Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

6.8.2015

Tokotreenejä ja 2x2 keppeilyä

KE TOKOT

Keskiviikkona tokotreenit Kilonpuiston koululla. Porukkaa tuli treenailemaan ihan mukavasti. Otin vaan Gavan mukaan, kun Ruuti oli eilisen illan ja päivän huonovointinen. Jotain väärää on taas päässyt syömään, ei tule ollenkaan mieleen mistä johtuisi. Paikkikset alkuun, sitten autoin kahta tuttua ja lopuksi Gava pääsi, muut oli jo lopettaneet. :D

Paikalla makuu: saatiin pitkä rivi, ehkä 7 koiraa. Yksitellen alas ja ylös. Gava ei oikein vielä tajua virittelyä, ehkä pitäis viritellä vain katsomaan mua. Nyt oon sanonut maahan, mitä taas joskus meinaa ennakoida. Tää tuntuu kaikilla koirillani olevan aina vaikeeta. Onko mitään vippaskonstia? ;) Toinen käsky siis maahan, kun ekassa ei ollut kuulolla. Meni myös hitaasti ja epävarmemmin. Palkkasin, mutta otin sitten vielä sivulle ja uudestaan maahan. Nyt vauhdikkaasti. Ehdin kävellä pois, kun tolleri uros lähti hakemaan viereisen naisen kirmailemaan. Gava nousi siitä, tuollaista häiriötä ei ollakaan koettu. Eniten jännitti avustaja, joka koirien selän takaa ryntäsi komentamaan kohti Gavaa. Gava taisi miettiä kyllä leikkiin ryhtymistä. Vähän villitsin ja kehuin, että näin että oli normaali.

Sitten uusiksi. Nyt meni hyvin maahan. Palkkasin heti kun ehdin samaan kohtaan kuin viimeksi, kun olin kääntynyt ettei keksi että se kohta tarkoittaisi mitään. Meni kahdesti lonkalle ja kävin korjaamassa. Makuutettiin yhteensä 2min. Se minuutti menee niin äkkiä jos aikoo välissä ehtiä palkata. Täytyykin makuuttaa Gavaa myös jossain häiriössä missä koira lavastetusti juoksee ohi tms. Nyt unohti niin, että piti pysyä paikallaan. Kun koirat tuli noin 5m päähän.

Tunnari :aloitin oman piilotuksilla nurmikkoon. Isommalta alalta sai vähän etsiä, kun ei muistanut tarkkaa kohtaa. Vieressä koira teki ruutua mitä vilkaisi kerran.

Ruutu: eka kosketusalustalla. Heitin itse lelun. Ehkä 15m. Seuraava ilman alustaa ja avustaja heittopalkan. Haki hyvin oikeeta kohtaa, huusi jes ja palkka. Seuraava alustalla ja joku 20m. Katseli vähän avustajaa juostessa. Pysähtyi etulaitaan pyörähti ja löysi alustan. Otettiin vielä uusiksi niin, että heitän palkan ja avustaja poissa. Nyt hyvä.

Luoksetulo - eteentulo: liikkurin kanssa luoksetuloa. Tai lähinnä, kun koira tulee eteen niin "käsky". Ne meni hyvin. Aavistuksen sivussa oli. Palkkasin namilla ja vaihdoin leluun. Tein vielä yksin jättäen seisomaan tai istumaan ja juoksin takaperin 10-15m ja sieltä eteen. Laskin aina palkkaukseen viiveen 4s, heti, 5s. Paristi pomppasi siitä pois ja sanoin oho. Saatiin usea onnistunut loppuun. Vähän lähemmäs tuli lyhyellä matkalla. Kerran pyysin sivulle. Täytyy treenata näitäkin.

Kierrosta stoppi: tehtiin pari tolpan kiertoa loppuun. Eka hämäysheitolla, lelu heittäen, läpi ja vika hämäysheitolla. Vikassa näkyi jo ideaa. Joissakin valuu stopissa. Ehkä olis hyvä jos appari heittäis sen sivusta tms.. Ei olla tehty perusluoksetulossa vielä näitä. Odotan jotain "naksahdusta" näissä.


