Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

23.1.2016

12 keppiä 100% onnistuneesti! Ja Ruutin rallyvideota

Koirat juoksutti mua taas lauantaina, Gava vei agilityreeneihin klo 11-12 ja Ruuti taas tokoilemaan klo 15-16:45. ;) Pakkanen oli lauhtunut luksus -4 asteeseen! Siellähän läkähtyi. Ei tarvitse potea nyt Ruutinkaan takia huonoa omatuntoa. Ja kun pakkanen oli lauhempi uskalsin jättää Ruutin autoon ap treenien ajaksi. 

AGILITY

Mentiin AST:n Sporttikoirahallin vuorolle taas tuuraamaan Gavan kanssa. Treeniseurana oli mudia, bortsua ja parsonia. Hyvin mahduttiin ja osittain vuoroteltiin. Aamupala pöydässä raapustin kolme treenipätkää, joista kahta tehtiin. Molemmissa ideana valssiin reagointi ja pyöritysten hyppääminen. Tehtiin 55cm rimoilla.

Ekassa treenissä oli ideana hypyn 3 valssi, joka ei ole niin tiukka ja välillä Gavalla tollaiset valuu. Nyt tuli mieleen, että viime ohjatuissa treeneissä taas hyppy 2 mentiin eri suuntaan, että hypylle tulokulma oli tiukempi ja vaati paremmin kääntymistä. Testattiin vaan vielä loivemmassa kulmassa tolle tuloa. Molempiin suuntiin eikä valssit valunut. Kerran rima 3 tippui. 
Toinen treeni oli peilikuvina tehtävä missä oli valssia ja pyöritystä. Näissä huomasi, että neliöiden puoli eli valssissa oikeaan kääntyminen oli paljon vaikeampaa. Madalsin rimaa ja silti Gava meinas tulla aina lenkittäen hypyltä. Toiseen suuntaan tehdessä hypyn 2 käännökset oli niin tiukkoja! Tota samaa "neliöiden" puolta eli oikeaan kääntymistä tehtiin viime ohjatuissakin, missä oli ongelmaa valssihypyn lenkityksessä. Muissa Gava sai kääntyä vasemmalle. Ei ole eka kerta, kun tajuan vasta tänne blogiin kirjoittaessa jotain olennaista. :D Pyöritykset taas sujui ihan hyvin. 
Myöhemmin tehtiin myös siivekkeen suunnasta (rimaan nähden 90 asteen kulmasta) hypylle tuloa ja siinäkin käännös oikeaan. Madalsin rimaakin, kun hyppäsi aina vähän liian myöhään hypyn. Toi oli selkeästi vaikeampi lähestymiskulma, kuin ylläolevalla ratapiirroksella, koska tuli niin suoraan kohti rimaa. Radan versiossa joutui kiertämään siivekettä ja sai vähän paremman ponnistuspaikan. 
Kepit: tehtiin näitä myös keskivälillä. 2-3 toistoa ja joka kerta sujui oikein! Jee hienoa! Vika kerta tehtiin hyppy + putki ja suora lähestyminen kepeille. Siinä Gava sai vähän korjata yhtä rytmitystä, muttei tullut virhettä. Nyt tehtiin jo varmemmin.

Lopussa tehtiin vielä muutamia juttuja medihypyillä ja pari kieputusta. Jossakin vaiheessa, kun Gava alkoi väsyä sitä alkoi pelottaa vieraiseltä puolelta kuuluvat töminät. Muisti sieltä suunnalta päälletulleen koiran. Gava halusi silloin juosta tavaroiden luokse toiseen hallin päätyyn. Käytiin vielä leikkimässä ja tekemässä helppoa pientä, ettei Gavalle jäisi pelko päälimmäiseksi. Lopussa lähti jo leikkimään paremmin ja namilla imuttaen tultiin pois.


RALLY-TOKO

Ruuti ehti halliin käymään ralleilemaan, kun oli vielä 10min jäljellä. Hirveillä kierroksilla tuli hallin sisään ja kyttäsi puomia ja putkin suita. Täytyi ottaa ensin vasemmalle sivulletuloja ja seurausta, että sain kuulolle. Ja käy siihen- maahanmenoja. Sitten oikean puolen seuruuta naksutellen lyhyitä suoria pätkiä.

Treeniä ennen otettiin pihalla videota Ruutin voittajan liikkeistä rally-tokossa. Lähinnä siis oikean puolen seuruuseen liittyen. Tasaista vinkumista oli innon takia ja kun oikea puoli vielä epävarmempi. Välillä paikka vähän elää ja ei ole yhtä tiivis kuin vasen puoli. Välillä Ruutilla niin kova kontakti, ettei huomaa mun muuta ohjausta. Täytyisi keksiä käskyt noihin pyörähdyksiin ym. Käsimerkkejä pitäisi ehkä vähän pienentää..


TOKO / RALLY-TOKO

Ruutin kanssa mentiin sitten klo 14-14:30 katsomaan Espoon Koirakeskuksen alkeisryhmää. Ruuti oli mulla sohvalla vähän seläntakana makoilemassa. Hyvin pysyi siinä, mitä nyt alussa vähän yritti nostella huulia. Tunnilla oli pelottavan suuria koiria, joten Ruuti sai luvan olla yhtään niitä ärsyttämättä. Hyvinhän se sujui ja tuntilaiset ihasteli, miten kiltisti pikku Ruuti oli. :D Se näyttää niin kiltistä ja herttaiselta, mutta jos ottaa kuonotuntumaa niin ulkonäkö saattaa pettää.

Väliaikana ehdittiin käydä puntarilla samalla Koiriksella 16,7kg näytti se, eli paino oli tosi hyvä! Vähän taitaa olla laihtunut. Lisäksi tehtiin pujottelu oikealla puolella seuraten, ihan ok. Sitten myös evl kierto-ohjattu punaisella matolla punainen merkki ja hypyt. Ekalla kertaa hyppy kutsui, toisella muistin viritellä paremmin merkille ja sujui kierto. Väliä hypyillä oli vain noin 2m.


Ruuti oli täytekoirana 15-15:45 ryhmässä. Pitkältä tuntui taas treenata 45min vaikka väleissä oli välillä leikkimistä. Tavoitehan kuitenkin on väsyttää kotikoiria tms mihin on hyvä. Ruuti näytti esimerkkiä olemalla lähes koko tunnin loppuun hiljaa vehnäterriereiden taas vinkuessa. Ihan lopussa ääntä tuli, kun tuli välillä korjausta eteentulon suoruudesta. Selkeästi Ruuti vaatisi aina alle muuta treenausta. 

Tunnilla tuli tehtyä:
- jääviä. Istuminen oli taas hankalaa ja parit maahanmenot alkuun sekoitti.
- oikeanpuolen seuruuta tein aina välillä niin jäävissä kuin puolenvaihdoissa.
- jalkojen välistä puolenvaihtoa
- eri kulmia eteentuloon, juuri oikealta puolelta tuli jo vaikeutta, vaikeutin pikku hiljaa kulmaa
- tein myös jossakin treenissä oikealta eteentuloa, välillä ujuttaen rallyjuttuja mukaan :D
- tavallista luoksetuloa koirat vuorotellen (otin sivulle)
- jne


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!