Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

2.11.2015

A:n juoksaria, 8 keppejä ja vähän tokoakin

Vapaailtana suunnattiin lenkkeilemään AST:n kentälle ja tavoitteena oli tehdä vähän keppejä ja A:ta.

Tehtiin keppitreeniä paloissa. Tai kolme lyhyttä treeniä. Tehtiin samoja keppejä kuin viimeksi eli 4+4 keppiä puisia seuran vanhimpia keppejä. Noissa taisikin olla 5cm nykyisiin sääntöihin verrattuna keppiväleissä eroa, mutta en tiedä haittaako. Ekana tehtiin metrin välillä. Ensin ensimmäiset neljä, ekassa mokasi. Kaksi onnistunutta. Sitten erikseen jälkimmäinen oikein. Neljän vielä osaa tehdä paremmalla prosentilla. Sitten yhdistin ne 8 kepeiksi ja eka toisto onnistui.

Tauon jälkeen suoraan 8 keppejä, aina joku 1-2 kohtaa tuli alkuun yksittäistä virhettä. Jostakin taisin heittää palkan. Osassa kutsuin pois. Kunnon bileet kun 8 onnistui ja tauko.

Kolmannella kerralla (taas tauko välissä) taas 8 keppiä. Taas tuli jotain yksittäisiä mokia. Välillä korjasin vikan 4 keppiä pujottelemaan ja ne teki hyvin. Kun on pidemmät kepit niin aivot ei pysy jotenkin kasassa ja mukaan lipsuu tyhmiä virheitä. Loppuun kuitenkin onnistui ja super palkka. Mokaa rytmissä tai sitten keksii jonkun yksittäisen kepin, että se tehtäiskin toiselta puolelta. Alkuun teki laukallakin, mutta jos tuli mokia hidasti tehden ravissa ja yritti kovasti miettiä. Ehkäpä joka toistolla olis pitänyt tehdä erillisinä 4+4 ja sitten kaikki. Tai sitten oppii näinkin..


A:n juoksaria treenattiin:
vieläkin testaillaan naksutusideolla ja katsotaan miten luonnollisesti noista muotoutuisi. Eka toisto oli matalan A:n edestä n. 5m ja kutsuin itse edessä seisoen lelulle. Koski hyvin. Sitten ehdin ottaa yhden toiston kisakorkealla A:lla, meni hyvin, ennen kuin otin videolle loput. Seuraavan toiston juoksi vain yhden laukan alasmenolle ja vahingossa palkkasin vaikka tuli 5cm kontaktin pintaa ennen pois ja väärä askellus alastulolla. Oli selkeästi epämukavempaa juosta noin ja korjasi fiksusti niin, että koski kaikki loput oikein. Kokotreenissä siis vain yksi väärä ja muut teki oikein. Matalan A:n laskien 5 vs 1. Kaksi kertaa sitten keksi loikkia näitä ja neuvoteltiin oikeasta. Viime kerralla koski kaikki, mutta hieman epävarmuutta mistä kohtaa sai lähteä. Nyt taas yksi huono, mutta muut hyviä. Tehtiin yksittäisenä, että parin esteen kautta, mutta tällaisia yksittäisiä tekee laiskemmin. Täytyy myös testata esim puista A:ta HSKH:n kentällä tai jotain muuta merkkiä.

Ylösmenoja en tajunnut katsoa tai nähnytkään, mutta videolta aloin miettimään loikkaako osan vai ei.. Tuosta kulmasta ei taas sitä näe niin hyvin joten täytyy seuraavalla kertaa kuvata suoraan sivusta tms. Niihin täytyy osata puuttua heti alkujaan.. Voisi testata jotain pumppia tai sitten oikea etäisyys esteeseen nähden juosta sille.. Viime kerran videosta näkee kyllä, että koskee ylösmenon selkeästi. Ekassa kisakorkuisen A:n treenivideossa ei näy ylösmenoa, mutta näkyy samaa rytmiä alastulolla.

