Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

10.1.2016

Agilityn omatoimitreeneissä ja temppuhömpöttelyä

LA: Käytiin Sporttikoirahallilla tuuraamassa isolla puolella astlaista. Heini & Lieska tulivat myös ja yksi jäsen. Neljästä treenaajaa ei tullut ja saatiin vähän enemmän treeniaikaa. Vaihdellen 1-2 teki samaan aikaan, Gavaa ei muut häirinnyt.

Videota Gavan treenistä


Hyppysuora: tämä oli jäljitelmä Niinun radalla olevasta kohdasta, jossa Gava ajautui ansaesteille tai tiputti rimaa. Etäisyydet oli 5-6 metriä. Tein ensin yksin, palkkasin takaakiertohypyn. Kerran Gava kielsi, kun lähdin ajoissa liikkeelle. Palkkasin myös heittämällä palkan hyppysuoran keskelle ja jatkoin juoksemista. Videolla kerran tiputti 2 vikaa rimaa, kun olin myös myöhässä. Korjasin ne ja laitoin hyppäämään uudestaan. Vikat toistot sujui. Kuuma tuli toppahousuissa!
- tuollaisille "työntöhypyille" Gava vois irrota helpommin (palkkaus sen taakse)
- rikkoa kiihtymystä palkkaamalla suorien välissä

Hyppytekniikka
Set point - harjoitus: nostettiin takarimaa 30, 40, 50, 55, 35cm. Suht hyvin meni. Ekaa kertaa tota harjoitusta. 

Etäisyyden arviointi eri korkeuksilla: en ollut täysin varma miten nämä menikään niin sovellettiin. Etäisyys oli 8-11 jalan välillä. Vika rima 30-60cm. 
Kepit: tehtiin nämä lopuksi. Ennen videota heti eka sujui. Videolle molemmista suunnista onnistuneitakin. Ainoa toistuva virhe, mitä tuli oli 2. väliin kääntyminen. Jäi siis yksi väli pujottelematta. Tuohon riittää ihan 4-6 kepin pujottelutreeni. Yllättävän hyvin muisti ja tajusi heti vieraat kepit. Ehkä mä alan uskaltaa käyttää aikaa noihin koulutuksissakin. :) liian epävarmat silti vielä eikä olla radalla tehty. 

Kontakteja: tehtiin putkesta keinu, hyvin meni. Vapautin leluun. A:ta tehtiin niin, että olin edellä kutsumassa. Ekat toistot vähän jarrutteli alastulolla paristi, varmaan kun keinustopit alla. Ihan lelu edellä kutsuenkin ja tuli hyvin. Myös niin, että juoksin vierellä. 

Treenattavaa:
- pyöritykset takaa ja edestä
- okseri
- "työntöhyppy"
- kepit


^Ruuti oli lumijahdissa


SU: Käytiin pidemmällä lenkillä ja viihdyttiin kuvailemassa aamulenkillä. Pakkasta noin -13 astetta. Ihan lopussa koirat alkoi näyttää siltä, että kuvissa ei voi enään olla, kun alkoivat olla niissä kolmijalkaisena. :D Onneksi oltiin lähellä kotia.

- KUVAT


Lähempänä kotia alkoi jo näyttää tältä.. 
 
 


SU: Iltapäivällä treenattiin sisällä rullailmaisua ja temppuja.

Tehtiin rullailmaisua sekä patukalla, että letkulla. Vein ne poikaystävän jalkoihin, kun oli siinä koneella. :D Ukko käskyllä hakemaan ja sivulletulosta palkka. Eka toisto oli etanamallia, kun oli epävarmaa koiraa. Sitten alkoi sujua eikä epäröinyt tuoda sivulle.

Temput: 
- 2on-2off syliin onnistuikin nyt hyvin. Viime kerralla Gava vielä jännitti seistä mun jalkojen päällä, mutta nyt tarjosi rohkeasti niiden päälle kiipeämistä. Eka saatiin 2on-2offeja sivuttain, sitten myös nokka eteenkin kohti. Tai sinne päin ujutin palkkaa. Tehtiin mun ympäri kiertäminen ja 2on-2off syliin.
- Olalle hyppäämistä (etujalat) tehtiin myös. Pyysin kiertämään mun taakse ja hyppäämään. Alkuun Gava tarjosi edestä päin hyppäämistä tai kiipesi syliin. Käskynä piti käyttää "hyppy olalle" lähinnä siis sitä hyppy - käskyä totteli. Olalla sijainti vähän vaihteli, välillä hyppäsi vähän turhan sivustakin. Jos kriteerinä olisi jossain vaiheessa etutassut molemmilla olkapäillä niin ei pystyisi tehdä sivusta hyppäämistä.. Ehkä sen takia se on selvintä.

Temppuiluvideota, ainakin Gavan häntä heiluu kokoajan :)


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!