TO TOKOT

Torstaina tokoiltiin Merjan ja bc Simban kanssa taas Kilossa. Pelkästään Gava mukana. Aamulla Ruuti oli vielä vaisu ja Gava söi mun töistä tultua Ruutin riisit kupista. Söi kun annoin riisivelliä ja myöhemminkin poikaystävän tarjoamana. Illalla olikin jo oma itsensä ja jaksoi kiinnostua kaikesta ruokaan liittyvästä. Melkein jo aloin huolestua, kun tiistai illasta asti oli niin heikkona.

Paikalla makuu: Gava toisena maahan. Pieni nytkähdys kun naapurista kuului down. Aika monesti oon ollut nyt se ekana käskevä! Vähän hitaasti meni mun käskystä. Palkkasin suht alussa kerran. Sitten ehti mennä myös lonkalle ja veti silloin vähän vinoon. Sivulle nousi taas vajaasti. Niin paljon olis petrattavaa.

Gavalle tauko

Tunnari: ensin kaksi oman piilosta. Etsi hyvin hajua. Päätin sitten ottaa läjän omia alkuun 5m sivuun. Haki suoraan oman. Kaksi seuraavaa lähestyttiin aina 1-2m läjää ja haki aina hienosti oman. Oma oli aina nurtsilla piilotettu. Vikan tein 0,5-1m päähän vääristä ja etsi taas hyvin oman. Väärät jäi näin vasemmalle sivulle. Oman napattua vilkaisi nopeasti vääriä, mutta toi hyvin oikean. Tosi hienosti jo sujui ja ajatus oli hajun etsimisessä. Silloin nuorempana, kun vaikka oltiin näitä tehty niin nappasi vaan suoraan väärän haistelematta. Hyvä oli pitää taukoa. Nyt motivoi treenata liikettä, kun uskon että saadaan edistystäkin aikaan. :)

Luoksetulon eteentulo: liikkuroituna ja palkkasin eteentulon "käskyn" jälkeen. Tehtiin vielä pari toistoa, joissa vaihtelin palkkaus aikaa. Sitten sivulletulon kanssa. Pompahti, mutta kuulemma ihan siistin näköisesti ei niin suoraan ylös. Ei Pekkakaan tuosta mitään sanonut. Kerran mulla oli jalat vähän liian haarallaan tiedostamatta, voidaan sanoa lisäavuksi.

Sivulletulosta pistettiin merkille, että Gava oli helposti 5-10cm vähän vajaasti takapuolesta sivulla. Etujalat oli siis ihan hyvässä kohtaa, mutten oo tietty aina tajunnut vilkaista takajalkoja. Hups. Tehtiin ilman eteentuloa. Eli käskin istumaan, tulin eteen ja pyysin sivulle. Heitin pallon vasemmalle nenän ohi, jos hyvä heti ekalla. Näitä treeniin!

Näyttökoe on ensi viikon lauantaina HSKP:n nuorten koirien rinkiin.
Näyttökokeen suoritukset:
  • ALO-paikallaanolo, kerroin 2
  • Seuraaminen taluttimetta, kerroin 3
  • Suora luoksetulo, kerroin 3
  • Noutaminen tai noutokapulan pitäminen, kerroin 1
  • Vapaavalintainen liike, kerroin 1
  • Yleisvaikutelma, kerroin 3


Treenaa (to) Gava:
- sivulta maahan ja sivulle, häiriökäskyjä
- tunnari oman piilotukset + väärät kapulat
- sivulletulo edestä, tarkkana ettei 5cm vino
- jäävä
- nouto kokonaisena

KUVAT Korrien koulutuksesta



Seuralaisen Danko bc (tuontikoira, isänä Raider)

Toisen seuralaisen Happy kelpie, myös tuonti. Niin kaunis neiti!


Keppitreeniä on tehtiin ma-ti arkiaamuina. Videonäytettä otin kahdesta vaikeasta kulmasta. Treenattu niitä ja laitoin ekan parin taas linjaan. Nyt sujui hyvin. Testasin sitten eri suunnasta ja se oli taas tosi vaikeeta. Helposta kulmasta pari onnistunutta, mutta näki että piti miettiä kovasti. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!