Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

12.2.2016

Tokokärpänen tekee paluutaan

Treenimotivaatio tokoa kohtaan alkaa palautua! Nyt on taas ahkerasti tullut täytettyä kalenteria ja odottelee, että pääsee taas ulos treenaamaan. Äkkiä lumet ja jäät alkaa kadotakin! (Mitä nyt välillä sataa uusi loskakerros)

Tiistaina Gavan treeninä
tokoa
- jäävät: lenkillä laitoin hanskan päälle palkan ja tehtiin eri kohdissa palkkaan nähden jääviä. Eka sujui tosi hyvin. Sitten kun otin ekan seurauksen yhteydessä istumisen, sekin hyvä. Mutta sitten seurauksessa seisomaan stoppi, istui sen. Vähän jankattiiin ja sujui sitten sekin. Jotenkin seuratessa Gava ei kuuntele yhtä hyvin. Ja istumisen jälkeen seisominen on vaikeeta.

Jee lähi hiekkatie on sula! (taas kerran)

- kaukot: parit lenkillä niin, että huusin Gavan ollessa kauempana sen maahan ja siitä istumaan. Ekoissa vähän liikkui, sitten tajusi ja teki kaksi tosi hyvää. Eli istumaan nousua.
Toinen treeni oli Espoon Koirakeskuksella otin Gavan sohvalta ja tehtiin heti kaukot noin 4m etäisyydellä. Istumaan nousu täydellinen, palkka. Ja siitä maahan ja sekin tosi hieno ja palkka.

- ruutu: tehtiin asfalttiparkkikselle parkkiruutujen keskelle. Testasin eka n. 10m matkalta ilman apuja, olin viritellyt suullisesti. Riittävän lyhyt matka, että turvallista tolla pohjalla (Gava on onneksi niin järkevä). Hyvin juoksi ihan keskelle, ja hihkaisin "jes" siellä kohdassa ja heitin lelun.
Erikseen tehtiin seisomaan pysähtymistä/stoppia, että annoin tarjota ja lähteä tolpan kiertoon. Siinä joko sen jälkeen tai ennen tolppaa pysäytin seisomaan, joko heti lelu tai sitten pienen viiveen jälkeen. Tolla kelillä tosin Gava ei olis halunnutkaan mennä maahan. :D Hyvin toimi stopit. Varsinkin ennen tolppaa pysäyttäminen on lähempänä ruutua, koska siinäkin juoksee poispäin.


Tiistaina Ruutin treeninä Koiriksella
Rally-tokoa
Tehtiin radalla omiamme eli tein voittajaluokan juttuja noissa.
- istu, seiso, istu sujui hyvin oikealla puolella ja seisomaan nousu yllättävän hyvin
- jalkojen välistä puolenvaihto, nää sujuu niin helpoiten tulee tehtyä näitä! myös takakautta!
- täyskäännöksiä molemmat vasempaan/oikeaan myös tehtävä! Ei tehty nyt.
- spiraali vasempaan oikealla seuraten, paristi Ruuti ryntäsi mun edelle eli seurauksessa ongelmia. Sitten kun palkkasin useammin keskittyi taas.
- peruutus 3 askelta tehtiin tätä molemmin puolin seuraten: tämä tosi hankalaa. Pitäisi tehdä pysähtymättä vauhdista. Ruuti oikealla puolen helposti meni mun seläntaakse ja enhän silloin pysty astua taakse.. Olis paras olla sukkasiltaan :D Nää vaatii tehotreeniä!Keskiviikko aamuna Gavan treeni:
- jäävät istu ja seiso: lapasen päälle jäi palkka. Ekan istumisen seisoi. Sitten ei mokaillut. Eka vaan mukana kulkiessa jäävät, sitten lähempänä sivulla. 

Ke aamu Ruuti
- peruuttamista 3 askelta: lenkillä pyysin oikealle puolelle seuraamaan ja siitä lähdettiin vauhdista peruuttamaan. Näitä useampi toisto. Nyt vähän lähti ulospäin musta ja väljeni loppua kohden. Parempi tosin noin kuin kolpastuisin koiraan. Eikä onneksi istu kovin helposti. 


