Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

6.10.2015

Esineitä ja kimppatokoa x 2

Vähän treenattukin on! Gavalle teki tosi hyvää taukoilla ke-la eri syiden takia.

Su iltana esineitä treenattiin kolmen hengen porukalla. Hyvä, kun oli joku katsomassa niin mun ei pidä missään nimessä autella Gavaa enään, kun se alkaa esineen kanssa kyselemään, pitikö tää tuoda. Gava ei oo kuulemma avuton, mutta mä oon tehnyt siitä avuttoman :D nyt apuna siis vain peruuttaminen, mitä itsekin tein viime kerralla (treenejähän on ehkä 5kpl). Sain sitten peruutella ja juosta karkuun joskun 50m metsää, kunnes Gava tuli 5-10m päähän, josta sai kehua ja palkata. Tehtiin nämä niin, että avustaja jäi esineen luo. Ekan mä vein eikä löytänyt, löysi myös käärmeen nahkaa! Tokalla avustaja vei vaan esineen, mutta ei ollut niin itsevarma. Kolmannella avustaja jäi sinne. Näin myös tapaa, missa kaarretaan koiran kanssa hihnassa viemässä lelu ja mistikuvalla lähetys. Jätettiin taas kuten viime kertaa ajatellen, toistoon joka ei ollut ihan täydellinen. En vaan jaksanut enään tehdä. 

Ma mentiin tokon paikkistreeneihin Hakunilaan. Äitikin tulin katsomaan pennun ja Rampen kanssa. Oli muuten kylmä! Yöllä menikin pakkasen puolelle. 

Ruuti, evl-paikkis: Ruutin kanssa toiseen evl ryhmään. Istumiseen virittelyt pikaiset, kun tuli niin yllättäen jättö. Onneksi oltiin reunassa niin pystyin kuikuila. Vähän oli levoton ja huonossa ryhdissä kuten aina. 2min oltiin piilossa. Sitten 10m koirien eteen. Ruuti vikana maahan ja meni viereisen käskystä. Näytin käsimerkillä takaisin ylös ja siitä maahan. En muistanut, että käsimerkin sai myös näyttää. Sitten 1min makuuta näkyvillä. Ruutista lähti luoksetulot. Kutsuin Ruuti tänne ja lähti lujaa. Palkkasin ennen liikkeen päättymistä namilla. 
Tehtiin vielä "korjaussarjaa" porukalla (tai Ruuti olis ainut kuka olis sitä oikeasti tarvinnut). Jätettiin istumaan ja 10m eteem. Joka toinen maahan ja palkattiin. Nyt Ruuti ei mennyt viereisen käskystä maahan ja palkkasin. Lopuksi vielä luoksetulot Ruutin päädystä aloittaen. Käskin siinä maahan niin oli ennakoimassa luoksetuloa (meni silti hyvin maahan) mutta päädyin palkkaamaan sinne maahan vaikka muut otti luokse, ettei ala ennakoimaan sitä. 

Gava, paikkis. Junnujen kanssa. Tehtiin istumista, kun muut makasi. Eipä siinä ongelmaa, mutta palkkasin silti välissä. Toisessa lyhyessä setissä myös toisesta päädystä kutsuttiin koira luokse ja palkattiin. Ei mitään reaktiota ja Gavan vierestä lähti koira täysiä perään. Hieno typy! Vielä kerran niin, että liikkuri käveli edestä kun en tykkää, kun katselee sitä. Jos käskisi maahan olis taas herpaantunut koska katsoi liikkuria. Testattiin tuolla myös maahanjättöä ja nyt osaa erotella kaksi maahanmenoa. 

Gava seuraus:
Tehtiin pätkiä ja muistin aika äkkiä ottaa myös meidän lyhyen treenihihnan. Eipä sitä tarvinnut ja roikkui sitten kaulassa. Edistys on kadonnut itsestään. ;) tehtiin häiriötä hyväksikäyttöen ehkä 5 treenasi samaan aikaan, koirat leikki, juoksi ruutuun ym. Gava vaan seurasi hienosti. Niin super! En päässyt puuttumaan, mihinkään kun ei mokannut. Leikittiin aina väliin ja asenne kiva. 