Gavan A:n juoksari, kisakorkuisena neljännet treenit


Kotimatkalla käytiin Olarin skeittien lähellä jäähkälenkillä. Käytiin ensin kauempana lenkillä ja sitten tultiin namien kanssa lähemmäs. Alkuun tehtiin "mikä siellä" ja kun katsoi "jes" ja palkka. Sitten myös niin, että heti kun vilkaisi "jes" ja nami. Niissäkin vaadin myös askelta kohti. Tien ollessa lähimpänä skeittejä olis kiirehtinyt jatkamaan, mutta hyvin lähti tekemään kuitenkin tarjoamista, kun huomasi ettei jatketa matkaa. Palkkasin myös mua päin hyppimisestä ja välillä Ruuti sai tehdä jotain välissä. Sen huomasi, kun yhdellä kulmalla ei näkynyt ollenkaan skeittejä, mutta oltiin samalla etäisyydellä. Se ei ollut jännää. Eli näki selkeästi, jos on nähtävissä skeittaavat ihmiset niin se on heti jännää. Niinhän juoksevat kiljuvat lapsetkin on jännittäviä, vaikka Gava kestää niitä yhä paremmin. Se yksi tapaturha ei yhtään asiaa auttanut, vaikka skeittejä jännäsi kyllä sitä ennenkin (?). En täysin varma ole. Ihan pienenä pentuna ei käyty skeittejen luona. Kun matkaa oli n. 20m skeiteistä näkyi että Gava oli siinä kohdin aika rento eikä kiirehtinyt. Loppumatka edettiin pois skeiteiltä niin, että juuri pysähdyin otti kontaktin, sai namin kädestä tai maasta ja siirryttiin poispäin. Namit hotkaisi kauhealla kiireellä ja sattui sormiinkin, kun osui jäätyneihin sormiin hampaat. :D


TOKO

Tokoakin ollaan treenattu pienemmissä määrin. Jonkinlainen laskusuhdanne taas menossa, ihan hyvä niinkin kun oli hirveä treenihinku aiemmin. Ja kalenteri vähän liiankin buukattu.

Su illalla Ruuti treenasi eteenmenoja: 
Jätin kahdelle eri sivulle kenttää ihan laitaan lelun. Ruuti ehti aina unohtaa palkan. Otin matkaa noin 20m palkalle ja niin on iskustunut Ruutin päähän se 10m matka, että teki omatoimisia stoppeja sinne. Alkuun kävin sitten kävelemään ja näyttämään oikean paikan. Ei näyttänyt ainakaan parista toistosta toimivan, sitten vain pyysin suoraan pois. Pikku hiljaa juoksi riittävän pitkälle (olisi saanut juosta suoraan lelullekin, mutta mitäs yritti olla fiksumpi ja pysähteli yksikseen). Tehtiin myös kosketusalustalle. Paristi heitin itse lelua niin tosi äkkiä kyllä huomaa nekin elteet. Ehkä pitäisi odottaa, että menee ja stoppaa alustalle niin ei voi ainakaan lintsata ja ennakoida. Mutta täytyy saada aivopestyä Ruuti, jos sanon eteen ja 10m päässä on hiekassa joku sattuman varainen jälkikin niin sinne ei saa pysähtyä. Suhteellisen suoraan kuitenkin juoksi. Ruuti ei myöskään osannut katsoa hirveästi apua lelusta laidalla. Tai sitten ajatteli sen olevan palkka x asian jälkeen, tiedä mitä sen aivoissa liikkuu.

Ma illalla Ruuti treenasi merkin kiertoa agilityestehäiriöllä:
Ekana oli putki ja keinu väärinpäin. Eka meinasi katsoa putkeakin. Vähän kesti virittelyssä, mutta juoksi kuitenkin suoraan kiertämään. Lelu palkalle. Toiset toistot oli hyppysiiveke häiriöllä. Nyt oli niin sitä mieltä että 7m päässä olevalle siivekkeelle oli virittelyt. Juoksi sinne paristi, kunnes uskoi mennä merkille. Noita lisää. Vain vaan sijoittaa eri kohtiin agilitykenttää merkkiä ja käskeä kuuntelemaan :D

Gavakin otti 10 metristä kaksi merkin kiertoa eri suunnilta. Sivulta lähetys ja toisessa juoksin karkuunkin lelun kanssa. Täytyy senkin kanssa kun noi alkaa sujua pidentää matkaa ja ottaa myös riittävän helppoja häiriöitä matkalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!