Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

19.10.2015

Keppitreeniä 6+6 ja tokoilua

Su päivän 2x2 kepit. Tehtiin yhdistettynä 4 suoraa ja 4 vähän auki olevaa. Parin toiston jälkeen ehkä 2cm rako jälkimmäisissä. Vikaa sai vähän miettiä, mutta meni sen aina oikein. Molemmilta puolilta ja vähän viistosta kulmastakin sujui oikein. Ja joka toisto oikein. :) seuraavaksi vois olla kaikki suorassa ja eri kulmiakin.

Ma aamun minitokot klo 6 :D 

Gavan kanssa alkuun leikin. Sitten tehtiin istumisen ja seisomisen jäävien erottelua niin, että peruutin ja heitin palkan hyvästä. Näin pystyin seurata, että noudattaa käskyä oikein ja nopeasti. Paristi pysähtyi seisomaan ja johonkin istumiseen kaksois käsky, sellaiset uusittiin. Lopussa alkoi sujua jo aika kivasti. Käskyilä (s)top ja istu. 

Ruuti teki vähän 
- peruuttamista ja käännöksiä. Ne hyviä ja hiljaisia. 
- Lisäksi oikean puolen seuruuta. Käsiavulla oikealle sivulle "viereen". Seurauksessa namikäsi näkyvillä. Ihan lopussa minipätkä ilman namia houkutuksena olevassa kädessä. Käsi oli ehkä 5cm Ruutin kuonosta. Tehtiin ihan 1-2 askelta ja perusasento. Myös parit oikeaan käännökset paikaltaan. Ma iltapäivällä Ojangon koiraurheilukeskuksessa

Gava, kepit: ojangossa päästiin testaamaan muutamia keppejä. Ekana tehtiin toista 2x2 keppejen kuutta keppiä (puisia) ekalla tuli virhe. Muuten hyvin. Avokulmista vähän hankaluuksia hahmottaa mihin kohtaan pitää mennä sisälle. Noita pitää jossain vaiheessa muistutella, umpikulma ok. Eli siellä tein molemmin puolin keppejä ehkä yht 5-6 toistoa. 

Testattiin ohuita 4 keppejä, ekalla värin, sitten sujui. Otettiin vain yksi onnistunut. 

Sitten huomasin kepit, jotka oli valmiiksi 6+6 ja sopiva noin 1,5m rako. Ensin harjoiteltiin ennen videota jälkimmäinen 6 paria. Joku epäonnistunutkin, mutta osan sellaisistakin palkkasin jos yritys hyvä. Sitten kun sujui niin sama ekalle 6 kepin parille. Ekasta parista videolla oikaisi kahdesti ekasta keppisarjasta vikan kepin, kun ajatteli jatkaa seuraavalle sarjalle. Loppuun saatiin ekaa kertaa 12 keppiä onnistuneesti! Eli noin 6+ 6! 

Välissä tehtiin u-putkea myöskin palkkana keppitoistojen välissä. Muistuteltiin sitä, että olin putken "takana" eli pimeään kulmaan lähetys. Vielä ehkä kuukausi sitten Gava ei tajunnut miten 4 puista keppiä voi suorittaa. :) vauhdista en ole huolissaan, kun vielä Gava keskittyy niin paljon tekemään oikein. Ei tule vielä pujottelu selkärangasta. Niin odotan sitä vaihetta, ettei tulisi mokia itse pujottelussa niin G saisi paljon varmuutta. Täytyy nyt käydä myös Ojangossa useammin (edelliskerta oli varmaan kevättä!). Ast:n kentällä ollaan käyty niin usein ja nyt kun koulutukset ja omat treenit ei sido sinne. Paremmat mahdollisuudet myös tehdä keppejä ja tokossakin oli valmiina kisasääntöjen mukaiset välineet kierto-ohjattuun. 


Tokotreenit Ojangossa, aloitin Ruutin kanssa ja Pia, Speedy ja Zack tuli vähän myöhemmin. 