Tehtiin liikkeestä seiso ja istu seurauksesta ilman apuja ja molemmat sujui! Unohdin viritellä. 

Kaukoja: tässä oli meille tosi haastava tilanne häiriön takia. Päätin silti että kokeillaan. N. 2m matkalta. Eka maahanmeno sivulta vajaa. Otin uudestaan. Eka istumaan nousu hyvä ja palkkasin. Maahanmenot sitten vajaita ja niitä hinkattiin. Sitten tehtiin vielä maahan-seiso vaihtoa ihan läheltä ja käsimerkillä stoppasin aina seisomaan. ne sujui jo paremmin. Gava keskittyi, mutta huomasi että tekniikka kärsi alkuun häiriöstä. 

Loppuun vielä hauskaa tolpan kiertoa. Kaksi toistoa ja leikkiä. 

Ruuti sai tehdä seurausta, sai huomautella äänestä ja olla tarkkana. Ruutille taas vähä treeni ei ole hyvästä. Jäävät kerrattiin ja kaukot. Ekalla selkä siihen päin ei totellut. Luoksetulon stopit myös takapalkalle.


Nova nimeen äiti nyt kai sitten on päätynyt. Välillä sanoo vahingossa Nela, joka taas kuulostaa tytöltä. :D Itsellä tuli siitä mieleen Neva. Oon käynyt joka päivä moikkaamassa pentua. Yöt nukkuu koko yön, kömpii sängyn alle. Osaa pyytää pihalle, kun on hätä. Yhdet kakat tullut vain sisälle. Kahtena ekana yksinolopäivänä oli puolivälissä äidin sisko tullut päästämään pihalle. Leikattiin ekaa kertaa kynnet, vähän alkoi kyllästyttää mutta nätisti antoi leikata. Katsoin myös hampaat ym. Vieläkin on arki sujunut niin helposti. 

Tiistaina tokoiltiin Malminkartanon Sirkuskentällä HSKP:n nuorten koirien ringin kanssa. Mukana oli Liina & labbis Bobi, Kati & belgi Tria sekä Wilma & pon Bina. Tehtiin alkuun yksitellen, muiden katsoessa, liikkuroidessa ja keksiessä huomautettavaa/vinkkejä. Skeittareita oli pari alussa, mutta sitten 19:30 aikoihin ne lähtivät. Gava pystyi ainakin keskittyä treeniinsä ilman niitä. Toki alkuun vähän vilkuili pimeille rampeille, vaikkei siellä ketään ollut.

Gava, ruutu: tein noin 5-10m matkalta, että menin näyttämään ja huusin, "jes" kun oikea kohta. Näitä kolme ja nami palkkasin. Vikassa meni jo vähän reippaammin. Pidensin myös matkaa. Ihan aavistuksen taaemmaskin voisi mennä. Vikassa heitin lelun sinne ja leikittiin ruudussa. Nämä sujui yllättävän hyvin. Ei hakenut kertaakaan reunoja tai kiertänyt merkkejä. Ihan alussa siis näytin kerran paikan, muut ilman näyttämistä ja virittelin & hetsasin vähän ennen. Lisää matkaa vain näihin. Tähän ei mitään ihmeellistä.

Gava, seuraus: tehtiin seurausta seuruuttaen kolmea henkilöä päin ja ohittaen niitä tai pysähdys vieressä. Yksi liikkuroi ja toiset vähän pyöripaikallaan tai potki hiekkaa. Ihan ekassa pätkässä Gava vähän sivusilmällä katsoi ja ei ollut niin hyvä seuraus, vaikkei katsonutkaan. Otettiin aina pätkiä mistä leikittiin. Lopussa oli hyviä, hidaskävely häiriönkeskellä hyvä. Täykkäreissä vasemmassa pitäisi vähän parentaa takapään käyttöä esim niitä 360 asteen käännöksiä ja neliössä käännöksien kävelytreeniä. Oikeaan käännöksissä taas luulin, että jarrutan selkeästi mutten tee niin. Lenkitys johtuukin varmasti siitä, ettei Gava pysy kärryllä mihin mennään. Testasin kerran, kunnolla hidastaen täykkärissä oikealle ja nyt oli hieno eikä irronnut jalasta. Kultainen keskitie tohon. Varmasti se oikea on paras tokoon, ettei takapääntakia verota pisteitä.. Yhden pysähdyksen palkkasin, joka tosi napakka.