Ke ip Gava, Niinun hallilla: tokoiltiin ennen omaa vuoroa. Just tyhjä odotusalue. 
- kaukot: Tehtiin ensin istumaan nousu ja palkka. Jätin lelun taakse. Vapautin sille. Sitten otettiin videolle ja eka moka moneen treeniin, että liikkui eteen. Käskisköhän hätiköiden tms.. Toistolla olin päättänyt ottaa kaksi siirtoa, koska kokeissakin niitä tulee neljä. Muttei viive haitannut ja nyt teki tosi hyvin. Ei olla aiemmin tuolla hallilla tehty ja agilitya tehtiin aidan takana.


- jäävät: Jätin kuppiin palkan ja tehtiin poispäin tai sivuttain jääviä. Ekan meni väärin maahan. Sitten istumiset ja stopit/seisomiset sujui! jes! 


Ke ip Ruuti, Niinun halli
Rally-tokoa (voi)
- 3 askelta peruutusta: tätä tehtiin useat toistot molemmilla puolilla seuraten. Välillä hyvää, ja muutamissa kääntyi mun taakse etten voinut liikkua. Yksi merkki oli merkkaamassa "kyltin" paikkaa ja siitä katsoin ajoituksia. Että opin arvioimaan milloin mitäkin valmistella. 
- 2x saksalainen: eli mä käännyn koiraan päin ja koira menee selän takaa. Tämä sujui helposti, onneksi ilman hihnaa. :D
- täyskäännös molemmat oikeaan: oikealla puolella seuratessa tässä oli vähän opettelemista, että kumpi käsi, minkä kokoinen merkki ja ettei tule ääntä. Ruuti alkoi kuumua mun käden huitasusta.. Jos taas Ruuti seurasi vasemmalla niin paristi sain sen vilahtamaan seläntakaa, ettei kääntynytkään oikealle eli tullut oikealle puolelle seuraamaan. Tähän auttoi sanoa "odota", kun lähdin kääntymään. Tosin varoa ettei Ruuti käänny mua nopeammin ja ole mun edellä.. 
- täyskäännös molemmat vasempaan: tämä oli ehkä vähän helpompi. Helpompi suunta Ruutille? Nämä sujuu paremmin, koska vasemmalle sivulle siirtyminen on vahvempaa. 
- istu, seiso, istu: tämä oli hyvä.
- istu, seiso, kierrä koira: tässä Ruuti taas ekat kerrat meni takaisin istumaan, nousee siis mutta heti menee takaisin istumaan. Vaikka äsken seisoi hyvin. Jotenkin liikaa hätiköin kiertoon lähdössä. No saatiin sujumaan. 
- liikkeestä seiso ja kierrä koira: ekassa sain Ruutin istumaan. Sitten sujui, mutta Ruuti liikkui kun lähdin kiertämään. Toisella pysyi. 
- paikallaan käännökset oikeaan, koira oikealla seuraten. Hyvin meni. Vois myös tehdä sen kyltin, missä koira odottaa, käännyn vähän selkä koiraan yhden askeleen ja kutsun sivulle. Nämä vaikeita vaan odottamisen kannalta. 


Perjantaina Nova ja Gava mukaan, ja mentiin Vantaalle Backaksen kartanon parkkikselle vähän tokoa treenaamaan ja lenkille Johannan ja Riemu tollerin kanssa. Gava sai (onnekseen) skipata treenin, kun oli lumikerros johon astuessa muuttui loskaksi. Tollereita keli ei haitannut. Tuuli ja lunta/räntää satoi niin, että itselläkin silmät vuoti.

Novan noudon nostot oli parantuneet ja äiti olikin niitä treenannut. :) Sivulletuloja ja mini seuruuta myös. Teki hyvin. Tehtiin myös yhdessä paikallaan pysymistä, Nova jätti hyvin vieraan tollerin rauhaan ja keskittyi. 
Gava treenaa:
- liikkeestä seiso ja kiertäminen
- kaukot yksi kisasetti ja muuten erikseen, liikkurin kanssa?
- merkin kierto ja sivulletulo
- edestä sivulletulo
- jäävien erottelu
- ruutu seisomaan stopaten, erikseen maahanmeno

Ruuti (rally) treenaa: 
- molemmat oikeaan
- peruutus
- istu, seiso, kierrä koira

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!