Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

26.8.2015

Ville Liukan treeniä: välistä vedot ja skeittejä

Tiistaina oli vuorossa Villen agitreenit. Rata oli vauhdikas ja tehtiin alkuun siitä A:n edestä rengas + putkeen 3-4 molemmin puolin. Seuraavaksi keppien jälkeiseen mutkaputkeen, suoraputki, takaaleikkaus hypylle + hyppy 6-9 ja Ville palkkasi. Ekassa aloitin liian aikaisin leikkauksen ja tuli hypyn ohi. Seuraavalla tiputti leikkauksen riman. Keskeytin heti, nostin riman ja pyysin hyppäämään uusiksi. Jäi treenin ainoaksi rimapudotukseksi vaikka rimoja oli 50-60cm korkeuksissa. Seuraava hyvin, mutta meni edessä olevalle keinulle. Sitä seuraava onnistui ja sanoin nimen, että kääntyi. Villeltä palkka. Seuraavaksi tehtiin 6-10 eli putket ja pituus mukaan. Hyvin pystyin ohjata kauempaa ja hypyn 11 eteen tuli palkka. 

Loppuaika painittiinkin sitten viistohyppyjen kanssa ja välistävetojen. Hävettää kyllä todeta, että kaikkea muuta Gava on oppinut kesän aikana paitsi viistohyppyjä. Tarvii varmaan rutkasti erityistreeniä niihin, kuin muutamia toistoja mun ohjaus tukena radalla.. Gava jotenkin sivuuttaa ne ajatuksistaan ja lukee vain "selkeitä" esteitä. 


Ekan hypyn 11 kanssa Ville totesi, ettei mun ohjaus saa olla liian työntävä, silloin Gava kiertää taakse. Kun testattiin että sanoin vaan käskyn käsi alhaalla ja rintamasuunta hyppyyn meni sen ihan oikein. Ohjauksissa jos yhtään perutin, niin silloin ainakaan ei mennyt. Tehtiin näitä pituuden edestä. Mun kannattaisi opetella ohjaamaan nämä jo hypyn 12 ekan siivekkeen kohdalta. Hypylle 12 lähetyksessä testasin, etä lähetys tulee samalla kädellä kuin veto puolivalssissa. En ehdi ottaa toista kättä. Tulee vaan niin tottumuksesta ohjaus toisin. Jos kisaradalla olisi ollut olisin pyörittänyt varmaan Gavan hypyn 12 siivekkeen ympäri (tällä osaamisella), mutta harjoiteltiin ajatuksissa valssi u-putken päätyyn. 

Tuntui niin hankalalta niin Ville teki meille oman harjoituksen. 2-5 "serpentiini hyppyä" eli hypyt samassa linjassa kuten 11-12. Niissä itse liikun takana ja ohjaan ne takaaleikkauksella. Ekassa huomasi, että ekana Gava katseli putkia ym kauempana. Ville tuli palkkaamaan toisen leikkauksen ja niin sujuu. Lopuksi saatiin onnistumaan kolme leikkausta. Tosi tarkkaa oli missä kohdin liikun. Kun nämä sujuu niin ohjaajan liikkumista myös edellä. Gava on sen verran kiinni mun liikkeessä, että ainakin välistä vetoina hankalaa (täytyy tehdä paljon niitä, että palkka tulee, mutta mä liikun). Ja jos tulee kovalla vauhdilla ei lue ollenkaan, ellen tule sen juoksulinjalle. Tulikin mieleen, että jos u-putkesta lähettäisin viistohypylle minkä kulmaa muutan hankalemmaksi. Ruuti oli taas viistohypyissä melkein päin vastainen se meni jo, jos olin saanut ohjauksen vasta puoliksi valmiiksi. 

SKEITiT
Treenien jälkeen muistin mennä jäähkälenkin Olarin skeiteille. Auto kauemmaksi ja käveltiin lenkki sinne.  Naksuttelin katsomista jo kauempaa ja Ruuti taas makoili sen aikaa. Innostuneesti kyselin taas "mikä siellä". Namit maistui nyt paremmin. Aluksi annoin suuhun, sitten heitin poispäin skeiteistä. Lähestyttiin pikkuhiljaa. Käytiin vähän lähempänä kuin viimeksi ja sitten poispäin. Jäätiin vähän istuskelemaan tällä kertaa noin 50m päähän skeitit näkyville. Gavakin pystyi kelliä rapsuteltavana ja molemmilta tuli pusuja. Yksi irtokoira melkein juoksi luokse, fiksuna antoi omistajan ottaa kiinni kun Ruuti hampaat irvessä tuijotti. Vähän parempaan suuntaan oli jo suhtautuminen. Gava olis tarjonnut myös maahanmenoja ja seuruutakin. 

Agilityyn laitoin Gavalle pöksyt jos haisee vielä, mutten oo niitä sisällä käyttänyt. Kaksi viikkoa nyt juoksujen alusta. 

2 kommenttia:

  1. Mistä saa tietoa Villen pitämistä koulutuksista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan vaan kysymällä sitä kouluttamaan henkilökohtaisesti.. nämä on seuran järkkäämät treenit.

      Poista

Kiitos kommentistasi!