Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

1.3.2016

Talven vika Lotta Vuorelan agility

Ajeltiin taas Tainan ja bc Mozartin kanssa Lotta Vuorelan koulutukseen Riihimäelle. Gava puolitti Wiccan kanssa 10+ 10min ja rimat oli Shantin pyynnöstä 60cm, mutta paria tiukan käännöksen hyppyä madalsin 50cm (5 ja 14/17).

1 treenikerta:
1-4: Tein alun takaaleikaten putkeen, mutta Lotta ehdotti persjättöä ennen putkea. Se toimi ihan hyvin, vaikka ekalla kerralla mulla ei ollut niin hajua koiran sijainnista. Videoilta onneks näki, että vähän hätiköidymmin Gava hyppäsi persjättöriman ja tokalla kertaa jopa pelastellen. Mun persjättö olis voinut alkaa vielä aiemminkin.

4-8: tehtiin putkesta jatkoa. Eka en lähettänyt tarpeeksi hypylle 5 ja tuli ohi. Täytyi ottaa oikeaan aikaan lähettävä askel. Sitten kiiruhtaa valssiin hypyn 8 taakse suunnaten. Tässä katsoin hidastuksella ainakin yhden valssin niin aloin kääntyä vasta ponnistuksesta, kun silloin täytyisi olla jo seuraava suunta tiedossa. Gava yllättävän herkästi keksi kieltäytyä hypystä 7, jos olin taas liian aikaisin kääntyneenä, noita pitää treenata palkaten 7 hypyn jälkeen. Muutenkin Gavan kääntymiset huononi mun mielestä toistojen myötä. Valssikohta meni myös paremmin ratapätkässä. 

Kepit otettiin kerran ekassa treenipätkässä, yksittäisenä ja heti onnistui. Palkan pitäisi lentää kun koiran pää on menossa tokavikassa välissä oikealle ja sitten kääntyy vielä vasemmalle vikaan väliin (ainakin itse oikealla puolella ollessa). Muuten loppuun tulee pomppu ja katsoo taakse. En oo löytänyt oikeata lelun heitto hetkeä. 
Toisessa treenissä teki mieli testata kepit 1-2 esteen takaa. Eka tuli sisäänmenossa 3 välin virhe, sitten keskivälillä. Yhdeltä hypyltä onnistui. Lotta oli sitä mieltä, ettei vielä tekisi 12 keppiä paljon kerran vielä epävarmemmat. Ettei kepeistä tule epämieluisat. Palaisi 6 + 6 vaiheeseen, jos siinä ei tule mokia ja siinä kaikkia ohjauksia. Täytyy malttaa taas odottaa kentälle pääsyä tai jos omatoimitreeneissä pystyisi tehdä. 

Tehtiin sitten 10-11 putket ja keinu. Ekalla kertaa en itse jarrutellut ajoissa ja Gava ei ehtinyt pysähtyä keinulle ajoissa. Videolla näkyi, että yritti mutta oli pakko hypätä pois, kun etujalat ei pysynyt keinulla. Toistot jarrutti taas turhan ajoissa. Takaakierto 13 hyvin. Tosi hyvin vedolla 14. Tämä olis ollut mahdoton kohta nuorempana! Viistohypyt oli silloin niin vaikeita. 

Putket 15-16, pyörityshypyllä 17 oli vähän tökerö. A:lla koski 5cm kontaktin yläreunasta. 

2 treenikerta:
Jatkettiin 19-21 kohdalla. Hypylle 21 poispäin kääntö. Onnistui joka kerta ja parani vain kokoajan. Takaakierto 22 hyvin, tässä Lotalta vinkki, että voin edetä eteenpäinkin, jos pidän vasemmalla kädellä ohjauksen yllä ja ylävartalon hypylle. 

Hyppy 23 ja pussiin. Hyppy 25 taas poispäin käännöllä, joka vaati huolellisuutta. Ekassa Gava sujahti putkeen. Kolmannella toistolla tosi hieno! Siitä loppu 26 hyppy, 27 putki, 28 takaakierto pyöritys, 29 ja 30 hypyt irtoamista ja A sujui hyvin. 

Treenaa:
7-8 valssi
13-14 oli mahdollista valssi + viskileikkaus 

Video Gavan treenistä

Kaverin Tainan ja Mozartin treeni. Mozartille hyviä neuvoja rauhoittumiseen.
- namien heittelyä riittävän pitkään, selän taakse eikä haittaa vaikka joutuisi kunnolla etsimään namia
- koira maahan ja laitetaan eteen nameja -> koira keskittyy nameihin, joita voidaan lisätä sinne. Kestoa lisätään esim 3min makuuna kotona. Jos koira meinaa varastaa, niin toisella kädellä palkka koiran luokse.
- nenäkosketus namien heiton välissä tai lelun kanssa, siihen kestoa

Toisella koiralla myös jalkojen väliin tulon jälkeen oli vain maanista tuijotusta esteelle ja söi vaikeasti. Tässä syöteltiin useampaa namia, ettei mene sellaiseen tilaan missä ei voi syödä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!