Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

18.11.2015

Kaukojen viilausta ja Niinun agilityssa

Tiistai iltana keli onneksi selkeni ja mentiin Lintuvaaraan tokoilemaan Annen ja Jedin kanssa. Gavalla oli virtaa, kun oli viimeksi la aamuna tehnyt pikatokoa.

Ruutin kanssa:
- kehääntulo, yksi huomautus kävelystä ja otettiin uusiksi. Seuraavilla kerroilla kaksi lelupalkkaa siirtymästä eri kohdissa. 
- merkin kierto: ei mitään häiriötä, mutta merkki valmiina toisella kentän laidalla (20m). Hyvin lähti kiertoon!
-  zeta istu ja seiso. Istumisessa huomautin, ettei ennen käskyä tulla seuraamaan, vaikka olisin jo rinnalla. Erotti asennot hyvin. Seisomisessa kävin kahdessa kohtaa kyykyssä seläntakana. 
- kaukot: selkä koiraan päin ja noin 5m. Eka väärin. Muut ok. Eli vain suullisia käskyjä. 

Paikkis: Ruuti istui noin 1,5min ja sitten käskin maahan 10m edestä. 

Gavan vuoro (hain autosta)
- maahanmenoja leikin ohessa suurin osa edessä. Oli vauhdikkaita. Joskus nämäkin oli tosi hitaita, saatu siihen suuntaan mihin oon halunnutkin. :) 
- ohjattu: nyt harjoiteltiin toista kertaa ja ekaa kertaa vasenta. Vein kapulan lähemmäs. Hyvin haki. Sitten kisakohdalta ja olin 5m edessä. Lopuksi vielä, että liikkuri vein ja kiepsautin sen jälkeen alustan luo seisomaan. Gava ehti tarjota jo etujalat alustalla pyörimistä :D kun jäi seisomaan käskin vasemmalle nii tarjosi vielä kerran alustaan koskemista ja sitten pinkaisi kapulalle. Hakee kivan sähäkästi ja nopeasti kapulan, kuitenkin nätisti nostaen. :) halusi vasemmassa aina kääntyä kapulan suuhun otettuuan oikean kautta. 

- kaukot: jätin lelun takapalkaksi ja eka sivulta maahan tosi hyvä! Vapautin lelulle. Sitten erikseen maasta istumaan nousua. Yrirti oikeaa tekniikkaa, mutra teki vaihdon niin nopeasti, että haki tasapainoa ja korjasi etutassuja. Matkaa oli 4m ja selkeästi teki vähän huolimattomammin, kun läheltä on helpompaa. Jos huono niin kävin vapauttamassa ja laittamassa uudestaan maahan. Hyvistä lensi lelu. 

- liikkeestä istu: virittely ja sitten kulki mukana ja käskin istumaan. Toisesta kädestä lensi lelu taakse heti, kun näin että istahti. Nää alkaa jo paremmin pelittää. Tarkoituksella oon tehnyt nyt muutamia treenejä, missä vain yksi jäävä, ettei aina vaan erottelua. 

Gava kävi illalla shampoopesulla ti iltana :) 

Ke aamuna kaukoja sekä lenkin varrella, että pihassa. Lenkillä maasta istumaan, matkaa noin 5m ja kaikki hyviä. Vaikka namilla teki harkitummin. Pihassa portailla sivulta maahan. Sitten istumisesta palkka. Ihan läheltä seisomaan nousuja, vähän epäröi niitä ja jäi jalat vatsan alle. Tuosta asennosta myös testattiin maahanmenoa, eka huono. Toisella hyvä. 
Hitsi, kun oon niin laiska opettamaan temppuja, mutta kaikki kropan hallintaan liittyvät olis vain hyödyksi. Pitäis ottaa jollakin iltaruualla projektiksi.. 

o o o o oo o o o oo o o o oo o 

Ke: Niinun agilitytreenit 

Sanoin heti alkuun, että katsottaisiin tarkemmin hyppäämistä, jos hyppää jonkun kohdan huonosti. Kuten videolta oon välillä katsonut. Käytetään aikaa mielummin myös teknisyyteen eikä vain yritetä vain ehtiä suorittaa monta estettä. 

