Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

2.8.2015

Kuvia taas vaihteeksi, osteopaatti ja tokoa!



Jukka Pätynen oli ottanut Gavasta tällaiset upeat kuvat :) Ekat Koirakuvat Gavasta!


PE Osteopaatti
Tänään oli Ruutin toinen (?) osteopaatti tälle vuodelle. Käytiin taas hyväksi todetus Carita Reijosen luona (Hehku.fi). Ruuti oli taas itse rauhallisuus ja nautti Caritan kehuista. Kuulemma, jos Gava liikaa kiusaa olisi Caritan luona koti mihin mennä. ;) Viime kerrasta oli se 1,5kk ja silloin Ruutin selkä oli tosi jumissa. Vielä oli vähän jumia havaittavissa, mutta ei niin pahaa. Ja itse olin pistänyt merkille, että selkä taipui hyvin. Kyseli vähän onko Ruuti tehnyt agilitya (ei) ja oliko selkää kuvattu (alaselkä terveeksi).

Gavankin otin mukaan ja Gavan mielestä oli super siistiä päästä koiranhajuiseen huoneeseen ja olis pitänyt heti päästä pusuttelemaan. Kahdesti, kun pääsi Caritan paijattavaksi ei tiennyt miten päin pitäisi olla, antaako kokoajan pusuja vai vaihtaa asentoa.

Seuraavaa aikaa ei vielä varattu. Se varmaan Gavalle jossain vaiheessa. Hierojaakin tai fyssaria voisi myös miettiä.. Ei ainakaan Gavaa silitellessä tai liikkumista katsoaessa huomannut mitään. Ruutin ja Rasmuksen kanssa on nähnyt jo liikkumisesta jumeja.


Gavalle myös keppitreeniä illalla ja lauantaiksi tuli kaverit hoitoon, Rasmus ja Mindy.


o o o o o o o o o o o o 

LA Tokotreenit Malminkartanossa

Treffattiin Mia, bc:t Maico & Kio sekä kelpie Ready. Tokoiltiin Jätemäen lähellä olevilla nurmikoilla. Ekat kunnon treenit sitten pariin viikkoon. Kamerakin tuli otettua mukaan.

Paikalla makuu, Gava: Maahan käskissä katsoi muualle ja vaati toisen käskyn. Sivulle nousu hyvin. Tehtiin noin 1,5min. Palkkasin välissä. Meni aika alussa lonkalle ja korjasin sen palkatessa. Rauhassa makasi Maicon vieressä (väliä joku 4m). Meillä oli porukoiden auto käytössä ja pidin takaluukkua auki. Hoitokoira häkissä ja Ruuti ja Gava hihnat vain kaulassa roikkumassa. Kiltisti molemmat pysyi autossa, normaalistihan meillä on veräjä. Paikka oli rauhallinen niin uskalsin pitää ja kokoajan näki auton. Ruuti ei voinut haukkua, kun muuten olis tippunut. Lopputreenistä Ruuti sitten oli auton vieressä maassa. ;)





Ruutin treeni:

  • ison merkin kierto: 10m matkalta ok. Sitten kun tuli hyppyä rinnalle niin meinasi vain hypätä. Hinkattiin tätä. Yritti hakea myös kapulan. Tein myös niin, että jätin istumaan ja menin itse lähemmäs. Tämän liikkeen kanssa saa kyllä hakata päätä seinään monet kerrat!
  • ison merkin lähelle paikalleen jättö ja sieltä nouto + hyppy: tehtiin oikea. Tässä otin käsimerkiksi huitaisun sen puolen kädellä taaksepäin. Vähän epävarmuutta, mutta juoksi oikein. Olin lähempänä juoksulinjaa, kuin mitä se kokeessa on. Kerran sai muistuttaa kapulasta, kerran hypystä. 
  • merkitön merkki: nurtsilla oli vain läpinäkyvä purkin muovikansi. Lähti hyvin juoksemaan "eteen" käskyllä ja meni ehkä 2m sivuun. Sitten huomasi alustan ja kaarsi lähemmäs. Hyvin kuitenkin mitään syytä näkemättä juoksi niinkin suoraan. Tässä ei ollut kehää merkitty mitenkään. Seuraavalla kerralla muisti alustan. 
  • ruutu: tehtiin merkitön merkki ja siihen ruutu. Ekalla kertaa juoksi isolle merkille. Saman teki viimeksi. Kutsuin pois ja seuraavalla näytti että lähtee taas, mutta korjasi metrin jälkeen suunnan kohti ruutua. Ruudussa hyvä paikka ja vapautin lelulle. 
  • Seuraten noin 10m matkan peruutus sisältäen oikeaan käännöksen. Hyvin peruutti!
  • Ruuti ei muuten äännellyt mun mielestä nyt treenatessa!

