Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

25.2.2016

Agilitykuvia ja keppi onnistumisia! Eteenmeno video ym

KESKIVIIKKONA vietin vapaapäivää ja kivaa puuhaa oli tulossa, kun olin sopinut hau:n hallille treffit Inkan (bc:t Sätkä ja Saimaa) ja Veeran (aussiet Rinna & Dot) kanssa. Hallille pääsi kaveritreeni maksulla. Mulla oli Ruuti ja Gava mukana. Treenattiin kaiken kaikkiaan tokoa, agilitya ja hakua /laji per koira. 


Ruuti aloitti tokolla
- kierto-ohjattu: ollut aikaa taas viime treenistä. Ruutia meinasi kiinnostaa myös hallin pohjassa mahdollisesti piileksivät hajut ja ekalla lähetyksellä juoksi nenä tavallista matalampana samalla nuuskien. Ruuti löysi kiertotötsän ja sinne se jäikin ihmettelemään mitäköhän nyt piti tehdä. Pari metriä tötsän takana oli keinu ja putki, lie ne sekoittaneet tai hajut. Sätkälläkin taisi ekalla kertaa tulla joku moka juuri samoilla kohdin. Toistolla onnistui. Ruuti virittelyssä vilkaisi tokohyppyä, mutta lähetin vain merkkiä katsoessaan. Mutta kisoissa olis riskinä, että on keksinyt juuri tuijottaa hyppyä. Kerran kierrosta istuminen, tähän varmuutta tässä vähän pidempi käsimerkki.

Seuraavaksi omana palasena noutoa. Ruuti ei tajunnut ollenkaan mikä nouto. Lähti juoksemaan takaisin merkille tai taaksepäin. Täytyi näyttää kapulaa, että onnistui. Hallin pohjasta ei kapulat erotu nyt yhtä hyvin kuin lumesta ym. Hypylle lähti ihan hyvin, mutta vähän pidennetyn käsimerkin annoin. En muista käskinkö hyppäämään. Täytyy muistaa myös, että kun koira on pysäytetty aikaisintaan 2m merkistä ja viimeisintään ennen kapuloita niin liikkuri sanoo silloin esim. vasen/&avoeste. Eli koiran pitää odottaa asennossa sen aikaa. Nyt on kodin lähellä pari parkkista missä hyvä lumipinta niin vois hakea hypyn varastosta ja treenata. 

- eteenmeno: pallo vietiin Ruutilta salaa kentän laidalle. Menin käskemään Ruutin irtoamaan matkaa tässä vain noin 10m. Irtosi hyvin ja bongasi lopussa lelun. 


Gavan kanssa pöksyagilitya ja tehtiin kahdessa osassa. Teemana kepit, eteenmeno suora ja takaakierrot. 

1 treenikerta:
Kepit: oli taas uudennäköiset kepit. Kahdella ekalla kertaa mokat eri kohdissa. Kolmannella sujui, kannustin enemmän. Tehtiin välissä irtoamista ja sitten eri suunnasta vielä. Taisi onnistua heti ekalla ja jätettiin siihen. Kun palkka oli saatu, Gava juoksi huojentuneena Inkan ja Veeran luo :D

Taustalla irtoamissuora: punainen putki, 2 hyppyä, sininen putki ja hyppy 
Irtoaminen: tai halusin liikehäiriötä, että juoksen vähän edellä, jos ehdin. Ensin 3 estettä ja Inka oli edellä palkkaamassa. Sitten kaikki hypyt ja seuraavalla putken kautta. Putken kautta tullessa toinen hyppy oli vähän pelastelua, kun ajautui lähelle. Toisella kerralla jo parempi. Myöhemmin tehtiin testinä tämä leijeröiden hyppysuoran suuntainen puomi ilman etupalkkaa ja ilman ongelmia sujui. :D 

2 treenikerta:

