Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

19.12.2015

Jouluisia kuvia sekä möllitokossa AVO2

MÖLLITOKO

Möllitokoiltiin Espoon Juvanmalmilla Agimestassa. Oltiin AVO- luokan ainut koirakko. Hain Gavan noin kahta koiraa ennen halliin ja testattiin pari juttua. Liikkeestä istu toimi vielä silloin, ekana jäävänä kehän laidalla ja kaukojen maahanmeno. Eteenpäin maahanmenoa kerran sekoitti. Tuolla taas tuli puhetta kaukojen sivulta maahanmenossa, mutta nämä tuomariharjoittelijat olivat sitä mieltä, että se on oma osansa suorituksessa. Ehkäpä meidän pitäisi käyttää vain yhtä maahanmenoa, koska Gava sekoittaa noita ja menee sitten niihin pisteitä ja häiritsee myös itseä. 


Oma ryhti!


 

Luoksepäästävyydessä Gavasta oli kiva ottaa silityksiä tuomarilta. Juoksutarkastusta ei edes huomannut. 

Paikalla istuminen 1min, 10: jäi hyvin ja istui ryhdikkäästi. Ihan lopussa laski vähän päätä, jota jännitin. Sain itsekin jännittää liikettä. :D 

Seuraaminen 8: Seurauksessa oli alussa kaksi askelta eteen ja kaksi taakse. Peruutus meni suht hyvin. Käännöksiä oli ja takapään käyttö sai kehua. Lopussa tultiin juosten käännöksestä lähelle kehänauhaa ja toista koiraa. Gava jäi ihmettelemään sitä ja sivulletulo unohtui. Seurauksen pistevähennys siitä johtuen ja välillä vähän painaa. 

Liikkeestä seiso 8: tässä hyvä stoppi. Mutta Gava unohti kokonaan miten pitää seista paikallaan kun kierrän taakse. Liian vähän tehty noita missään häiriössä! Ei varmaan kertaakaan.. Jos kisoissa noi kävisi niin menen vain suoraan koiran sivulle siitä..
-> takana kävelyssä liikkuminen

Luoksetulo 8: tässä nuuski, kun kävelin pois. Tuli aavistuksen lenkillä ja aavistuksen vinoon eteen (tuomari ei kuitenkaan valittanut). Ennakoi sivulletulon tai teki sen liikkurin käskyllä. Tätähän on joskus kotonakin tehnyt ilman liikkuriakin, unohtaa odottaa käskyä. Nyt taas viivettä edessä istumiseen.. Videolta huomasin pienen liikkeen mun sormilla, kun on tulossa sivulle! Laitoin liikkeen jälkeen vielä eteenistumaan hetkeksi. 
-> nuuskiminen jätössä, edestä sivulle ennakointi

Liikkeestä istuminen 0: jäi seisomaan. Korjasin kun meinaisi kääntyä kun kävelin taakse. Istuminen ei suju seisomisen jälkeen ja on vielä kesken.. 

Ruutu 8,5: Matka tuntui tosi pitkältä! Otin pannasta kiinni, käveltiin askel kohti ja virittelin. Juoksi hyvin ruutuun, vilkaisi matkalla tosin teippiä, joka katsottiin ennakoinniksi. Täydellinen paikka ruudussa ja seisomaan pysähdys toimi, vaikka oli vasta toinen treeni sitä tehdessä! Maahan myös hyvin ja sivulle. :) Yllätyin taas, kun liikkuri kysyä jääkö seisomaan vai maahan. tottumista uuteen tapaan!

Nouto 9: pieni nytkähdys kun oli sivulla. Muuten haki tosi hienosti :) 

Kaukot 0: meni eteenpäin maahan (kun ollut etutassut paikoillaan tekniikka jo siinä). Istumaan nousemiset oli tosi huonoja! Ekassa liikkui reilusti ja toisessa vielä ravisteli. Maahanmenot moitteettomia. Aika tuntui tosi pitkältä noiden välissä. Näissä on vielä treenattavaa. :/ Milloin sujuu ja milloin ei. Onneksi kuitenkin kyseessä on vaikein vaihto..
-> istumaan nousut!

Luulin tässä vaiheessa jo, että liikkeet olisi loppuneet mutta vielähän niitä olikin. :D

Hyppy 9,5: tässä Ruuti tökkäsi eteentulossa nenällään mua. Tuli myös liian lähelle ja joutui pompata sivulle. 
-> tökkäsi kuonolla

Merkin kierto 8: kierrossa tosi kiva vauhti. Mutta unohti sitten mitä liikkeen lopussa piti tulla. Tuli suoraan sivulle väljästi seisomaan ja muistutin lisäkäskyllä, että tulee sivulle istumaan. Loppuosa siis treeniin ainakin ennen koetta.. 
-> loppuosa

Kokonaisvaikutus oli 10: ohjaaja ohjaa hyvin koiraa ja eleettömästi väleissä. Nuoren koiran virheitä mukana. 

Tosi hyvä treenitilanne, lähellä oikeaa koetilannetta. Nuuskimiset oli ihan uutta, olikohan rauhoittelua tai mitä.. Muutkin koirat nuuskivat, että on myös aika tuoksuva nurmi. Täytyisi päästä treenaamaan tuonne. Erilaisissa jätöissä tai ruudussa sivullekävellessä tuli nuuskimista. Niistä vois tehdä mielekkäämpiä.. Olisi saanut palkata liikkeiden välissä, mutta vedettiin kuten virallisissa. Hyvin Gava jaksoi tehdä tasaisesti koko setin. Vähän voisi treenata liikkeiden välejä, välillä otin käskyn alla, välillä en. 

Treenaa Gava:
- nuuskiminen: jättö tai ruudussa sivulletullessa
- liik. seiso takana kävely
- hypyn eteentulo
- luoksetulossa pieni lenkitys ja ennakoi sivulletuloa
- kaukojen istu! voitais unohtaa ainakin hetkeksi toinen sivulta maahan tekniikka.. se on niin epävarmaa
- jäävät järjestyksessä seiso ja istu. 
- merkin kierron loppuosa
- nouto -> nytkähdys käskystä 
- edestä sivulletulon pyörähdys, namikäsitreeniä että tulisi ravilla ja läheltä 

Valikoin kassista Gavalle pienen vinkuvan pehmolelu majavan tms. Oli näppäränkokoinen laittaa takin taskuun. VALOKUVAUKSET

Kuvailtiin aamusta Mian ja bc poikien Maicon ja Kion kanssa jouluaiheisia kuvia. Olipa hauskaa, kun molemmat oli keksinyt eri asusteita :D 2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!