Gavan treeni: 
  • tunnari: piilotin kahdesti oman puskien viereen nurtsin alle. Ekassa mietti vähän "mitä nyt tällä kapulalla teen" ja kannustin sitten tuomaan. Toisella lähti jo tuomaan. Hyvin käytti nenää. Voisi taas muistutella tunnaria, että se edistyisi..
  • ruutu: tehtiin 10-15m päästä. Virittelin ja sitten lähetin ilman mitään apuja ruutuun. Juoksi suoraan keskikohtaa kohden ja oikeassa kohtaa huusin jes ja heitin pallon. Toiselle kerralle laitoin alustan ja sitten sai pysähtyä sille. Jarrutti vähän nauhan kohdalla ja siitä bongasi alustan. Ei otettu sen enempää matkaa. Nurmikko oli aika sopivan pituista ja se ei haitannut nyt yhtään. Sitä mietin, että täytyy tehdä ilmankin nauhoja, ajatellen jos on teipit tai jauhoa.. Kuvissa näkee hyvin miten ruudut meni.
  • rally-tokoa ajatellen tehtiin pujottelua, vasempaan 360 pyörimistä. Pujottelun käveli (seurasi) tosi nätisti. Tehtiin ilman merkkejä maassa, kuvittelin ne. Seuraavaksi vasempaan pyörimistä, tässä jäi vähän vajaaksi ja jälkeen. Vatitreeniä lisää! Palkkasin heittämällä vasemmalle lelun. Kerrattiin myös paikallaan käännökset, molemmat hyviä. Seuraus paikka oli alkuun tosi hyvä, sitten yritti kerran vähän poikittaa = edistää. Otin alusta ja sitten tais mennä vähän paremmin. 
  • Saksalaista täyskäännöstä: Täyskäännöksiä otin namit kädessä. Käsimerkillä kiertoon ja näytin vastaan namia /kättä. Hyvin tuli silloin sieltä. Parit toistot ja sujui jo paremmin. Tässä sai vaan kävellä mukana. 
Gava teki tosi kivasti lämmöstä huolimatta. Intoakin oli kertynyt tauon aikana. Ja jaksaa muutenkin keskittyä pidempään ja paremmin.

Treenaa Gava:
- vatitreeniä pyörimistä
- 360 vasempaan käännös tai vaan pyöriminen
- oman piilotusta
- ruutua ilmankin nauhoja? Hiekkaan jalalla viivat tms

KUVAT Tosi paljon kivoja! Joten niitä tulee paljon alas. :D 

Kiitos Mia seurasta ja mun koirista kuvien ottamisesta! 


Hypylle siis! Ai mikä merkki?











Näissä paikka hyvä, mutta oli joitakin missä aavistuksen edessä
Vasempaan pyörimistä
Vasempaan pyörimistä ja vähän jäi takamus jälkeen






Kaunis 16kk
Gava ja Maico




3 kommenttia:

  1. Kiitos myös teille seurasta ja kuvista. Ruuti oli niin hauska kun yhtäkkiä olikin sinä maassa auton takaboksin edessä. :D Ja Gava neiti kesäheinä ruohot nenällä! <3 Gavan seuruutyöskentelyssä oli tosi kivaa ilmettä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin! Varmaan Ruutille käynyt tasapainon kanssa moka ja sitten oli sitä mieltä, että sekin kohta lasketaan autoksi. :D

      Seuruun asenteesta myöskin tykkään, saa olla tarkkana vaan ettei tule edistämistä kun ei tuo kirppu haittaa liikkumista vaikka olisikin edessä. :D Löytyy se Maicollekin, kun vähän ikää tulee vielä lisää. Kaikki häiriötreenit myös tehneet hyvää. Reijo oli mennyt paljon eteenpäin viime kerroista!

      Poista
    2. Joo Gava oli kyllä hurjasti edistynyt, treenit menneet siis putkeen. :) Joo kyllä se Maico myös, toki noi jätkät on osa vähän tommosii. :D Lisää treeniä vaan, sitähän se vaan vaatii. Ne pätkät, aloitukset oli tosi kivoja. Kiitos, oon myös Readysta ihan samaa mieltä. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!