Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

10.11.2015

Agilityn kolme K:ta: kepit, käännökset ja kontaktit

Edetään kokoajan kohti Gavan agilityn kisavalmiutta. Jäljelle jäävien esteiden eli keppien ja A:n opetteluun on nyt panostettu eniten. On saatukin onnistumia, mutta varmuutta pitää saada vielä paljon lisää ja kokemusta eri esteillä. Tänä vuonna onkin ollut harrastelisenssi ja ensi vuonna siirryn taas kisalisenssiin. Vuosi tuli oltua ainakin poissa kisakentiltä. Ikää Gavalla nyt onkin vasta vuodenvaihtessa 21kk (ikäraja 18kk). Vasta, kun saadaan kepit toimimaan ratatreeneissäkin. :)


Kepit: päätin testata 12kpl puukeppejä, eri kuin mitä ollaan aiemmin tehty. Nämä kisasääntöjen mukaiset. Palkkasin alkuun keskeyttäen pujottelun huutamalla "jes" ja lelun heittämällä eteen niin, että Gava pujotteli ekalla kertaa 4 keppiä, toisella 6 keppiä ja seuraavalla 8 keppiä. Ainakin 6 ja 8 keppien toistojen väliin tuli ainakin yksi mokattu, kun odotin jos pujottelisi pidemmälle. Gava tarvii tällä tavoin rohkaisua ja sitten saa rohkeutta pitää rytmiä pidempään. Kun olin näistä palkannut ja palkkasin myös yhdestä 12 kepin pujottelussa missä oli 8 + virheellistä loppu. Sen jälkeen taisi pitää oikeaa rytmiä loppuun asti. Kokonaisuudessaan tehtiin kahdesti onnistuneet kepit. Videon toisto tehtiin tauon jälkeen ja sujui heti ekalla oikein. :)

Tämä oli muuten eka kerta, kun Gava tekee agilitykentällä 12 keppiä oikein! Kotipihassa on yhdessä treenissä tehnyt tätä aiemmin ja niissäkin 2x2 keppipareja suorana eli voi olla aavistusrakoa.


Kääntyminen: tehtiin putkeen ja hypyt molemmin puolin viistossa. Pyörityksellä ja putkeen. Tällaiset kovemmassa vauhdissa hyppää usein niin, ettei kokoa hyppyä. Harjoiteltiin näihin, myös että voin näyttää pelkällä toisella kädellä hypyn. Paristi alkuun kielsi siitä, jos olin yhtään ajoissa. Gava teki ekat toistot ennen videota hirveällä draivilla. Mutta sitten taisi todeta, että tylsää tälläinen hinkkaaminen.

Este poissa linjalta: toinen harjoitus oli, että u-putkesta tultiin hypylle joka oli hankalemmassa linjassa putkesta juostua. Näissä ohjatuissa treeneissä on irronnut huonosti hypylle, mutta nyt hitaammalla vauhdilla ei mitään sellaista ongelmaa. Tehtiin maxinakin. Myös valssissa hyvin hyppäsi.

A-este: kaikki toistot sujui eikä tullut yli loikkimisia. Toisella toistolla näki vain, kun juoksin rinnalla, eikä tullut mitään käskyä kai niin teki nopean 2on-2offin. Selkeästi Gavalla on se ajatuksena vaikka on monesti jo juossutkin kontaktin läpi. Aika hyvin se kestää vapautuksia aiemmin, jos ajatus onkin vain pysähtymisessä. No katsellaan miksi muotoutuu. Kropan takia en niin tahtoisi, että tarvii pysähtyä kokonaan ja kun kisoissakaan harvemmin seisotellaan kontaktilla.. Ihan kiva juoksemisrytmi on ollut jos oppisi silläkin juoksemana. Toki ei olisi haittaa jos ehtiessä jarruttelee 2on-2offiin kääntymistä tai jälkeen jäämistä ajatellen. ;) Mutta osaisi juostakin hoputtaessa.

Ruutikin teki kepit, putkea ja A:ta. Sekä sai tulla tarjoten sivulle ja istua hiljaa, siitä heitin namin minkä etsi ja sama juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!