1-3, Gava ekalla kertaa meni putkeen 4. Sitten kun liikui paremmin kohti 3 putkea meni paremmin. 4 putkeen juoksi hyvin vaikka liikkeessä vain ohjasin. Hypyllä 5 laskeutui melkein mun jaloille, kun tein vippauksen kohti 6 hyppyä. 6 hypylle tuli lenkkiä ja hypyllä 7 olin taas edessä ja tuli siinä päälle (päällejuoksussa?). Harjoiteltiin erikseen 5-7 pätkää ettei tule niin kova vauhti. Ei kuitenkaan kasannut hyvin hypylle 7 niin tehtiin laittaen koira 1-2 m ponnistuskohdan lähelle ja kutsui toiselta puolelta liikkuen alta pois. Lelu oli laskeutumiskohdassa. Seuraava vaihe olisi, että tiputan lelun kädestä. 


Seuraavaksi katsottiin A-este. Otettiin yksittäisenä ja kutsuin keskivälissä A:ta. Alkuun katseli 4 putkea. Vähän jarrutti alasmenolla ja vapautin vauhdista. Ehdotus oli nostaa koira A:n kontaktipinnan eteen ja antaa siitä juosta. 

Katsottiin vielä takaakierto hypyn 14 hyppäämistä. Eka meni väärtepäin, kun en ohjannut. Piti ehtiä ennakkoon ottaa jo linja työntämään takaakiertoon. Takaakierto hyppy oli 50cm. Mutta ponnisti sen kyllä liian läheltä ja pääpystyssä. Yrittää tehdä tosi jyrkän hypyn ylös. Tehtiin noita pyörityshyppynä ja lelu maahan. Noin oli pää ainakin alhaalla ja keskittyy laskeutumiskohtaan. 

Kerran otin vielä puomin. Oli vastaan seinää ja vähän hidasti taas ennen 2on-2offia. Heitin palkan eteen. 

Gava oli kovin vauhdikas, tosi ei murissut tällä kertaa. Itse ajattelin jo aamulla, jotenkin ettei jaksaisi lähteä treenaamaan ja rataantutustumisessa ettei jaksaisi juosta. Onneksi aika helpolla kuitenkin pääsi. Aika rankka viikko ollut töissä.

Radan laidalla katseltiin seuraavaa koirakkoa ja Gavakin katsoi seisaaltaan ja häntä meni hirveätä vauhtia puolelta toiselle. :) välillä muisti myös tarjota maahanmenoja, joista sai palkkaa. 

Gava agi treenaa:
- takaakierto pyöritykset (ja myös ihan takaakierto itsenäisesti..)
- saksalainen/päällejuoksu
- A-este
- kepit

Temput/ kropan hallintaa
Vähän naksuteltiin sisällä ja palkkana sopivan pienet kissan raksut.

Ruuti, laatikkoon meno: Saatiin lähinnä etutassut tai takatassut laatikossa. Ruuti ehti myös tehdä tuhat asiaa ja yritin ehtiä naksutella. Samalla laatikko lentelee ympäriinsä. :D Välillä meinas syödä myös sormet ja siitä huomautin. Paristi käväisi etujalka + takajalka laatikossa mutta sekunnin verran.


Gava, laatikkoon meno: Gava seurasi Ruutin tarjoamisia. Nousi sohvalta. Laittoi tassun laatikkoon, palkka. Toisen tassun, palkka. Ja sitten kaikki tassut ja palkka. Ei kestänyt kauaa :D Viimeksi on tehty varmaan 0,5-1v sitten isommalla laatikolla. Joskus hitaastikin tekevän voi olla nopeampi. Gava tarjosi myös istumista ja mahtui hyvin laatikkoon. Täytyy keksiä vähän pienempikin laatikko.

Gava, kurre: eli etutassujen nostaminen istuessa. Tätä en oo saanut aiemmin aikaiseksi opettaa. Vaikka olis hyvää tasapainoilua takajaloille. Houkuttelun kautta tehtiin naminyrkki kuonon päällä ja naksutin, jos etutassut nousi. Alkuun ehti ponkaista ihan takajaloillakin ylös. Sitten pysyi hetken aikaa kurreasennossakin. Ilman namikättä ei sujunut, silloin alkoi tehdä vain kaukoja :D

Gava, laatikkoon peruuttaminen 2on-2offiin: tämä oli hankalaa. Tein niin, että imutin namilla niin, että nosti toista takajalkaa.  Naksautin ja annoin namin ja useimmiten peruutti vähän ja siirsi samalla nostetun jalan takaisin. Tosi helposti kuitenkin kääntyi ympäri ja meni etukautta 2on-2offiin. Täytyy enemmän alkuun tuon yhden jalan siirtämisellä takaisin ajaa asia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!