- käännökset: samalla kuvia hypyllä pyörittämisestä. Vasemmalle kääntyen vaikutti hankalammalta. Aika lähelle tuo myös kuonon. Hitaassa vauhdisssa ok, muttei kovassa..
- kepit: Inka otti kuvia laidassa ja tehtiin taas kepit. Ekassa Gava keskeytti puolivälissä ja jäi katsomaan Inkaa. Toistolla sujui. Sitten toiselta puolelta ja otin 3 estettä mukaan. Takaaleikkauksella laitoin kepeille, ekassa tuli liian kovaa ja ei saanut jatkettua keppejä sisäänmenosta. Toistolla sujui! Jes! Tehtiin tänään yhtäpaljon "helpompaa" ja "vaikeampaa" puolta ja kummatkin sujui. Tällä toisella treenikerralla kepit meni jo paljon paremmin. Esteitä mukaan ottaessa oli myös parempi asenne. Kuitenkin todennäköisyys, että ekalla mokaa vielä.
Kaiken kaikkiaan kepeillä tuli toistoja (3 treenipätkää) n. 4 väärin - 4 oikein. Ekalla kertaa useampi väärä, muilla toistoilla useimmiten yksi väärä ennen onnistumista.

- takaakierto: ensin tavallisessa kulmassa, että piti kiertää siivekkeen taakse ja laskeutuu mua päin. Nämä hyviä. Mutta, kun laitettiin hyppy vinoon ja  Gava laskeutui nokka toista estettä päin eikä joutunut ennen hyppäämistä tehdä tiukkaa käännöstä niin ekalla pokkana jatkoi vaan suoraan sinne minne nenä osoitti. :D ja tässä tuli myös se vasempaan kääntyminen. Madalsin mun puolen rimasta 45cm ja toinen oli 55cm. Seisoin kauempana lähettäen ja palkaten.  Kovalla vauhdilla ekat huonoja, lopuksi vähän parempi, kun käskytin nimelläkin. Näitä treeniin! Videota ei tullut, mutta kuvista näki hyvin.

- puomikin testattiin tuolla ja meni hyvin. 

Lenkillä kaikki 6 koiraa tuli hyvin juttuun, Ruuti ja naiset. 

Söpöt Saimaa ja Gava 
TOKOA
Iltapäivälenkillä huomattiin hyvä päiväkodin parkkis, johon jäätiin tokoilemaan ja ralleilemaan. Parkkiksella oli hyvä pehmeä ohut lumikerros.


Ruutin kanssa:
- eteenmeno: tehtiin ensin hiekkatiellä, että tiputin salaa lelun ja lähetin 15-20m päästä eteen. Ruuti hyppäsi hankeen ja eteni siellä, sieltä lopussa taas kävelytielle. Mietin muuta paikkaa ja siirryttiin tyhjälle parkkikselle. Parkkiksella oli täydellisesti pieni lumivalli seinän vieressä ja rännejä joista pystyin hyvin kohdistaa lelun paikan. Haluisin opettaa juuri, että lelu on seinän vieressä/kentän laidalla. Laitoin lelun sillä aikaa piiloon, kun Ruuti haki heitetyn namin. Joka kerta Ruuti osasi pysähtyä ihmettelemään missä palkka eikä tajunnut katsoa vallin taakse. :D matkaa oli taas 15-20m. Rally-tokoa: tehtiin täyskäännöksistä useampi variaatio. Molemmat oikeaan ja vasempaan käsimerkeissä tuli moka. Vaikein on kun vasemman puolen seuruusta molemmat oikeaan, missä  koira tuleekin oikealle sivulle. Videolta katsoin, että seuraus jää oikealla puolella väljäksi ton jälkeen. Kun pidin oikeassa kädessä valmiina palkan tuli paremmin ja tiiviisti. Kosketuskeppikin vois olla hyvä. Niitä siis lisää! 
Oikeanpuolen seuruu oli hiljaista, jes! Kun tehtiin alkuun lelusta irroittamista ja sivulletulon tarjoamista.Hieno auringonlasku treenien jälkeen 

Gavan kanssa tokoa:
- eteenmeno: en muista jätinkö lelun näkyviin vai vallin taakse. Mutta eteni hyvin. Toisella kertaa testattiin Tiltun neuvomaa tapaa (ylempi eteenmenovideo), jossa jätetään koiran taakse lelu. Kutsutaan luo ja pyöritetään itsensä ympäri tai käskee kiertämään ohjaajan. Sitten lähetetään eteen. Näissä voi myös jättää kosketusalustan ja välillä ei jätä palkkaa vaan se viedään sinne. 

- kaukot: tehtiin seisomaan nousuja noin 2m edessä. Sanoin jes heti asennon tullessa, kun meinasi helposti jatkaa istumaan/maahan. Varsinkin istaaltaan. Näitä kaksi settiä, että välissä tauko.

- jääviä: istumista ja seisomista ja taas eka väärin. Muut oikein. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!