä siellä tapahtuikaan.


Päällejuoksu: ekalla kertaa pelkkä hyppy viistosti. Tuli sen ohi. Otin jo aiemmin vedon mukaan. Täytyy muistaa myös se katse laskeutusmispaikkaan, kun ei ollut ketään muistuttamassa unohtui helposti! Tehtiin myös yhden hypyn kautta tai kahden. Paras suoritus, kun tein vetoa heti kun laskeutui hypyltä ja oli suoralinja Gavaan eli olin riittävän ajoissa. Näihin pitää kyllä panostaa, kun Ruutin kanssa välttelin aina päällejuoksuja ja, kun ne sujuu ton pitäisi olla helpottava ohjaus.

Saksalainen: näitä tehtiin kahteen kohtaan. Sain lopuksi sujumaan muutaman esteen kanssa. Näissäkin näki, että Gava olisi helposti tullut myös ohi hypystä, mutta kiltisti hyppäsi osan viime tingassa riman yli. Osassa olin liian lähellä ja jäin jalkoiin melkein, osassa hyvä. Ruutin kanssa nämä oli aika hienoja, siihen tähdätään!

Ruuti teki kaukoja: nyt sujui maasta istuminen. Seisominen ei taas kaikilla kerroilla. Mutta taas istumasta seisominen oli super vaikeeta. Tuli useita tuplakäskyjä. Seisomisessa mulla on vaihdellut sei tai seiso, useammin ehkä sei. Täytyy testata sujuuko sillä yhtään paremmin.

- o - o - o -

Gavan kanssa rokotuksille Remediumiin "häppäriaikaan". Otettiin molemmat 1v rokotukset. Rabies voimassa sen 3v ja kennelystä 1v. Gava ei edes huomannut piikkiä. Ihmetteli vaan miksi ell namien syönnin ohessa pitää sen niskasta kiinni. Hintaa kertyi 57e. Ruutin otin mukaan sisälle, kun oli aurinkoinen päivä. Ruuti oli huojentunut, kun selvisi noin helpolla.

Huomenna lähdetään mökille jee! Myös porukoiden, Kerttu tollerin ja kaveripariskunnan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!