Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

16.7.2015

Ekat agiepikset voitettiin!

Tänään iltapäivästä lähdettiin Purina-Areenalle tai sinne ulkokisoihin. Epävirallisiin siis. Osallistuin Gavan kanssa ensin maxi super mölleihin ja sitten kisan ulkopuolisena maxi mölleihin. Molempiin ostin yhdet startit. Oli onneksi seuralaisia mukana seurana ja kuvaamassa. Kyseessä oli Ville Liukan järjestämät EO- tukiepikset.

Gava meni toisena super mölleissä. Rimat oli 45cm. Sai juosta itsekin kovaa. Gava pysyi hienosti lähdössä. Kutsuin 2 hypyn tasalta ja saatoinkin ihan kiinni putkea. Sitten oli kiire hypylle 5 ettei hyppää liian viistoon. Gava onneks haki hypyn 7 hyvin, vaikka olin jäljessä. Tuntui, että juoksin aika isona ympyränä noi, mutta ehdin kumminkin hypylle 10 viemään. Takaakierto oli vähän jännittävä, mutta sujui. Jäin vähän varmistelemaan ja odottelemaan tässä taas. Toka vikalle hypylle ponnisti aika läheltä, mutta pelasteli riman. Jee meidän ekat kisat ja nolla! Gava teki radan ajassa 17,40s ja oli nopein rata. 0-voitto siis! Video alla. 



Välissä oli aikaa käydä lenkillä Jedi ja Piki aussiekavereiden kanssa. Sitten opiskelin rataa ja tutustumaan. Mölli radalle lähdettiin viidentenä. Palkintojen jaot oli välissä.




Palkinnoksi valitsin Nutrolinin Villen koulutuksen sijaan, koska kohta päästään taas Nutrolinia halvemmalla niihin eikä aika olisi sopinut. Mukana oli köysifrisbee, fleecenarulelu, nameja ja shampoo. 


Möllirataa ennen käytiin hallissa testaamassa smart99 puomia. Gavalle oli haastellista erottaa punainen alastulo ja punertava hallin pohja. Ekassa pysähtyi ennen kontaktipintaa. Muut hyvin. Sitten jonottamaan vuoroa radalle. 
Gava oli fiiliksissä ja arvasi melkeimpä, että pääsee uudestaan. Ei olisi kiinnostanut leikkiä tai syödä paljoa, kun kivempi oli katsoa suorittavia koiria. Käskin kulkemaan hihna löysällä lähtöön. Sivulle ja jätin pillin vihellyksen jälkeen. Vähän Gavan ilme värähti pillistä. En katsonut siihen, kun kävelin 3 hypylle. Samassa paikkaa näytti olevan. 

Gavan möllirata: alussa oli 5 esteen irtoamissuora! Iiks! No luotin, kun kolme ekaa hyppyä oli tuttuja, että kutsuin 3 hypyn luota ja lähdin myös liikkumaan. Ruuti olisi jyrännyt esteet mukanaan, mutta Gava hyppäsi ne hienosti! Hyppy 6 meni helposti, mutta kuten epäilin että puomin ylösmeno voi olla vaikea hahmottaa niin tuli ohi. Olis vielä tarkemmin pitänyt ohjata, mutta siinä juostessa eka ohjaus tuntui "tarkalta". Korjasin puomille, vähän jännitti tasaiselle pinnalle meno ja 2on-2offissa hetken seisotin. Sitten olinkin myöhässä takaaleikkauksessa 10-11, mutta Gava tuli hypyn sijaan kuitenkin ohjaukseen. Hyppy, suoraputki ja hyppy 14. Gava onneks irtosi sinne hyvin niin pysyin kauempana. Ajoituksellisesti valssi olisi ollut kuitenkin myöhässä. Varmistelin hypyn 15 ja vikat hypyt hienosti. :) Päästiin siis aika isojen tyttöjen rata 5vp! Puomille täytyy harjoitella lähestymisiä. Suora lähestyminen sujuu, muut ainakin vauhdista vaikeampia. Radalla Gava ainakin lopussa murahteli välillä, kun oli niin  siistiä kiitää radalla! Video alla.




Olipa kiva ilta ja kivalta tuntuu Ruutin jälkeen nämä onnistumiset. Oletettavissa, että Gava kuumuu vähän kisatilanteista lisää, mutta toivottavasti ei liikaa. Ja mun pitää uskaltaa liikkua vielä rohkeammin enkä ajattele, että tossa on mahdollista tiputtaa rima. Täytyis ajatella vain, että jos se tossa tiputtaa niin siitä sitten treenattavaa.. Ruutista iskustunut päähän kaikki tollaiset, vaikkei saisi! Lähdettiin epiksiin, että katsotaan mitä tulee ja hyvinhän ne meni. :) Ilmossa jännitti, mutta sitten ei enään.

Ruutikin tuli kotiin tänään ja ehdin viettää aikaa kaksi päivää, kunnes lauantaina lähden porukoiden kanssa ensimmäistä kertaa Jenkkeihin viikoksi! NY ja Detroitin lähtialue trip kutsuu. Gava lomailee siis ;) Toki Ruuti on paimennettavana.

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!