Ruuti: 
  • eteenmeno (merkitön merkki): vein kosketusalustan (pakasterasian kansi) aidan viereen. Eka ennakoi pysähdystä aiemmin. Lisäksi kun on alustalla ja tuun palkkaamaan juoksee vastaan. Silti saa kyllä palkan alustalle. Loppuun yksi missä näytin paikan ja juoksi sinne. Ruuti hirveästi kyllä ennakoi pysähtymistä. Haluisin myös ehtiä palkata juuri kun saavuttaa alustan tai näytetyn paikan mutta tuolta kauempaa se on vaikeeta. Ehkä voisin naksuttaa sen kohdan kun juoksee vielä eteen tms. Tai sitten avustaja heittää lelun, kunhan ei opi että lähistöllä seisois joku. Lopussa otettiin sellainen missä laitoin lelun aidan viereen. Ehti unohtaa sen ja ennakoi stoppia. Ehkä pitäis opettaa, että useimmiten lelu tai alusta siellä laidalla.. Jos kenttä mahdollistaa sellaisen. 
  • ruutu: pallo oli pienen hiekkavallin takana. Ruuti pysähtyi keskelle ruutua ennen sitä. Vapautin ja huitaisin kädelle niin huomasi pallon. Ajattelee ruudun paikan niin eteen. 
  • kierto ohjattu (kierto): 20m oli liian pitkä matka luottaa mennä kiertämään. Meni 15m ja pysähtyi pohtimaan. Käsimerkillä ja kahdella käskyllä tais kiertää. Ehkä totakin korjausta vois joskus harjoitella. Tehtiin pelkkää kiertoa muutamastakin suuntaa n. 15-20m etäisyydellä. Sitten vaihdoin merkin toiseen päätyyn hyppyjä (aiempi lähetyspaikka) ja oli taas sama juttu ettei juossut koko matkaa. Paljon tarttee noita ensimmäisen toiston harjoituksia. Myöskin kierrosta voisi saada vähän hauskemman kun hypyt ja kapulat on myös aika kivoja (enemmän treenattu). Hypyn meni ekoilla kiertoon lähetyksillä. Muutamat treenit vois hakea varmuutta kiertämiseen niin, että vaihdan merkin paikkaa. Tuolla oli keltainen merkki, jonka väristä ei olla treenattu. 
  • Oikean puolen seuruu: tätä tauon jälkeen. Otin naksuttimen mukaan, että ehdin naksuttaa vielä kun seiuraa. 1-2 askelta aina ja perusasento mistä palkka. Paristi meinas lähteä vasemmalle puolelle. Parhaimmat pätkät tähän menessä. Tein myös niin, että pelkkä käsi oli koholla siinä kohdin missä pitäisin naminkin kanssa. Ja nappasin sitten naksutin kädestä namin. Vähän tää aivotyö aiheutti vinkumista, kun ei oo ihan varma. 


Gava: 
  • merkin kierto: gavalla oli tässä nyt apua en osaa, mamma auta asenne. Kai kun paristi se on merkin takana pohtinut kummalta suuntaa se pitäisi kiertää. Oon niin avuton ku se sattuu ja tekeytyy avuttomaksi. Merkin/tolpan kiertojahan se on tehnyt pienestä lähtien toki vähän kroppaa apuna. Ja aina mä meen lankaan, kun se tekeytyy avuttomaksi. En sais silloin lähteä helpottamaan mitä nytkin olisin tehnyt. Onneksi Pia ehti katsomaan. Tehtiin sitten hetsausta ja jätin kauhemmas. Menin puoli välille ja ekalla kertaa tuli pieni kroppa apu vaikkei olisi pitänyt ja kiersi hyvin, vähän epävarmuutta mutta kiersi. Toinen samanlainen enkä antanut kuin käskyn. Kiersi nyt hyvin. Mun on vaikea erottaa milloin "koettelee" mua ja milloin ei oikeasti tajua tai osaa. 
  • ruutu: avustaja vei lelun vallin taakse vähän salaa. Juoksi keskikohtaan ja vapautuksen jälkeen tajusi lelun. Sitten vielä näyttönä sama ja heitin lelun kun saavutti kohtaa. 
  • seuraus: Ruuti oli just treenannut ja Gava odotti laidalla. Leikittiin alkuun ja siitä joko sivulle ja kontakti, josta nami tai mini seuruupätkä. Virettä löytyi, kun teknisesti ei niin siistiä, mutta asennetta oli. 
  • kutsuhyppy: läpijuoksuna jalkojen välistä. Kaksivärinen lautatokoeste oli helppo. 

Su iltana Nova ja Gava oli kylässä


Ti aamuna tokoa

Gavalle
- jäävien erottelua: eli istu ja seiso. Istuminen oli herkässä. Nyt sujui vähän huonommin. Palkkasin hyvät ja korjasin väärät. 
- kaukojen sivulta maahan: portaiden luona, vaikka pystyi silti vähän liikkuakin. Virittely ja sitten viiveen jälkeen käsky. Alkuun huonompia, jotka korjasin. Lopuksi sujui. En näyttänyt mitään aluja vain käsky. Virittelyssä kosken mun polven viereen tai mahd Gavan lapaan. Ei olla tehty myös yhtään "vastustamista" se vois olla hankalaa, kun Gava tottelee sellaista niin pienestä. Esim jos virittelyssä vähän kosken meinaa tehdä jo. Käskin myös pitämään kontaktia virittelyn jälkeen. Lisää näitä treenejä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!