Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

9.11.2015

Juniori Novan tokotreenivideo

MA TOKO @ LINTULAAKSO

Tokoiltiin Annen & auspai Jedin kanssa Lintuvaarassa. Hain myös Novan (keskiviikkona) 13vk mukaan.

Paikalla makuu, Gava: Tehtiin tällä kertaa vain makuu. Ennen makuuta käskin kerran ihan mun edessä hengaillessa maahan. Sitten sivulta teki ihan oikealla tekniikalla maahanmenot. Jätettiin Novan kanssa riviin, että Gava oli Novaa lähimpänä (Nova kytkettynä hihnasta seinään). Palkkailin myös välillä Novaa, joka ihan nätisti odotti. Välillä vähän kiskoi hihnassa ja liikkui, sitten taas istui ja katsoi. Istumista kovasti tarjosi. Gavalle yksi välipalkka. Sitten vapautin maasta ja kehut.

Erikseen tehtiin vielä parit maahanmenot ja sivullenousut. Kerran sai vähän puhutella, kun ennakoi maahanmenoa. Anne tuli liikkurihäiriöksi ja kävi alkuun meidän edessä noin 4m päässä, sitten 1-2m päässä. Hyvää häiriötä, Gava pienesti vilkaisi mutta kuunteli silti. Tavoitteena oli saada hyvät sivullenousemiset pompun kautta. Saatiin kaksi jackpot onnistumista, joista bileet. Palkkasin myös ne, joissa ei jäänyt vajaaksi. Täytyis noitakin muistaa ja kun saa enemmän onnistumisia täytyy vaatiakin. Maahanmenot Gava tekee jo kivasti heittäytyen maahan tasajalkaa.

Merkin kierto, Gava: ensin noin 15-20m. Hetsasin ja jätin odottamaan. Menin noin 7-10m päähän merkistä ja sieltä käskin. Lelupalkkaus vauhdista. Sitten sama matka, mutta lähetin sivulta. Tavoitteena, ettei juokse pomppulaukkaa vaan tasaisesti eteenpäin. Tarjosi myöhemmin kun vaan kävelin kohti merkkiä kiertää sen (kun olin tekemässä vapaasti kävellen jäävää) toki sai siitäkin palkan. :D 

Ruutu, Gava: eka noin 10m. Virittelin kohti kävellessä. Juoksi hyvin suoraan ja hyvällä vauhdilla ja heitin pallon. Seuraavassa jätettiin pallo (hiekkakasan taakse) ja lisättiin matkaa lähemmäs 20m. Hyvin juoksi ja jätettiin siihen. 


Nouto, Nova: teki ekaa kertaa ohjatulla eli puukapulalla. Leikittiin eka vähän. Jedi haukahti ja sitä hätkähti ja mietti turvaan juoksemista. Jatkoi kumminkin. Sitten pannasta pitäen heitin kapulan 2-3m päähän ja päästin laskeuduttua perään. Heti, kun lähti tuomaan aloin heiluttamaan lelua ja vinguttamaan. Ekassa juoksi "kunniakierrosta" ja vähän myöhemmin tuli leikkimään. Toisella kerralla sujui jo täydellisesti, pannasta pitäen hirveä into ja kiskoikin siitä. Vähän pidempi heitto ja leluun vaihtokin sujui heti. Viime kerralla varmaan 2vk sitten leikkiminen ulkona oli vielä vaikeeta. Nova leikkii nyt hyvin samoilla leluilla kuin mitkä oli Gavankin lempparia pentuna ja kelpaa ne vieläkin. :)

Seuraus, Nova: imutusseurausta. Tai aloitettiin sivulletuloilla. Nyt herkut oli jotenkin niin hyviä, että meinas unohtaa ajatella takajalkoja. Sisällä sujui vähän paremmin noin pienellä avulla käden kulmaa muuttaen. Tuli silti suoraan sivulle.  Ekaa kertaa testattiin vasempaan käännöstä pysähtyen sinne, mutta ne helpottaa kun oppii sivulle menemään käden kääntymistä lukien. 

Tosi hienosti Nova keskittyi vaikka oli kuvaaja ja Gava ja Jedi aika lähettyvillä. Tuhma Gava yritti tunkea kyykyssä olevan Annen syliinkin välissä. :D On Nova kyllä mukavan oloinen niin rohkea pakkaus. 

Kentän laidalla odottamista maalissa kiinni Nova harjoitteli ekaa kertaa. Heitin aina namia sen jalkoihin ja jos lähestyin ei saanut hyppiä. Ei vielä tajua namin heittoliikettä, joten tajusi hetken päästä istahdettuaan, että jossain lähellä tuoksuu nami. Kivan rauhassa odotteli ja hiljaa! Vaikuttais olevan helppo opettaa tuohon. 


Seuraus, Gava: häiriökäskyt "maahan". Nyt nämä oli jo vanhan talven lumia eli ei mitään ongelmaa. :) vähän meinas tosin yli yrittää ja laitoin tuhmalle pannan ja koulutustaluttimen pätkän. Hihna tuntuma pantaan ja heti kyllä muisto parantaa seuruuta. Aiemmin vähän poikiti. Ehkä kaksi nyppäystä hihnasta. 

Liikkeestä seiso, Gava: ekalla istui. Sitten taas muisti ja ympäri kävelykin sujui. Otin vaan kävelemään sivulle, en käyttänyt seurauskäskyä. 


Hain Ruutin autosta ja vein junnut sinne.

Eteenmeno & ruutu, Ruuti: olin jättänyt aidan viereen pallon. Joten ekassa eteenmenossa matkaa noin 20m. 2m ennen aitaa Ruutille iski epävarmuus, mutta bongasikin heti sen jälkeen pallon. Seuraavassa stoppasin noin 15m, kerran vilkaisi taakse matkalla, mutta vauhti säilyi. Stopista palkka. Vein seisomaan ruudun linjalle ja lähetys. Tuli hau ja ärähdin siitä. Toisella hyvä. Viimeksi ohjatussakin lipsuin sallimaan haun.. 

Kiitos treeniseuralle!


Ti aamutokona Gavan kanssa
- jäävät: seisomiseen virittely näytin käsimerkin ja sitten tehtiin seuraamispuolella eli normaalisti. Erehtyi istumaan. Sitten taas istumisessa jossakin jäi seisomaan. Lopussa sujui. Pitäisköhän hetken tehdä vain toista, kun alna karkaa mukaan noita epäonnistuneitakin.. Ruutin ja Rasmuksen kanssa tehtiin ehkä vähemmän noita sekaisin. Nyt sujui istuminen kuitenkin myös tavallisesti tehtynä. Gava oli tosi iloinen ja häntä heilui hirveetä vauhtia. :) aamun piristys. 

- kaukot: pihan portailla. Sivulta maahanmenot eka huonoja, kun oli sivulla liian takana. Tehtiin siitä istu, hyvä ja palkka. Sitten vaan seiso-istu-seiso siirtoja, jotka oli täydellisiä. Nyt ne alkaa sujua. Matkaa oli 3-4m (portaiden laidalla). Loppuun palkka ja rapsuttelua. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!