Gava, paikka istu 1min: tässä oltiin reunassa ponin vieressä. Gava vähän vilkaisi sitä kummaksuen alussa, kun on niin karvanen ettei eleitä helposti näe. Päätin tehdä sen 1min ja hienosti neiti istui ryhdikkäänä. Paristi vilkaisi vierustoveria. 25m matka tuntui pitkältä, muttei sillä varmaan merkitystä. Takaisin paluu oli koiran oikelta puolelta kävellen ohi ja koiran taakse, sieltä luvalla viereen.

Gava, paikkamakuu 1min: kaksoiskäskyllä maahan, tosin meni tosi nopeasti sen jälkeen. Jäi taas katsomaan liikkuria, joka tuli eteen. Ei onneksi reagoi mitenkään muiden käskyihin. Sivullenousu oli suht hyvä, toinen tassu jäi ehkä aavistuksen alemmas. Tehtiin vielä nopeutettuna maahankäskytykset ja sivulletulo. Tässä huomautin katsomisesta ja meni suoraan käskystäkin.

tauon jälkeen otin vielä Ruutin ja Gavan kanssa itsenäisesti.

Ruutin treeni meni vähän pikaiseksi. Vähän tötsän kiertoa, vapaa lähetys ja haukku juoksemisista kutsuin pois. Seurauksessa peruutusta. Vinkui myös vähän. :/

Gava teki tötsän kiertoa. Suoraan 10m matkalta ja virittelin. Vasta toisella käskyllä lähti. Ei ollut niin varma, nyt kun oli ihan toko lähetys. Merkin vieressä myös tokohyppy. Muutamat toistot. Ekassa sanoin takaisin tullessa luoksetulokäskyn. Hyvin tuli eteen ja heti vapautus. Sitten myös ilman luoksetulokäskyä ja niissä taas tuli ravilla lopun matkasta. Täytyy yllättää eri kohdista leluun ja testata myös pidempää matkaa ja esim lelu leuan alla. Nopeasti tän saisi valmiiksi. Ekaa kertaa tehtiin loppuosaa. Ja täytyy tehdä myös eri paikoissa tokokenttää kiertoa.

Jäätiin sitten vielä hinkkaamaan vähän eteentuloa eri kulmista ja sivulletulossa huomasin taas, että tuli nyt vähän liian vinoon muhun päin. Katsoin tosin, että mun jalkakin on samassa kulmassa. Mulla oli myös takki, joka on yksi lemppareista mutta siinä taas Gavan nenä menee seuruussa takin alle. :D Ei olis ainakaan kisoissa hyvä.

Kaukoja tehtiin myös. Testasin tötsä kasattuna edessä ja siitä istu-maahan vaihtoja. Maahanmenot on nyt taas alkuun huonoja. Häiriötä tuli Ruutista joka vaihteli paikkaa Gavaan nähden n. 10cm etäisyydelläkin. Gavaa ei häirinnyt. Joskus kotona se on häiriintynyt, jos Ruuti on ollut 2m päässäkin. Kaukot vaatii taas ahkerampaa treeniä.
Treenaa Gava
- merkin kierto + sivulle
- nouto vinosta suunnasta luovutus ja normikapula
- luokse lelu leuan alla
- ruutu lisää etäisyyttä ja ilman näyttöä
- seuraus täyskäännös
- liikkuri tulee 2m päähän eteen eikä saa katsoa
- kaukot: muistutella maahanmenojen tekniikkaa, seinän vieressä sivulta maahan. Seisomiset. 

Ruuti:
- mun vieressä kaukoissa ihminen huutaa häiriökäskyjä 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!